ΓΔ: 910.34 0.25% Τζίρος: 43.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ποια είναι η εταιρεία Πληροφορικής που μπαίνει στο Χρηματιστήριο

Η Real Consulting ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη εταιρεία μετά από δέκα χρόνια που εισέρχεται στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ. Υλοποιεί έργα Πληροφορικής, στρατηγικές συνεργασίες με SAP και Microsoft.

Μετά από δέκα χρόνια υποβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η πρώτη αίτηση εισαγωγής στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) του ΧΑ από την Real Consulting που αποτελεί μια από τις δυναμικές εταιρίες πληροφορικής στην Ελλάδα, σημειώνοντας μεγάλη ανάπτυξη στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Real Consulting αποτελεί μία εκ των κορυφαίων εταιρειών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και υλοποίησης ολοκληρωμένων έργων Πληροφορικής στην Ελλάδα και είναι στρατηγικός συνεργάτης της SAP (SAP PLATINUM PARTNER).

Παράλληλα, είναι μακροχρόνιος συνεργάτης της Microsoft (MICROSOFT GOLD PARTNER), μέλος του Microsoft President’s Club με εκτεταμένη εμπειρία στην εγκατάσταση και παραμετροποίηση του Microsoft Dynamics NAV και Microsoft Dynamics CRM.  Η εταιρεία συνεργάζεται με περισσότερες από 300 επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη και έχει πραγματοποιήσει σημαντικά project στην Ελλάδα έχοντας στο χαρτοφυλάκιο της κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας.

Στρατηγική της είναι η υλοποίηση έργων πληροφορικής, χρησιμοποιώντας καθιερωμένα πολυεθνικά λογισμικά και πλατφόρμες, βασισμένες σε state of the art αρχιτεκτονικές και πρότυπα. Δραστηριοποιείται στους τομείς ERP, Business Intelligence και Enterprise line-Business applications, τομείς που αναμένεται να παραμείνουν ισχυροί και αναμένεται μεγάλη αύξηση της ζήτησης για τα επόμενα χρόνια τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα κυρίως για έργα που αφορούν το SAP (S/4HANA, RISE-SAP) και τη Microsoft (D365 Business Central, Finance & Supply Management). Η εταιρεία στοχεύει στην έγκαιρη υλοποίηση των έργων εντός των προδιαγεγραμμένων χρονικών ορίων και κόστους, επενδύοντας συνεχώς στην ανάπτυξη εξειδεικευμένων εφαρμογών.

Παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή οικονομία, η εταιρεία κατάφερε όχι μόνο να περιορίσει τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις του φαινομένου, αλλά να πετύχει αύξηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας. Η εταιρεία μέσα στο 2020 προχώρησε στην υλοποίηση του έργου SAP/4HANA για την ΤΙΤΑΝ USA για να υποστηρίξει τις εργασίες της στην Αμερική, ενώ το ΙΑΣΩ κι το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας επέλεξαν SAP ERP για τις εργασίες τους στην Ελλάδα. Παράλληλα η εταιρεία ενίσχυσε το διεθνές της αποτύπωμα, στοχεύοντας την περαιτέρω ανάπτυξη στο εξωτερικό.

Το 2020 η Real Consulting είδε τον κύκλο εργασιών της να αυξάνεται κατά 9%, στα 19,68 εκατ. ευρώ από τα 18 εκατ. ευρώ που ήταν το 2019. Τα EBITDA του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 2,45 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 17% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019 που ήταν στα 2,1 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων του ομίλου ανήλθαν σε κέρδη ύψους 1,63 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 10% σε σχέση με 1,45 εκατ. ευρώ του 2019.

Η εταιρεία για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν θα διανείμει μέρισμα στους μετόχους, καθώς, όπως ανέφερε στην ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της, το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της εταιρείας υπερέβαινε το σύνολο του κυκλοφορούντος ενεργητικού της, ενώ βρίσκεται υπό υλοποίηση το πλάνο της για την αποκατάσταση της ρευστότητας και του κεφαλαίου κίνησης. Η ρευστότητα  του ομίλου στο τέλος του 2020 ήταν στα 1,253 εκατ. ευρώ από 994.000 ευρώ το 2019, ενώ της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 1,253 εκατ. ευρώ από 985.000 το 2019.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας στο κλείσιμο του 2020 ανέρχονταν σε 6,68 εκατ. ευρώ, διαιρούμενο σε 66.800 μετοχές αξίας 100 ευρώ η καθεμιά.

Η στρατηγική συνεργασία με την Microsoft

Τον Ιανουάριο του 2021, μετά από 18 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην παροχή επιχειρησιακών λύσεων  Microsoft Dynamics, η Microsoft ανέθεσε στην Real Consulting την ελληνικοποίηση των λύσεων Microsoft Dynamics 365 Finance και Dynamics 365 Supply Chain Management.

Η ανάθεση είχε γίνει στο πλαίσιο διαγωνισμού που προκήρυξε η Microsoft τον Ιούνιο του 2020, επιβραβεύοντας την αξιοπιστία, τον επαγγελματισμό, τη γνώση και την εξειδίκευση στελεχών της Real Consulting καθώς και τη μακρά συνεργασία των δύο εταιρειών.

Όπως είχαν αναφέρει οι εταιρείες στην ανακοίνωση της συμφωνίας τους, η ελληνικοποίηση των λύσεων Microsoft Dynamics 365 Finance και Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management και η διαρκής συμμόρφωση αυτών με το ελληνικό κανονιστικό πλαίσιο, αποτέλεσε ένα απαιτητικό εγχείρημα για το οποίο η πιστοποιημένη από την Microsoft ομάδα της Real Consulting συνεργάστηκε στενά με τις ομάδες της Microsoft.

Στόχος της συνεργασίας ήταν η μέγιστη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων του συστήματος καθώς και του βέλτιστου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού της λύσης. Οι εκδόσεις των προϊόντων για την ελληνική αγορά ενσωμάτωσαν τις απαραίτητες φορολογικές και λογιστικές λειτουργίες και τις βέλτιστες πρακτικές, προκειμένου να ανταποκρίνονται στα ελληνικά και κυπριακά δεδομένα, με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Δεν απάλλαξε Καλλιτσάντση η ΓΣ για τη διαχείριση του 2020

Ο πρόεδρος της Ελλάκτωρ σημείωσε πως ενόψει αξιώσεων της εταιρείας κατά μελών του προηγούμενου ΔΣ για ζημιές που προκάλεσαν, δεν μπορεί να υπάρξει εισήγηση για έγκριση της συνολικής διαχείρισης του 2020.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αποκλείστηκε η Greenhill Investment από τη συνέλευση της Ελλάκτωρ

Η εταιρεία των κ.κ. Μπάκου και Καϋμενάκη δεν θα έχει δικαιώματα ψήφου στη σημερινή γενική συνέλευση, όπως αποφάσισαν οι μέτοχοι με πλειοψηφία 84,26%. Προειδοποιεί η Greenhill για προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Quest: Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ, από 28/6 η καταβολή μερίσματος 0,30 ευρώ

Από την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 οι  μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα της διανομής (ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος συμμετοχής), όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.