Φώτο: Shutterstock

ΔΕΗ: Παραμένει το μπόνους των 5.000 ευρώ στους εργαζομένους

Την παράταση ισχύος του «μπόνους» των 5.000 ευρώ σε όσους εργαζομένους της ΔΕΗ συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης συμφώνησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Στάσσης με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Γιώργο Αδαμίδη.
Την ώρα που η μάχη για τη διάσωση της υπερχρεωμένης ΔΕΗ συνεχίζεται, ερωτήματα προκαλεί η απόφαση να παραταθεί η ισχύς του «μπόνους» 5.000 ευρώ που ίσχυσε πέρυσι για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ που συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, και για τη φετινή χρονιά.
 
Η απόφαση αυτή πάρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που είχε απόψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Γιώργο Αδαμίδη και το προεδρείο της ομοσπονδίας.

Η ρύθμιση αυτή, αφορά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών, περί τα 150 άτομα που εργάζονται στη μητρική εταιρεία και εντάσσεται στη λογική της ανανέωσης του προσωπικού. Ανάλογα με το μισθολογικό καθεστώς των εργαζόμενων το όριο ηλικίας διαμορφώνεται στα 60, 62 ή 65 χρόνια.

Στα δικαστήρια για τη κατάργηση της έκπτωσης

Στα λοιπά θέματα (απόσυρση λιγνιτικών μονάδων, αποκρατικοποίηση ΔΕΔΔΗΕ, εθελούσια έξοδος προσωπικού κ.ά.) έγινε γενική επισκόπηση ενόψει των συζητήσεων που διεξάγονται μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Σε ό,τι αφορά τέλος τη μείωση της έκπτωσης που ισχύει για τους λογαριασμούς ρεύματος των εργαζομένων στη ΔΕΗ, η οποία θα εφαρμοστεί με νόμο, από πλευράς ΓΕΝΟΠ ετοιμάζεται δικαστική προσφυγή με το αιτιολογικό ότι η έκπτωση είχε συμφωνηθεί με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη με τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

DEI-xreoseis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για το Αγροτικό τιμολόγιο

Η ΔΕΗ καλεί τους αγρότες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους, ειδικά εκείνους που έχουν διακόψει την αγροτική τους δραστηριότητα και συνεχίζουν παράτυπα να απολαμβάνουν τα προνόμια του αγροτικού τιμολογίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λειτουργικά κέρδη 1 δισ. ευρώ θα έχει η ΔΕΗ ως το 2024

Ο κ. Στάσσης τόνισε ότι οι τρεις πυλώνες στη στρατηγική της ΔΕΗ είναι «η εφαρμογή του “Green Deal” στην παραγωγή, η ψηφιοποίηση και βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας και η τοποθέτηση του πελάτη στο επίκεντρο».
DEH_HQ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναβολή από τη ΔΕΗ σε πληρωμές δανείου, πώληση καθυστερούμενων οφειλών

Πώληση τιτλοποιημένων ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών στη JPMorgan, αναβολή καταβολής δόσεων κοινοπρακτικού δανείου και συμφωνία με Optima Bank για νέο ομολογιακό δάνειο, αποφάσισε η διοίκηση της ΔΕΗ.