ΓΔ: 882.77 0.83% Τζίρος: 40.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Viohalco: Στα 2 ευρώ το placement για το 6,66% της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Μετά το διακανονισμό της συναλλαγής, η Viohalco κατέχει 318.111.475 μετοχές στην Εταιρεία, ήτοι 84,78% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Tα ακαθάριστα έσοδα από τη συναλλαγή ανήλθαν σε 50 εκατ. ευρώ.

Ολοκληρώθηκε η διάθεση των 25 εκατ μετοχών της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ που αντιστοιχεί σε ποσοστό έως 6,66% του μετοχικού κεφαλαίου, εκ μέρους της Viohalco. Η τιμή τοποθέτησης ανήλθε στα 2 ευρώ, ενώ τα ακαθάριστα έσοδα από τη συναλλαγή ανήλθαν σε 50 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η μείωση του ποσοστού συμμετοχής της Viohalco στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα επιτρέψει τη συμμετοχή της στον δείκτη FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Στόχος του placement είναι η αύξηση των μετοχών σε ελεύθερη διασπορά (free float) της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ , που θα ανοίξει και τον δρόμο για την εισαγωγή της μετοχής στον FTSE 25, άρα θα αυξήσει και την αγαγνωρισιμότητα του ομίλου, ελκύοντας περαιτέρω επενδυτικά κεφάλαια

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσής της από 26 Απριλίου 2021, η Viohalco S.A. (εφεξής η «Viohalco») έχει ολοκληρώσει τη διάθεση 25.000.000 μετοχών με ιδιωτική τοποθέτηση  (εφεξής οι «Διατεθείσες Μετοχές») σε τιμή 2 ευρώ ανά Διατεθείσα Μετοχή της 
ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. (εφεξής η «Εταιρεία»), σε θεσμικούς επενδυτές μέσω της διαδικασίας επιταχυνόμενης κατάρτισης βιβλίου προσφορών (εφεξής η «Συναλλαγή»). Τα ακαθάριστα έσοδα της Viohalco από τη Συναλλαγή ανέρχονται σε 50.000.000 ευρώ. Οι Διατεθείσες 
Μετοχές αντιστοιχούν σε ποσοστό 6.66 % του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της  Eταιρείας.  

Αμέσως μετά το διακανονισμό της Συναλλαγής, η Viohalco θα κατέχει 318.111.475 μετοχές στην Εταιρεία, ήτοι 84,78% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Η ημερομηνία συναλλαγής για τη Συναλλαγή είναι η 27η Απριλίου 2021 και ο διακανονισμός αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου 2021. Η AXIA Ventures Group Ltd και η EUROXX Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ ενήργησαν ως 
διαχειριστές (εφεξής οι «Διαχειριστές») στο πλαίσιο της Συναλλαγής.  

H Viohalco έχει συμφωνήσει σε περίοδο δέσμευσης 60 ημερών (η οποία εκκινεί στις 26 Απριλίου 2021) αναφορικά με τις υπόλοιπες μετοχές της Εταιρείας τις οποίες θα κατέχει μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής καθώς και, υπό την επιφύλαξη συνήθων εξαιρέσεων, στη μη διενέργεια επιπρόσθετων πωλήσεων μετοχών της Εταιρείας από τη Viohalco κατά την περίοδο δέσμευσης χωρίς τη συναίνεση των Διαχειριστών. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ELVALHALCOR
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ElvalHalcor: Ολοκληρώθηκε η διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων του ομολόγου

Οι 250.000 άυλες κοινές ανώνυμες ομολογίες ονομαστικής αξίας ευρώ 1.000 η κάθε μία εκδόσεως της Εταιρείας είναι εισηγμένες διαπραγματεύονται στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της ρυθμιζόμενης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Elvalhalcor: Συμφωνία για δυο ομολογιακά δάνεια ύψους 35 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία με την Eurobank και την Τρ. Πειραιώς για τα δυο ομολογιακά δάνεια που στόχο έχουν να καλύψουν τις ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης και αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Elvalhalcor: «Πράσινο φως» από ΓΣ για διανομή μερίσματος 0,03 ευρώ

Οι μέτοχοι της εταιρείας αποφάσισαν επίσης και την την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων συνολικού ύψους μέχρι ποσού 150 εκατ. ευρώ με τα οποία θα αναχρηματοδοτηθεί ο βραχυπρόθεσμος ή μακροπρόθεσμος δανεισμός και η χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Elvalhalcor: Ιστορικό ρεκόρ τζίρου το α΄τρίμηνο, έφτασε τα 923 εκατ. ευρώ

Ο συνδυασμός του αυξημένου όγκου πωλήσεων και των υψηλών τιμών των μετάλλων διαμόρφωσε τον κύκλο εργασιών στα ιστορικά υψηλά, με την εταιρεία να διατηρεί την ανοδική δυναμική που έχει διαμορφωθεί από την περασμένη χρονιά.