ΓΔ: 911.26 -0.38% Τζίρος: 15.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:50:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Eurobank

Στις 11 Ιουνίου πραγματοποιείται η ετήσια Γενική Συνέλευση της Cairo Mezz

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Πέμπτη 1η Ιουλίου και θα γίνει εξ αποστάσεως.

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου και ώρα 15.00 θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας Cairo Mezz Plc, όπως αναφέρει σε χρηματιστηρική της ανακοίνωση. 

Η εταιρεία τονίζει ότι: «Λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτοφανείς συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία του κορονοïού (COVID-19) και τις κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με την υγεία και ασφάλεια (συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών σε συναθροίσεις) που έχουν εκδοθεί από την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι μέτοχοι θα δύνανται να συμμετέχουν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης και συνεπώς προτρέπονται να συμμετάσχουν με αυτό τον τρόπο και να αποφύγουν τη φυσική τους παρουσία στη συνέλευση. 

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου απαρτίας κατά τη Γενική Συνέλευση της 11ης Ιουνίου 2021, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει εκ νέου σε Επαναληπτική Συνέλευση με τον ίδιο τρόπο, δηλ. από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021 και ώρα 15.00. 

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης είναι τα εξής:

  1. Έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020. 
  2. Επανεκλογή /Εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου για τριετή θητεία. 
  3. Έγκριση της αμοιβής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. 
  4. Επαναδιορισμός κκ. KPMG ως ελεγκτές της Εταιρείας μέχρι την επόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση. 
  5. Εξουσιοδότηση σε Διοικητικό Συμβούλιο για καθορισμό της αμοιβής των ελεγκτών». 

Υπενθυμίζεται ότι  Cairo Mezz δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της μεγάλης τιτλοποίησης Cairo, ύψους 7,5 δισ. ευρώ, με την οποία η Eurobank κατάφερε να απαλλαγεί από το μεγαλύτερο μέρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Στο πλαίσιο της τιτλοποίησης Cairo εκδόθηκαν ομολογίες υψηλής εξασφάλισης (senior notes) οι οποίες εξοφλούνται κατά προτεραιότητα και αποτελούνται από τα καλύτερης ποιότητας «κόκκινα» δάνεια, ομολογίες ενδιάμεσης εξασφάλισης (mezzanine notes) οι οποίες εξοφλούνται μετά την πλήρη, σε τόκους και κεφάλαιο, αποπληρωμή των ομολογιών υψηλής εξασφάλισης, και ομολογίες χαμηλής εξασφάλισης οι οποίες εξοφλούνται μετά την πλήρη, σε τόκους και κεφάλαιο, αποπληρωμή των υψηλής και ενδιάμεσης εξασφάλισης ομολογιών.

Οι μέτοχοι της Eurobank έλαβαν 1 μετοχή της Cairo Mezz δωρεάν για κάθε 12 μετοχές της Eurobank που κατείχαν, τον Σεπτέμβριο του 2020 ενώ οι μετοχές της διαπραγματεύονται στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΕΝ.Α). 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Χατζηνικολάου: Χορηγήσεις 22 δισ. από την Τρ. Πειραιώς έως το 2024

Ο πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς, μιλώντας στο συνέδριο «Export Summit» τόνισε ότι « η μετά-Covid εποχή προσφέρει επίσης στην Ελλάδα μια μοναδική ευκαιρία για να διαβεί το κατώφλι της 4ης βιομηχανικής επανάστασης».
Attica bank, trapeza attikis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μείωσε τις ζημιές η Attica Bank στα 5,83 εκατ. ευρώ το α´ τρίμηνο

Τα καθαρά έσοδα από τόκους παρουσίασαν σημαντική αύξηση το α’ τρίμηνο 2021 κατά 19,7% στα 14,17 εκατ. ευρώ. Χωρίς να ληφθούν υπόψη οι τιτλοποιήσεις Astir 1,2 και Ωμέγα, ο δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων ανέρχεται σε 44,2%.
CEB, Trapeza Karditsas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δανειακή σύμβαση Τράπεζας Καρδίτσας με CEB για στήριξη της απασχόλησης

Το ύψος της δανειακής σύμβασης φθάνει στο επίπεδο των δύο εκατ. ευρώ, ενώ θα διευκολύνει την πρόσβαση τοπικών πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση, με έμφαση στις πολύ μικρές επιχειρήσεις.