ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Attica bank, trapeza attikis
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Attica Bank: Αβάσιμα τα δημοσιεύματα για απορρόφηση από άλλη τράπεζα

Η τράπεζα στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι έχει ενημερώσει επαρκώς το επενδυτικό κοινό και τις αρμόδιες αρχές πώς θα καλύψει το ζήτημα της αναβαλλόμενης φορολογίας.

Σε μία ακόμη διάψευση δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία θα υπάρξει απορρόφησή της από άλλη ελληνική τράπεζα, προχωρά η Attica Bank, με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση. 

Όπως τονίζει σε αυτήν: «Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, εκ νέου και σε συνέχεια της χθεσινής από 27 05-2021 ανακοίνωσης της, ότι σημερινά (έντυπα και ηλεκτρονικά) δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απορρόφηση της τράπεζας από έτερα πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα είναι απολύτως αβάσιμα και δεν υφίσταται καμία τέτοια διαδικασία ή πληροφόρηση.

Σημειώνεται ότι ανάλογη ανακοίνωση διάψευσης προς το επενδυτικό κοινό έχει εκδώσει στις 26-05-2021 και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Τράπεζα έχει ενημερώσει για το πλαίσιο εφαρμογής του μηχανισμού κάλυψης της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης (άρθρο 27Α του Ν.4172/2013 - “DTC”) στην από 29-04-2021 ανακοίνωση της και έχει επισημάνει ότι θα ενημερώσει άμεσα εκ νέου το επενδυτικό κοινό με τη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τις διαδικασίες τουμηχανισμού DTC και τις προθεσμίες ενάσκησης των σχετικών δικαιωμάτων».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Attica bank, trapeza attikis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μείωσε τις ζημιές η Attica Bank στα 5,83 εκατ. ευρώ το α´ τρίμηνο

Τα καθαρά έσοδα από τόκους παρουσίασαν σημαντική αύξηση το α’ τρίμηνο 2021 κατά 19,7% στα 14,17 εκατ. ευρώ. Χωρίς να ληφθούν υπόψη οι τιτλοποιήσεις Astir 1,2 και Ωμέγα, ο δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων ανέρχεται σε 44,2%.