ΓΔ: 909.16 0.56% Τζίρος: 50.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
folli follie, kosmima
Φώτο: Shutterstock

Folli-Follie: Δεκτή υπό όρους η συμφωνία εξυγίανσης από το δικαστήριο

Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει ότι από τις συνολικές υποχρεώσεις ύψους 516 εκατ. ευρώ (στις 30/9/2020), θα «κουρευτούν» 349 εκατ. ευρώ. Απορρίφθηκε η παρέμβαση Κουτσολιούτσου.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ενέκρινε υπό όρους, σύμφωνα με πληροφορίες, τη συμφωνία εξυγίανσης της Folli-Follie, ενώ παράλληλα η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός του επόμενου τετραμήνου, καθώς μένει να λυθεί το ζήτημα της αποδέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο απέρριψε την παρέμβαση του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, ο οποίος είχε αιτηθεί την απόρριψη της συμφωνίας, ενώ αποδέχθηκε τις θέσεις της εταιρείας. Το  Πολυμελές Πρωτοδικείο αποφάσισε επίσης την άρση των δεσμεύσεων επί των περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie κάτι που, αποτελούσε μέρος της συμφωνίας εξυγίανσης προς ικανοποίηση των πιστωτών της Folli Follie.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Κουτσολιούτσος είχε επιτεθεί ενάντια στο εν λόγω σχέδιο και κυρίως ενάντια στη λήψη της χρηματοδότησης των 13 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Arena, υποστηρίζοντας ότι η Folli Follie δεν θα κατορθώσει να αποπληρώσει το εν λόγω ποσό με αποτέλεσμα η κυριότητα δύο «ασημικών» της, δηλαδή του κτηρίου του ΜΙΝΙΟΝ και του ακινήτου στο Κορωπί να περάσουν στην κατοχή της Arena. 

Μετά από αυτήν την κίνηση του Δ. Κουτσολιούτσου η διοίκηση της εταιρείας, βασισμένη στο άρθρο 35 του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, ζήτησε τον διορισμό ειδικού εντολοδόχου από το δικαστήριο, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να συγκαλέσει γενική συνέλευση και να ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφου εκείνων των μετόχων ή εταίρων του οφειλέτη που δεν συμπράττουν. 

Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει ότι από τις συνολικές υποχρεώσεις ύψους 516 εκατ. ευρώ (στις 30/9/2020), θα «κουρευτούν» 349 εκατ. ευρώ. Σε ότι αφορά στο δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, οι απαιτήσεις τους δεν επηρεάζονται από τη συμφωνία εξυγίανσης, καθώς η νέα εταιρεία που έχει συσταθεί (OpsCo) αναλαμβάνει να πληρώσει τις δόσεις που βρίσκονται σε ρύθμιση.

Βάσει του σχεδίου εξυγίανσης δημιουργούνται  δύο νέες εταιρείες, η OpsCo και AssetCo, οι οποίες έχουν έδρα το Λουξεμβούργο και σε αυτές μεταβιβάζεται η εμπορική δραστηριότητα των Folli Follie και Links of London και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Σημειώνεται ότι η OpsCo είναι θυγατρική της AssetCo κατά 90% και ο έλεγχός της θα ανήκει στους ομολογιούχους. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το δικαστήριο έκανε λόγο για ρεαλιστικό σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους πιστωτές να εισπράξουν τις οφειλές τους, ενώ παράλληλα κύκλοι της εταιρείας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αποδοχή των θέσεών τους από το δικαστήριο.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

folli follie, kosmima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Τζ. Κουτσολιούτσου

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ευθυγραμμίστηκε με την εισήγηση της εισαγγελέως που έκρινε οτι πρέπει να απορριφθεί το αίτημα του, καθώς είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων αν μείνει ελεύθερος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Folli- Follie: Σήμερα η απολογία της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Σύμφωνα με τη δικογραφία που χειρίζεται η 35η Ανακρίτρια, οι κατηγορίες αφορούν το διάστημα από το 2000 έως το α' τρίμηνο του 2018. Κατά του Ομίλου εκκρεμούν και άλλες δικογραφίες ενώ ερευνάται ο ρόλος φυσικών και νομικών προσώπων εκτός της εταιρίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νίκησε το μοναστήρι στο δικαστήριο, παγώνει μεγάλο έργο του ΑΔΜΗΕ

Το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων αποφάσισε υπέρ της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων κι έτσι μπαίνει και πάλι στον «πάγο» η συνέχιση των έργων για τον Δυτικό Διάδρομο που θα συνδέσει την Πελοπόννησο με την υπερυψηλή τάση.