ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Φωτο: Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Δύο νέοι παράλληλοι διαγωνισμοί για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου έχει οριστεί στα 30,7 εκατ. ευρώ. Έως τις 7 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής προτάσεων.

Αναρτήθηκαν σήμερα οι προκηρύξεις για τους δύο παράλληλους διαγωνισμούς αναφορικά με την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων διαρκεί μέχρι τις 7 Ιουλίου. Ο διαγωνισμός της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου περιλαμβάνει τη Δεξαμενή 5 και τις προβλήτες 3 – 4, ενώ ο δεύτερος αφορά την ιδιοκτησία του Ειδικού Διαχειριστή (ΕΝΑΕ).

Η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού της ΕΤΑΔ έχει οριστεί στα 30.700.000 ευρώ, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος είχε κριθεί άγονος, λόγω έλλειψης προσφορών. Το ακίνητο τότε είχε τιμή εκκίνησης στα 55 εκατ. ευρώ, ενώ ο Δήμος Χαϊδαρίου απηύθυνε εξώδικη δήλωση προς την ΕΤΑΔ  κατά τη διενέργεια του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την πώληση τμήματος της έκτασης των Ναυπηγείων. Με το εξώδικο ο Δήμος Χαϊδαρίου ζητούσε την ελευθέρωση και απόδοση στο Δήμο Χαϊδαρίου της έκτασης που καταλαμβάνει η Προβλήτα 4 των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ενώ έθεσε υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα του πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Την πρόθεσή της να επενδύσει στα ναυπηγεία είχε εκφράσει η Pyletech, με την ίδια να κάνει λόγο για επενδύσεις άνω των 700 εκατ. ευρώκαι τη δημιουργία περισσότερων από 1.600 άμεσες και 6.000 έμμεσες θέσεων εργασίας.

Η ανακοίνωση της ΕΤΑΔ αναφέρει:

«Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε επαναπροκηρύσσει τον Ηλεκτρονικό Ανοικτό Πλειοδοτικό Διαγωνισμό για την πώληση του ακινήτου της στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στο πλαίσιο της βέλτιστης αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της και της μεταρρυθμιστικής πολιτικής της ελληνικής Κυβέρνησης, σύμφωνα και με τη δέσμευση του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ 2020, για την αξιοποίηση του μεγαλύτερου Ναυπηγείου της χώρας.  

Στόχος της ΕΤΑΔ είναι η διενέργεια ενός άρτιου διεθνούς διαγωνισμού, στο πλαίσιο των κανονισμών που την διέπουν, που διασφαλίζει το συμφέρον του Ελληνικού Δημοσίου και ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση μιας εμβληματικής επένδυσης, εθνικής σημασίας, η οποία και αναμένεται να δημιουργήσει πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία και τη χώρα συνολικά.

Ο διαγωνισμός αφορά στην πώληση ακινήτου συνολικού εμβαδού 332.137,34 τ.μ., μετά των συστατικών και λοιπών περιουσιακών στοιχείων του, καθώς και του Η/Μ εξοπλισμού, όπως αυτός περιγράφεται στο Τεύχος Προκήρυξης.

Μεταξύ άλλων το ακίνητο περιλαμβάνει: α) τη Δεξαμενή Νο5, την Προβλήτα Νο3 μετά λοιπού χερσαίου χώρου εκατέρωθεν της δεξαμενής, καθώς και μηχανολογικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, β) την Προβλήτα Νο4, όπου σήμερα χρησιμοποιείται ως Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και γ) λοιπό χερσαίο χώρο.

Αναλυτικά στοιχεία για το ακίνητο, τις κατασκευές, τα κτήρια και τις εγκαταστάσεις θα αναρτηθούν στο εικονικό γραφείο δεδομένων (VDR).

Το σχετικό Τεύχος της Προκήρυξης του Ηλεκτρονικού Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΤΑΔ www.hppc.gr και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.e-publicrealestate.gr

Η ανάδειξη του Οριστικού Πλειοδότη του Διαγωνισμού θα γίνει με αποκλειστικό κριτήριο το υψηλότερο προσφερόμενο τίμημα, το οποίο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπολείπεται της Τιμής Εκκίνησης.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΕΤΑΔ www.e-publicrealestate.gr και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν στην ανωτέρω πλατφόρμα και να υποβάλουν Φάκελο Δικαιολογητικών Εγγράφων Συμμετοχής, σύμφωνα με τη διαδικασία που αναφέρεται στο Τεύχος Προκήρυξης, έως τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, 12.00 ώρα Ελλάδος.

Για όλες τις πληροφορίες και λεπτομέρειες του διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι/συμμετέχοντες μπορούν να επισκέπτονται τον παρακάτω σύνδεσμο εδώ και να απευθύνουν ερωτήματα περί του Ακινήτου και του Διαγωνισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], αναφέροντας τον Κωδικό του Διαγωνισμού «Q 110046» ή/και το όνομα του Ακινήτου».

Δείτε εδώ την προκήρυξη της ΕΝΑΕ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξώδικο για την πώληση της Προβλήτας 4 Σκαραμαγκά από τον Δήμο Χαϊδαρίου

Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας αναφέρεται ότι η Προβλήτα 4 αποτελεί ζώνη παραλίας και αιγιαλού και πρέπει να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της και η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών.
nafpigeia_skaramanga
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί θέλει την Προβλήτα 4 των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ο δήμος Χαϊδαρίου

Με τον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ να κηρύσσεται τελικά άγονος λόγω έλλειψης προσφορών, ο Δήμος Χαϊδαρίου καλεί την ΕΤΑΔ να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια περιλαμβάνει την έκταση της προβλήτας 4.
nafpigeia_skaramanga
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανατροπή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, νέος ιδιοκτήτης ο Γ. Προκοπίου

Μεγαλύτερες προσφορές από τον όμιλο του Θ. Πριόβουλου υπέβαλε στις διαγωνιστικές διαδικασίες για τα ναυπηγεία ο εφοπλιστής Προκοπίου. Έδωσε 25 εκατ. στο διαγωνισμό του διαχειριστή και 37 εκατ. στο διαγωνισμό της ΕΤΑΔ.
nafpigeia_skaramanga
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Όλα έτοιμα για να λειτουργήσουν από αγοραστή

Ο διαχειριστής των ναυπηγείων τονίζει ότι έχει πλήρως προετοιμάσει και εξασφαλίσει την επόμενη μέρα της λειτουργίας τους προς όφελος της εθνικής οικονομίας. Τι είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ο Όμιλος Πριόβολου.