ΓΔ: 925.83 0.17% Τζίρος: 68.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Attica bank, trapeza attikis
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Attica Bank: Η Ellington προτιμητέος επενδυτής της τιτλοποίησης Ωμέγα

Η Ellington Solutions S.A. είναι ο επενδυτικός μοχλός της Ellington Management Group (Ellington) στην Ελλάδα και κατέστη προτιμητέος επενδυτής στο πλαίσιο σχετικής διαδικασίας προσφορών.

H Ellington Solutions S.A. κατέστη προτιμητέος επενδυτής για την τιτλοποίηση «Ωμέγα», στο πλαίσιο του επιχειρηματικού σχεδίου της Attica Bank και του μηδενισμού των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Σημειώνεται ότι η Ellington ιδρύθηκε το 1994 στις ΗΠΑ, αποτελεί επενδυτικό όμιλο με παρουσία στην Αμερική και στην Ευρώπη και έχει υλοποιήσει επενδύσεις με κεφάλαια που υπερβαίνουν τα 10 δισ. δολάρια.

Η ανακοίνωση της Attica Bank:

«Η Attica Bank, σε συνέχεια της ανακοίνωσής της στις 27.04.2021 αναφορικά με την τιτλοποίηση «Ωμέγα» (πρώην Artemis), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι έλαβε από τον χρηματοοικονομικό όμιλο Ellington Solutions S.A. δεσμευτική πρόταση για την απόκτηση της ενδιάμεσης θέσεως (Mezzanine Νote) και του τίτλου μειωμένης εξασφάλισης (Junior Note), καθώς και πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της «ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΙΣ Α.Ε. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ», η οποία έγινε αποδεκτή ως προς το πλαίσιο της από την Τράπεζα.

H Ellington Solutions S.A. κατέστη προτιμητέος επενδυτής στο πλαίσιο σχετικής διαδικασίας προσφορών, η δε δεσμευτική πρόταση υπεβλήθη εκ μέρους της κατόπιν ολοκλήρωσης χρηματοοικονομικού ελέγχου (due diligence) των υπό απόκτηση στοιχείων.

Η Ellington Solutions S.A. είναι ο επενδυτικός μοχλός της Ellington Management Group (Ellington) στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη σχετική παρουσίαση, η Ellington ιδρύθηκε το 1994 στις ΗΠΑ, αποτελεί ηγετικό επενδυτικό όμιλο με παρουσία στην Αμερική και στην Ευρώπη και έχει υλοποιήσει επενδύσεις με κεφάλαια που υπερβαίνουν τα $10 δισ.  Ως σύμβουλος της Τράπεζας λειτούργησε η Storm Harbour Greece.

Με την επιλογή του επενδυτή εισέρχεται σε φάση υλοποίησης, η αποφασισθείσα από τη Διοίκηση της Τράπεζας στο πλαίσιο του επιχειρηματικού της σχεδίου και του μηδενισμού των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων, τιτλοποίηση «Ωμέγα».

Η Τράπεζα θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για την πρόοδο και ολοκλήρωση της συναλλαγής».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

monumenta-ktiria-ethniki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Τράπεζα: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο απορρόφησης άλλης τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα, με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο, τονίζει ότι δημοσιεύματα που υπάρχουν και αναφέρονται σε απορρόφηση τράπεζας είναι «αβάσιμα». Σχετικό δημοσίευμα αναφερόταν στην Attica Bank.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Δάνεια έως 50.000 ευρώ μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας

Οι εγγυήσεις της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας έχουν την ισχύ του Ελληνικού Δημοσίου. Το ανώτατο ύψος δανείου αγγίζει έως το 25% του Κύκλου Εργασιών του 2019 και η διάρκεια του δανείου ανέρχεται έως 5 έτη.