ΓΔ: 925.83 0.17% Τζίρος: 68.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Eurobank: Διαχείριση χαρτοφυλακίων μέσω του Wealth Suite της Temenos

Στα άμεσα αποτελέσματα του έργου περιλαμβάνεται η διάθεση Robo - Advisor και Goal - Based Investment plan, για ιδιώτες που ανήκουν στις Affluent και Mass Affluent κατηγορίες.

Η Eurobank υλοποιεί το Wealth Suite της Temenos, μια πλήρως ψηφιακή πλατφόρμα για τη διαχείριση των επενδυτικών χαρτοφυλακίων των πελατών της και ενισχύει τη θέση της στην αγορά του Wealth Management και του Affluent Segment, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού.

Στα άμεσα αποτελέσματα του έργου περιλαμβάνεται η διάθεση Robo - Advisor και Goal - Based Investment plan, για ιδιώτες που ανήκουν στις Affluent και Mass Affluent κατηγορίες. H Eurobank εστιάζει σε αυτό το αναπτυσσόμενο κομμάτι της αγοράς το οποίο απαιτεί ιδιαίτερη διαχείριση και εξατομικευμένα προϊόντα. Με τις εφαρμογές της Temenos, η Τράπεζα συνδυάζει μια ισχυρή back office πλατφόρμα και την omnichannel Temenos Wealth Suite, που υποστηρίζονται από τεχνολογίες AI για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Σταύρος Ιωάννου, σχολίασε: «Επιλέξαμε την Temenos για να ενοποιήσουμε το σύνολο των λειτουργιών του επενδυτικού χαρτοφυλακίου μας σε μια ενιαία, σύγχρονη τεχνολογική πλατφόρμα. Εργαζόμαστε εντατικά, σε όλα τα επίπεδα, για την ολοκλήρωση του ψηφιακού μας μετασχηματισμού, τη συνεχή αναβάθμιση των συστημάτων, των υποδομών και των υπηρεσιών μας και υιοθετούμε σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις, προκειμένου να βελτιώσουμε την παροχή καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών, γρήγορα, αποτελεσματικά, με ασφάλεια και με, σταθερά, πελατοκεντρική προσέγγιση. Πιστεύουμε πως αυτή η νέα συμφωνία και η τεχνογνωσία της Temenos θα μας επιτρέψουν να παρέχουμε νέες, λειτουργικές λύσεις στους πελάτες μας, βοηθώντας τους να απλοποιήσουν την καθημερινότητά τους και τη διαχείριση του πλούτου τους».

Ο Daivid Macdonald, πρόεδρος της Temenos Europe, σχολίασε: «Είμαστε υπερήφανοι που επεκτείνουμε τη σχέση μας με την Eurobank για τον εκσυγχρονισμό της πλατφόρμας των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα. Οι κορυφαίες τεχνολογίες της Temenos θα επιτρέψουν στην Eurobank να δημιουργήσει μοναδικό front-office user experience επιτυγχάνοντας παράλληλα αποτελεσματικότητα στο back-office με υψηλό βαθμό αυτοματοποίησης. Αυτή η δυνατότητα είναι απαραίτητη για την παροχή στους πελάτες προϊόντων και υπηρεσιών σε ελκυστικές τιμές, βοηθώντας την Eurobank να διευρύνει την πελατειακή της βάση και να προετοιμαστεί για το μέλλον».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρή αύξηση κερδών για τη Eurobank, έπεσε στο 14,2% ο δείκτης NPE

Αύξηση 20,9% στα καθαρά κέρδη του α' τριμήνου, ενώ ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ οι εκταμιεύσεις νέων δανείων. «Η Eurobank εστιάζει στην επανεκκίνηση της οικονομίας», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Φωκίων Καραβίας.
Ανδρέας Αθανασόπουλος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αν. Αθανασόπουλος: Αναγκαίος ο ψηφιακός μετασχηματισμός των τραπεζών

«Οι επιχειρήσεις συνειδητοποιούν πως χρειάζεται να ψηφιοποιηθούν καταρχήν εσωτερικά προτού μπορέσουν να ψηφιοποιηθούν σε ότι αφορά στο εξωτερικό κοινό», σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο και υπεύθυνο του μετασχηματισμού της Eurobank.