ΓΔ: 910.34 0.25% Τζίρος: 43.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Viohalco: Στα 2 ευρώ το placement για το 6,66% της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Μετά το διακανονισμό της συναλλαγής, η Viohalco κατέχει 318.111.475 μετοχές στην Εταιρεία, ήτοι 84,78% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Tα ακαθάριστα έσοδα από τη συναλλαγή ανήλθαν σε 50 εκατ. ευρώ.

Ολοκληρώθηκε η διάθεση των 25 εκατ μετοχών της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ που αντιστοιχεί σε ποσοστό έως 6,66% του μετοχικού κεφαλαίου, εκ μέρους της Viohalco. Η τιμή τοποθέτησης ανήλθε στα 2 ευρώ, ενώ τα ακαθάριστα έσοδα από τη συναλλαγή ανήλθαν σε 50 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η μείωση του ποσοστού συμμετοχής της Viohalco στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα επιτρέψει τη συμμετοχή της στον δείκτη FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Στόχος του placement είναι η αύξηση των μετοχών σε ελεύθερη διασπορά (free float) της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ , που θα ανοίξει και τον δρόμο για την εισαγωγή της μετοχής στον FTSE 25, άρα θα αυξήσει και την αγαγνωρισιμότητα του ομίλου, ελκύοντας περαιτέρω επενδυτικά κεφάλαια

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσής της από 26 Απριλίου 2021, η Viohalco S.A. (εφεξής η «Viohalco») έχει ολοκληρώσει τη διάθεση 25.000.000 μετοχών με ιδιωτική τοποθέτηση  (εφεξής οι «Διατεθείσες Μετοχές») σε τιμή 2 ευρώ ανά Διατεθείσα Μετοχή της 
ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. (εφεξής η «Εταιρεία»), σε θεσμικούς επενδυτές μέσω της διαδικασίας επιταχυνόμενης κατάρτισης βιβλίου προσφορών (εφεξής η «Συναλλαγή»). Τα ακαθάριστα έσοδα της Viohalco από τη Συναλλαγή ανέρχονται σε 50.000.000 ευρώ. Οι Διατεθείσες 
Μετοχές αντιστοιχούν σε ποσοστό 6.66 % του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της  Eταιρείας.  

Αμέσως μετά το διακανονισμό της Συναλλαγής, η Viohalco θα κατέχει 318.111.475 μετοχές στην Εταιρεία, ήτοι 84,78% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Η ημερομηνία συναλλαγής για τη Συναλλαγή είναι η 27η Απριλίου 2021 και ο διακανονισμός αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου 2021. Η AXIA Ventures Group Ltd και η EUROXX Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ ενήργησαν ως 
διαχειριστές (εφεξής οι «Διαχειριστές») στο πλαίσιο της Συναλλαγής.  

H Viohalco έχει συμφωνήσει σε περίοδο δέσμευσης 60 ημερών (η οποία εκκινεί στις 26 Απριλίου 2021) αναφορικά με τις υπόλοιπες μετοχές της Εταιρείας τις οποίες θα κατέχει μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής καθώς και, υπό την επιφύλαξη συνήθων εξαιρέσεων, στη μη διενέργεια επιπρόσθετων πωλήσεων μετοχών της Εταιρείας από τη Viohalco κατά την περίοδο δέσμευσης χωρίς τη συναίνεση των Διαχειριστών. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Εγκρίθηκε η διανομή ποσού ύψους 90,8 εκατ. στους μετόχους

Ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος ορίστηκε η 20η Απριλίου. Το συνολικό ποσό αντιστοιχεί σε 0,24 ευρώ ανά μετοχή. Οι μέτοχοι δικαιούνται να λάβουν μόνο ακέραιο αριθμό μετοχών της εταιρείας Cenergy Holdings.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΤΕΜ: Ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ, στο 80% το ποσοστό της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ κατέβαλε πλήρως την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕΜ Α.Ε., συνολικού ποσού 24,3 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα, τα 22, 8 εκατ. ευρώ σε μετρητά και τα 1,5 εκατ. ευρώ μέσω εισφοράς μηχανολογικού εξοπλισμού.
elvalhalcor-alouminio-elval
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην τελική ευθεία ο όμιλος Viohalco για το placement της ElvalHalcor

Η μείωση του ποσοστού συμμετοχής της Viohalco στην ElvalHalcor θα επιτρέψει τη συμμετοχή της στον δείκτη FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Οι νέες ισορροπίες στη μετοχική σύνθεση και τη διοίκηση του ομίλου.