ΓΔ: 860.03 -1.76% Τζίρος: 47.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Intercontinental

Intercontinental: Δάνειο 40 εκατ. μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης της Eurobank

Η εταιρεία προχώρησε επίσης στην απόκτηση κτιρίου γραφείων στο Χαλάνδρι έναντι 12,05 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία πραγματοποίησε μερική μίσθωση του ακινήτου στην GlaxoSmithKline.

Τη σύναψη δανείου έως 40 εκατ. ευρώ, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης από τη Eurobank ανακοίνωσε η Intercontinental . Μέρος του ποσού, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση,  χρησιμοποιήθηκε για την εξόφληση της αγοράς του κτιρίου της GlaxoSmithKline στο Χαλάνδρι. Το δάνειο, θα έχει διάρκεια έως 5 έτη.

Η ανακοίνωση της Intercontinental

«Η Intercontinental International AEEAΠ (η Εκδότρια), ανακοινώνει, σύμφωνα με το άρθρο 17 (Δημοσιοποίηση προνομιακών πληροφοριών) του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς προς τους μετόχους της και τους επενδυτές εν γένει, ότι στο πλαίσιο σύναψης δανείου με τη μορφή έκδοσης ομολογιών του ν. 4548/2018 ποσού έως 40 εκ. ευρώ, το οποίο θα καλύπτεται εξ ολοκλήρου μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης από την Τράπεζα EUROBANK, προέβη στις 28.05.2021 στην έκδοση ομολογιών αξίας στο άρτιο ποσού 8.109.000 ευρώ, οι οποίες καλύφθηκαν εν συνεχεία εξ ολοκλήρου από την παραπάνω τράπεζα.

Το δάνειο έχει διάρκεια έως 5 έτη, υπό την προϋπόθεση της τήρησης συνηθισμένων τυπικών για τις συναλλαγές αυτές χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων. Το Πρόγραμμα και η Σύμβαση Κάλυψης του εν λόγω ομολογιακού δανείου έχει συναφθεί στα πλαίσια ανταγωνιστικών χρηματοοικονομικών όρων, επί τη βάσει υποθήκευσης α’ τάξης ακινήτων και λοιπών συναφών εξασφαλίσεων επί των προσόδων της εκμετάλλευσης των εν λόγω ακινήτων εκ του χαρτοφυλακίου της Εταιρείας και σε συνέχεια της απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας στις 17 Δεκεμβρίου 2019.

Το δάνεισμα της ανωτέρω επιμέρους έκδοσης ομολογιών χρησιμοποιήθηκε ήδη εξ ολοκλήρου για τη μερική χρηματοδότηση της ήδη συντελεσθείσας ολοσχερούς εξόφλησης τιμήματος ευρώ 12.050.000 για την απόκτηση από την Εκδότρια της πλήρους κυριότητας οικοπέδου μετά επιχειρηματικού κτηρίου γραφείων επί της Λεωφ. Κηφισίας 266 στο Χαλάνδρι (πρώην ιδιοκτησία GlaxoSmithKline Μονοπρόσωπη AEBE)».

H ανακοίνωση για την απόκτηση του ακινήτου:

«Η Intercontinental International REIC (ICI), μετά τη συμμετοχή της σε διαδικασία ιδιωτικού διαγωνισμού, στις 29 Οκτωβρίου 2020, σχετικά με την απόκτηση εμπορικού ακινήτου (κτίριο γραφείων 3.180,32 τ.μ.) στην οδό Κηφισίας 266, Χαλάνδρι και τη μερική μίσθωση του κτιρίου προς τον ιδιοκτήτη του εταιρεία GlaxoSmithKline Single Member AEBE (η Συναλλαγή) και μετά την ανακοίνωση της ICI που πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαρτίου 2021, η εταιρεία είναι υπερήφανη να ανακοινώσει στους μετόχους της και την ευρύτερη επενδυτική κοινότητα ότι μετά από σχολαστικές διαπραγματεύσεις η απόκτηση και μερική μίσθωση του παραπάνω ακινήτου ολοκληρώθηκε σήμερα στις 3 Ιουνίου 2021.

Το ποσό (12.050.000 ευρώ) πληρώθηκε πλήρως και χρηματοδοτήθηκε εν μέρει (8.109.000 ευρώ) από κεφάλαια που αντλήθηκαν από ιδιωτική τοποθέτηση υπό ομολογιακό δάνειο, που καλύφθηκε από την Eurobank, και εν μέρει με διαθέσιμα μετρητά μετά από άλλη μία κερδοφόρα χρονιά για την ICI.

Για το σκοπό αυτό, η ICI καλωσορίζει την GlaxoSmithKline Single Member AEBE στην κοινότητα των μισθωτών της και επισημαίνει ότι με την προσθήκη αυτής της ιδιοκτησίας ορόσημο, το χαρτοφυλάκιο της ICI, όχι μόνο αυξάνει την αξία του κατά 12,6% σε σύγκριση με την αξία του από 31/12/2020 σε 107,51εκ. ευρώ, αλλά κυρίως ότι ενισχύεται σημαντικά σε ποιότητα, καθώς πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα ιδιαίτερα κτίρια γραφείων στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα υπηρεσία «Eurobank Payment Initiation» για χρηματικά εμβάσματα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για ένα ακόμη καθοριστικό βήμα Open Banking της Eurobank, που διευρύνει διαρκώς τις υπηρεσίες της εισάγοντας στην ελληνική αγορά νέες, αξιόπιστες εφαρμογές, για πρωτοπόρες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.