ΓΔ: 791.62 0.03% Τζίρος: 8.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:57:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
vodafone-olp-peiraias
Φώτο: Vodafone

Νέα σύμβαση για πέντε γερανογέφυρες στον Προβλήτα Ι υπέγραψε ο ΟΛΠ

Η εν λόγω σύμβαση σε συνδυασμό με δύο ακόμη επενδύσεις που θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι θα αυξήσουν τη δυναμικότητα του Προβλήτα Ι κατά 30% σε 1,3 εκατ. TEU ανά έτος.

Στην υπογραφή μίας νέας σύμβασης για προμήθεια πέντε Γερανογεφυρών Στοιβασίας (E-RTG), οι οποίες θα εγκατασταθούν στον Προβλήτα Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, δημοσιοποίησε η ΟΛΠ μέσω χρηματιστηριακής της ανακοίνωσης. 

Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία μέσω αυτής της νέας σύμβασης θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση της λειτουργίας του Προβλήτα Ι. 

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της, η ΟΛΠ αναφέρει ότι: «Η ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει την υπογραφή νέας σύμβασης προμήθειας πέντε (5) Γερανογεφυρών Στοιβασίας (E-RTG), οι οποίες θα εγκατασταθούν στον Προβλήτα Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων. Σημειώνεται ότι τα νέα ηλεκτρικά E-RTG είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον σε σχέση με τα συμβατικά και η χρήση τους θα βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του λιμένος Πειραιά.

Επιπλέον των ανωτέρω, για την περεταίρω ενίσχυση της επιχειρησιακής λειτουργίας του Προβλήτα Ι, βρίσκονται σε εξέλιξη και ολοκληρώνονται μέχρι το καλοκαίρι τα παρακάτω:

  • Η προμήθεια και εγκατάσταση μίας (1) καινούργιας Γερανογέφυρας Φορτοεκφόρτωσης Πλοίων Super Post Panamax η οποία θα μπορεί να εξυπηρετεί mega container πλοία 20.000 TEU.
  • Το έργο Επισκευή Δαπέδων και Σιδηροτροχιών των Γερανογεφυρών Στοιβασίας (RMG), στο πλαίσιο της Υποχρεωτικής Επένδυσης 02 που έχει ως αντικείμενο την αναβάθμιση του Προβλήτα Ι με σκοπό την εύρυθμη και σύγχρονη λειτουργία του Container Terminal.

Οι παραπάνω επενδύσεις θα αυξήσουν τη δυναμικότητα του Προβλήτα Ι κατά 30% σε 1,3 εκατ. TEU ανά έτος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ