ΓΔ: 925.83 0.17% Τζίρος: 68.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Mls

MLS: Δηλώνει «άγνοια» για πραγματοποίηση ελέγχου από τις αρχές

Η εταιρεία, παράλληλα, στην ανακοίνωση της υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους.

Απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων τα οποία έχουν τεθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αφορούν τόσο δημοσίευμα για έλεγχο της εταιρείας για ενδεχόμενη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και έτερο δημοσίευμα για εμπλοκή της σε αστικής φύσεως διένεξη όσο και τις διαπραγματεύσεις της με τους ομολογιούχους, δίνει με ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο η εταιρεία MLS. 

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα ελέγχου για ενδεχόμενο νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες υπογραμμίζει ότι δεν έχει κάποια πληροφόρηση, αρνείται να απαντήσει σε ζήτημα που κάνει λόγω για αστική διένεξη της εταιρείας και τονίζει ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους. 

Η ανακοίνωση της εταιρείας

  1. Αναφορικά με το δημοσίευμα του έντυπου τύπου στο οποίο μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά σε έλεγχο από την αρμόδια αρχή για το ενδεχόμενο νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, είναι γνωστό ότι η προδικασία σε κάθε ποινική έρευνα διεξάγεται σε πλαίσιο μυστικότητας κατ’ άρθρο 241 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και επομένως δεν έχουμε οποιαδήποτε πληροφόρηση που να αφορά σε ποινική έρευνα εις βάρος στελεχών μας. Σε κάθε περίπτωση τα εν λόγω εμβάσματα ύψους 2.450.000€ που κατατέθηκαν σε λογαριασμό της MLS στην Εθνική Τράπεζα αφορούν τη μερική κάλυψη του Ομολόγου της εταιρίας ΜΛΣ02 από επενδυτή ομολογιούχο ο οποίος απέκτησε 2.450 Ομολογίες ύψους 2.450.000€. Επομένως πρόκειται για εντελώς αβάσιμη κατηγορία.
  2. Η αναφορά του εντύπου σε αστικής φύσεως διένεξη της Εταιρείας δεν κρίνεται σκόπιμο να σχολιαστεί από την Εταιρεία, διότι αποτελεί διάδοση των θέσεων των αντιδίκων μας, χωρίς να αναφερθούν καν οι δικοί μας ισχυρισμοί. Ως εκ τούτου το εν λόγω δημοσίευμα δεν αποτελεί ενημέρωση προς το κοινό, αλλά απλή διασπορά ισχυρισμών που δεν αντικατοπτρίζουν τη συνολική εικόνα και ως εκ τούτου δύναται να οδηγήσει σε παραπλάνηση τρίτων. Σε κάθε περίπτωση σήμερα Παρασκευή 7 Μαΐου 2021 δεν υφίσταται προσωρινή διαταγή απαγόρευσης μεταβολής της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας τόσο της εταιρίας MLS όσο και του προέδρου της Ιωάννη Καματάκη. 
  3. Δεν υπάρχει νεότερη εξέλιξη σχετικά με το στάδιο των διαπραγματεύσεων με τους ομολογιούχους των δανείων, καθώς και με τους εκπροσώπους αυτών, σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με την πληρωμή των σχετικών υποχρεώσεων που απορρέουν από τα ομολογιακά δάνεια. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη σχετικά με τον χρόνο πραγματοποίησης των συνελεύσεων ομολογιούχων των ομολογιακών δανείων. Δεν έχει γίνει καμία νομική ενέργεια και δεν έχει ληφθεί καμία δικαστική απόφαση από τους ομολογιούχους κατά της Εταιρείας ή κατά των μετόχων της. Για όλα δε μέχρι στιγμής τα γεγονότα που αφορούν στα ανωτέρω θέματα η Εταιρεία έχει προβεί στις απαιτούμενες από το νόμο ανακοινώσεις.  
  4. Αναφορικά με το χρόνο δημοσίευσης της ετήσιας οικονομικής έκθεσης της Εταιρίας για την χρήση του 2019, καθώς και της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης της περιόδου 01.01.2020 - 30.06.2020, η Εταιρεία μας έχει απαντήσεις σε σχετικές επιστολές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στην αποκλειστική αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η εποπτεία της τήρησης των διατάξεων του ν. 3556/2007. Σε κάθε περίπτωση προβλέπεται ότι οι Οικονομικές Καταστάσεις του 2019 θα δημοσιευτούν εντός του τρέχοντος μήνα. Για τις Οικονομικές Καταστάσεις του 2020 θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση. 
  5. Δεν έχει περιέλθει κανένα απολύτως επιπρόσθετο γεγονός σε γνώση μας, το οποίο δύναται να επηρεάσει την περιουσιακή και οικονομική διάρθρωση της Εταιρείας. 
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Folli-Follie: Σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Σε δίκη για παράβαση καθήκοντος ο Χ. Γκότσης. Το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος αποδίδεται επίσης στον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και στον διευθυντή ασφαλείας της εταιρείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αρχίζουν νομικές ενέργειες οι «καμένοι» ομολογιούχοι της MLS

Τον προβληματισμό τους εξέφρασαν οι ομολογιούχοι αναφορικά με το εάν η MLS επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε συζήτηση με κάποιον στρατηγικό επενδυτή. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε ότι οι καταστάσεις του 2019 θα δημοσιευτούν σύντομα.