ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Αυξημένη κατά 29% η λειτουργική κερδοφορία της Westnet το 2020

Ο κύκλος εργασιών της Westnet για το οικονομικό έτος 2020 έκλεισε στα 126,8 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 14,5% σε σχέση με το 2019. Τι δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Γιώργος Δαβιώτης.

Με σταθερή αναπτυξιακή πορεία, η Westnet, μέλος του Ομίλου εταιρειών Olympia και κορυφαίος διανομέας προϊόντων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας, σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών της για το 2020 και θετικές οικονομικές επιδόσεις, συνεχίζοντας με επιτυχία την υλοποίηση του στρατηγικού της πλάνου.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της Westnet για το οικονομικό έτος 2020 έκλεισε στα €126,8 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 14,5% σε σχέση με το 2019, με λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) στα €4,2 εκατ. έναντι  €3,2 εκατ. το 2019 (+29%) και κέρδη προ φόρων στα €2,4 εκατ., αυξημένα κατά 80% σε ετήσια βάση, από τα €1,3 εκατ. του 2019.

Σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον λόγω της πανδημίας Covid-19, η εταιρεία κατάφερε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις, επιδεικνύοντας εγρήγορση και ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα, με αποτέλεσμα την ανοδική της πορεία μέσα σε μια ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Η στρατηγική επιλογή της Westnet να επενδύει στην προσθήκη νέων προϊοντικών κατηγοριών αποτελεί βασικό παράγοντα στην ενίσχυση των πωλήσεων, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Η εταιρεία διαχειρίζεται και διανέμει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων, εξασφαλίζοντας τη συνεχή παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και καινοτόμων λύσεων, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του διευρυμένου πελατολογίου της σε Ελλάδα και Κύπρο. Παράλληλα, η περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών με το άνοιγμα σε νέες αγορές στο εξωτερικό αντανακλά την έντονη εξωστρέφεια της εταιρείας, γεγονός που συμβάλει σημαντικά στο θετικό πρόσημο της περασμένης χρονιάς. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία συνέχισε και το 2020 να επενδύει στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της, προσελκύοντας ταλαντούχα στελέχη με υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία.

Ο Γενικός Διευθυντής της Westnet, Γιώργος Δαβιώτης, ανέφερε σχετικά: «Η Westnet κλείνει μία ακόμη δυνατή χρονιά, ενισχύοντας περαιτέρω την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση των συνεργατών της. Μπροστά σε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη συνθήκη που διαμορφώθηκε από την πανδημία Covid-19, καταφέραμε να προσαρμοστούμε αποτελεσματικά στα νέα δεδομένα, διασφαλίζοντας την επιτυχή υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού. Το 2021 θα συνεχίσουμε να οδηγούμε τις εξελίξεις στον κλάδο μας, παρέχοντας εξαιρετικό επίπεδο εξυπηρέτησης στους πελάτες μας».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Westnet ανάμεσα στις εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Η σύγχρονη εταιρική κουλτούρα και οι ιδανικές εργασιακές συνθήκες που έχει αναπτύξει, εξελίσσουν συνεχώς την απόδοση του ανθρώπινου δυναμικού και ενδυναμώνουν τις σχέσεις μεταξύ των εργαζόμενων, σημειώνει η εταιρία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Τρέχει» ο διαγωνισμός για την ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών

Το τεύχος του διαγωνισμού βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση. Το αρχικό ύψος της σύμβασης, αν δεν ασκηθεί το δικαίωμα προαίρεσης για επέκταση του φυσικού αντικειμένου, φτάνει τα 150,8 εκατ. ευρώ.
Performance Technologies
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Performance Technologies: Αύξηση 46,8% στον κύκλο εργασιών το α' εξάμηνο

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων ανήλθαν στο ποσό των 2,35 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 37,8% και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 2,10 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 46,1%.
Westnet, Olympia Group
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Westnet: Επεκτείνει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στην Πολωνία

Η Westnet, μετά την επιτυχημένη πορεία της στη διανομή προϊόντων πληροφορικής και τεχνολογίας σε Ελλάδα και Κύπρο, ανακοινώνει την επέκτασή της στην Πολωνία και την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας.
epsilon net
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την διανομή μερίσματος 0,047 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η Epsilon Net

Εγκρίθηκε επίσης η παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο για τη θέσπιση και την εφαρμογή διετούς Προγράμματος Διάθεσης μετοχών με τη μορφή χορήγησης δικαιωμάτων προαίρεσης, για απόκτηση μετοχών.