ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γενγ Λιν, στην οθόνη κατά τη συζήτησή του με τον δημοσιογράφο Νίκο Καραγιάννη.ΑΠΕ

Γενγκ Λιν: Ο ΟΛΠ είναι πηγή ευημερίας και πύλη προς την Ευρώπη

Αναφερόμενος στο πως βλέπει τον ΟΛΠ στο μέλλον, ο Γενγκ Λιν υπενθύμισε ότι υπάρχουν επενδυτικά σχέδια αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην τεράστια σημασία του Οργανισμού  Λιμένος Πειραιώς, αλλά και την ευημερία που προσφέρει στην Ελληνική κοινωνία αναφέρθηκε ο Captain Weng Lin αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο Captain Γενγκ Λιν μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι το λιμάνι του Πειραιά ως πύλη εισόδου στην Ευρώπη και κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της ηπείρου. Υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή η COSCO αναγνώρισε τη στρατηγική σημασία του λιμανιού το οποίο προσφέρεται επίσης εξ αιτίας της εγγύτητας με την διώρυγα του Σουέζ και τόνισε ότι σαν παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη πίστεψε ακράδαντα στην αξία του από το 2009.

Σήμερα το λιμάνι έχει συνδυάσει όλες τις δραστηριότητες και τα μέσα της εφοδιαστικής αλυσίδας, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες logistics. Τα τελευταία χρόνια μέσω της διανομής κερδών και την αύξηση στον όγκο των παρεχομένων υπηρεσιών συμβάλλει δραστικά στην κοινωνική ευημερία, δημιουργώντας ταυτόχρονα χιλιάδες θέσεις εργασίας. 

Αναφερόμενος στο πως βλέπει την εξέλιξη του ΟΛΠ στο μέλλον, ο Captain Γενγκ Λιν υπενθύμισε ότι υπάρχουν επενδυτικά σχέδια αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και στα οποία ο Οργανισμός παραμένει απόλυτα προσηλωμένος. Σκοπός είναι να χρησιμοποιηθούν τα κονδύλια για τη δημιουργία νέων, βελτιωμένων εγκαταστάσεων. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι επενδύσεις αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. 

Για να καταδείξει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, ο Captain Γενγκ Λιν ανέφερε ότι ενώ τα περισσότερα Ευρωπαϊκά λιμάνια αντιμετώπισαν προβλήματα με καθυστερήσεις, ο Πειραιάς λειτούργησε καθ’ όλη την πανδημία υποδειγματικά. 

Ερωτώμενος για τη συμβολή του σιδηροδρόμου στην ανάπτυξη του λιμανιού ο Captain Γενγκ Λιν τόνισε ότι για την COSCO η σύνδεση με το σιδηροδρομικό δίκτυο πραγματοποιείται επιτυχώς τα τελευταία χρόνια.

Όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα έχουν προσδώσει μέγιστη αποδοχή του λιμανιού από τις αγορές, όχι απλά ως τοπική είσοδο, αλλά ως πύλη προς όλη την Ευρώπη.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τον σθεναρό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την πανδημία, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι και ο ΟΛΠ εφάρμοσε και συνεχίζει να εφαρμόζει αυστηρό πρωτόκολλο για τα μέτρα  προστασίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τη διανομή μερίσματος 0,4 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η ΓΣ του ΟΛΠ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Yu Zenggang ο Πειραιάς «από ένας τοπικός λιμένας, το ελληνικό λιμάνι έχει μετατραπεί σήμερα σ’ ένα από τα πιο αναγνωρισμένα κέντρα ναυτιλίας παγκοσμίως, βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες θέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΠ: Δημιουργεί σύγχρονο πάρκο και ποδηλατόδρομο στη λιμενική ζώνη

Ο ΟΛΠ θα μετατρέψει μια έκταση 8.000 τ.μ. (εκτός του επιπλέον χώρου στάθμευσης) στον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας σε ανοιχτό χώρο και σύγχρονη παιδική χαρά, σύμφωνα με υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα και προδιαγραφές ασφαλείας.