ΓΔ: 878.34 -0.10% Τζίρος: 47.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Alfaisalholding.com

Ενδιαφέρον από το Κατάρ για Μ. Βρετανία, King George

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσει επενδύσεις στους τομείς του Τουρισμού και της Ενέργειας, πραγματοποιεί ο Σεΐχης Al Thani του Κατάρ.

Συναντήσεις υψηλού επιπέδου, οι οποίες έχουν στο επίκεντρο επενδύσεις στους τομείς του Τουρισμού και της Ενέργειας, πραγματοποιούν μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ στην Ελλάδα, με τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία και King George, αλλά και το επενδυτικό σχέδιο για ηλεκτρική ενέργεια στην Κρήτη, να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Ο Σεΐχης Faisal Al Thani, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων του Κατάρ, πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας και συνοδεύεται από τους γιους του Σεΐχη Mohammed Al-Thani (Πρόεδρο της Powerglobe Qatar και Optimized Holding) τον Σεΐχη Jassim Al-Thani (Αντιπρόεδρο της Al Faisal Holding), τον Δρ. Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο (CEO της Powerglobe Qatar) και τον Tareq El Sayed (CEO της ARTIC Investments).

Ο Σεΐχης Faisal Al Thani, έδειξε έντονο ενδιαφέρον τόσο για το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, όσο και για το King George, ενώ ταυτόχρονα συζήτησε για το επενδυτικό σχέδιο στην Κρήτη (ηλεκτρική ενέργεια με το Power4Crete), στην οποία συμμετέχει και η Powerglobe Qatar (θυγατρική της Optimized Holding και της Al Faisal Holding, με έδρα το Κατάρ).

Τονίζεται ότι ο γιος του, Σεΐχης Mohammed Al Thani, Πρόεδρος της Powerglobe Qatar, στηρίζει προσωπικά το επενδυτικό σχέδιο στην Κρήτη. Η εταιρεία προσφάτως, αγόρασε μία έκταση στο νησί, με σκοπό να υποστηρίξει τα αναπτυξιακά της σχέδια στο μέλλον.

Στο σύνολο της η αντιπροσωπεία απαρτίζεται από 13 άτομα, στο οποίο συμμετείχαν Υψηλόβαθμα Στελέχη, αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο της ARTIC Investments.

Ο Σεΐχης Faisal Al Thani και οι εκπρόσωποι του θα έχουν δύο μόνο συναντήσεις στην Αθήνα, η μία από τις οποίες γίνεται με ένα μεγιστάνα στο χώρο του τουρισμού και μεγάλο πλοιοκτήτη. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται κατόπιν σύστασης του ελληνικής καταγωγής Δρ. Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου, ο οποίος ζει στο Κατάρ και αυτή την περίοδο τελεί Διευθύνων Σύμβουλος της Powerglobe Qatar για την Ευρώπη και την Αφρική.

Η επίσημη αντιπροσωπεία έφτασε την Κυριακή αργά το απόγευμα από την Ντόχα στην Αθήνα, με ιδιωτικό αεροπλάνο, και διαμένει στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ARTIC, έχει πια στην κατοχή της εδώ και δύο ημέρες το ξενοδοχείο Sheraton & Marriott στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Σεΐχης Faisal, συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις με υψηλόβαθμα επιχειρηματικά στελέχη στην Αθήνα και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να επενδύσει στον τομέα του Τουρισμού στην χώρα μας, ιδιαίτερα σε ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, τράπεζες και σε εταιρείες στο τομέα της ενέργειας. Επίσης, θεωρεί ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα, στα νησιά της χώρας και γενικότερα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η επίσημη αντιπροσωπεία αναμένεται να αναχωρήσει από την Αθήνα για Ντόχα αύριο το πρωί.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Energean: Αέριο σε πολύ χαμηλές τιμές από το Ισραήλ και την Αίγυπτο

Όπως τονίζει η διευθύνουσα σύμβουλος, Δρ. Κατερίνα Σάρδη, οι τιμές φυσικού αερίου σε αυτές τις αγορές διαμορφώνονται μεταξύ 4 και 6 δολ. ανά mmbtu, όταν στην Ευρώπη το κόστος είναι πάνω από τα 35 δολ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Nέο φωτοβολταϊκό έργο στην Κοζάνη σχεδιάζει η Enel Green Power

Το επενδυτικό πλάνο προβλέπει την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού έργου στο Μαυροδένδρι Κοζάνης, συνολικής εγκατεστημένης ισχύς 70 MW, και στοχεύει να επιταχύνει την απολιγνιτοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στάσσης: Άνω των 9 δισ. οι επενδύσεις της ΔΕΗ την επόμενη πενταετία

Προγραμματίζεται η απόσυρση λιγνιτικών μονάδων ισχύος 3,4 γιγαβάτ ως το 2025 και η αύξηση του παραγωγικού δυναμικού των ΑΠΕ στα 7 γιγαβάτ το 2024 και 9 γιγαβάτ το 2026, από 3,4 γιγαβάτ που είναι σήμερα (μαζί με τα υδροηλεκτρικά).
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Απόκτηση αιολικού πάρκου ισχύος 5MW στο Καστρί Ευβοίας

Για τη λειτουργία του έργου με το νέο εξοπλισμό έχει εξασφαλισθεί 20ετής σύμβαση πώλησης της παραγόμενης ενέργειας με τιμή αναφοράς μέσω διαγωνισμού της ΡΑΕ. Εντός του β' εξαμήνου 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του και να τεθεί σε λειτουργία.