ΓΔ: 896.04 0.35% Τζίρος: 31.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:22:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Selonda

Σελόντα: Έκδοση ομολογιακών δανείων έως 290 εκατ. ευρώ

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου η εταιρεία Σελόντα θα πραγματοποιήσει έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων με σκοπό την απόφαση για έκδοση ομολογιακών δανείων έως 290 εκατ. ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Σελόντα καλεί σε έκτακτη γενική συνέλευση τους μετόχους της στις 27 Νοεμβρίου με σκοπό να λάβουν αποφάσεις - ανάμεσα σε άλλα - για την έκδοση ομολογιακού χωρίς εξασφαλίσεις, μετατρέψιμου σε νέες μετοχές, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και κάλυψη με ιδιωτική τοποθέτηση.

Αναλυτικότερα τα θέματα της γενικής συνέλευσης:
Θέμα 1ο:
Έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους έως ευρώ εβδομήντα εκατομμυρίων [€70.000.000] χωρίς εξασφαλίσεις, μετατρέψιμου σε νέες ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και κάλυψη με ιδιωτική τοποθέτηση. Παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να οριστικοποιήσει τους ειδικότερους όρους του ομολογιακού δανείου σύμφωνα με το νόμο και να προβεί στη σύναψή του.

Θέμα 2ο: Έγκριση της έκδοσης και σύναψης κοινού εμπραγμάτως εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου ύψους έως ευρώ διακοσίων εκατομμυρίων [€ 200.000.000], σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4548/2018 και αρ. 14 του Ν.3156/2003 ως ισχύουν, της σύναψης της σύμβασης κάλυψης, των εξασφαλιστικών εγγράφων και κάθε άλλου σχετικού εγγράφου. Επικύρωση των ενεργειών του Διοικητικού Συμβουλίου προς το σκοπό αυτό.

Θέμα 3ο: Έγκριση της έκδοσης και σύναψης κοινού εμπραγμάτως εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου ύψους έως ευρώ είκοσι εκατομμυρίων [€ 20.000.000], σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4548/2018 και αρ. 14 του Ν.3156/2003 ως ισχύουν, της σύναψης της σύμβασης κάλυψης, των εξασφαλιστικών εγγράφων και κάθε άλλου σχετικού εγγράφου. Επικύρωση των ενεργειών του ΔιοικητικούΣυμβουλίου προς το σκοπό αυτό.

Θέμα 4ο: Εκλογή Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Θέμα 5ο: Εκλογή Μελών της Επιτροπής Ελέγχου και ορισμός Προέδρου αυτής.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του Νόμου απαρτίας για τη λήψη απόφασης επί των θεμάτων της Ημερησίας Διάταξης, η τυχόν Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την 3η Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 09.00 π.μ. στον ίδιο χώρο χωρίς τη δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Πρωταγωνιστεί στη διπλή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Η τράπεζα έθεσε μάλιστα στη διάθεση του Εκδότη την τεχνογνωσία της από την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της, που την έχει πλέον εδραιώσει ως κορυφαίο συνομιλητή των ξένων αναλυτών και επενδυτικών οίκων για Ελλάδα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

PeopleCert: Σχεδόν τέσσερις φορές υπερκαλύφθηκε το ομόλογο που εξέδωσε

Η PeopleCert ολοκλήρωσε και τυπικά την εξαγορά της βρετανικής κοινοπραξίας Axelos έναντι 450 εκατ. ευρώ. Τα 300 εκατ. ευρώ για την εξαγορά προήλθαν από την έκδοση του ομολόγου και τα υπόλοιπα καλύφθηκαν από ίδια κεφάλαια της εταιρείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Prodea: Άντλησε 300 εκατ. με το ομόλογο, στο 2,3% το επιτόκιο

Το ποσό που αντλήθηκε από την έκδοση του εταιρικού ομολόγου θα χρηματοδοτήσει τις πράσινες επενδύσεις της εταιρείας. Στα 554,24 εκατ. ευρώ η συνολική ζήτηση, με την έκδοση να υπερκαλύπτεται κατά 1,85 φορές.