ΓΔ: 907.08 0.85% Τζίρος: 81.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Mytilineos: Αναβάθμιση προοπτικής στην αξιολόγηση από την Fitch

Σε σταθερή από αρνητική αναβάθμισε ο οίκος την αξιολόγηση που παραμένει στο "BB". Η αναθεώρηση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των καλύτερων από το αναμενόμενο οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2020.

Σε σταθερή από αρνητική αναθεώρησε την προοπτική της Mytilineos ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, ενώ παράλληλα διατήρησε την πιστοληπτική διαβάθμιση "ΒΒ".

Η αναθεώρηση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2020, τα οποία ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα, ενώ η μόχλευση θα μείνει εντός των ορίων από το 2022 και μετά, παρά τις μεγάλες κεφαλαιακές δαπάνες το 2021-2024.

Ο οίκος Fitch σημειώνει ακόμα ότι θεωρεί την επέκταση του ομίλου στον λιγότερο κυκλικό τοµέα της ηλεκτρικής ενέργειας πιστωτικά θετική κίνηση και επισημαίνει ότι περιμένει ισχυρή ζήτηση για «πράσινα» έργα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναφέρει παράλληλα ότι η επιβεβαίωση της πιστοληπτικής ικανότητας υποστηρίζεται από τη ρευστότητα που αντλεί η εταιρεία με ικανοποιητικούς όρους, χωρίς ωριμάνσεις χρέους πριν το 2024, ένα διαφοροποιημένο επιχειρηματικό προφίλ, ένα επιχειρηματικό μοντέλο που δημιουργεί συνέργειες, τον καθετοποιημένο και χαμηλού παραγωγικού κόστους κλάδο της μεταλλουργίας καθώς και ένα ισχυρό και αναπτυσσόμενο μερίδιο στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού που δίνει στον όμιλο βιώσιμες ταμειακές ροές.

Σημειώνεται ότι η Mytilineos προχωρά στην έκδοση «πράσινου» ομολόγου, αξίας 500 εκατ. ευρώ, με διάρκεια 5,5 ετών. Η εταιρεία έχει δώσει τη σχετική εντολή στις BNP Paribas, Citigroup, και HSBC ως Global Coordinators και Joint Bookrunners να διοργανώσουν για λογαριασμό της μία σειρά από εξ αποστάσεως συναντήσεις με επενδυτές που τοποθετούνται σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη.

Οι συναντήσεις ξεκίνησαν σήμερα και υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, θα ακολουθήσει διάθεση πράσινων ομολογιών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ