ΓΔ: 873.37 1.15% Τζίρος: 67.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Μυτιληναίος

Τις κατ΄ αρχήν συμφωνίες με ΔΕΗ και Glencore ανακοίνωσε η Mytilineos

Η σύναψη σύμβασης με τη ΔΕΗ, για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας θα καλύπτει την περίοδο 2021-2023, ενώ η συμφωνία με την Glencore για πώληση αλουμίνας και αλουμινίου θα έχει εκτιμώμενη αξία άνω των 1,5 δισ. δολ.

Τις κατ΄ αρχήν συμφωνίες με τις ΔΕΗ και Glencore γνωστοποίησε η Mytilineos, μέσω χρηματιστηριακής της ανακοίνωσης, σχετικά με την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και την πώληση αλουμίνας και αλουμινίου αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Σε συνέχεια της ενημέρωσης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της από 15.06.2021 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, η MYTILINEOS ανακοινώνει ότι έχει έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τη ΔΕΗ σχετικά με τη σύναψη νέας σύμβασης για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας που θα καλύπτει την περίοδο 2021 – 2023.

Η κατ’ αρχήν αυτή συμφωνία αναμένεται να εξειδικευτεί και οριστικοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Επιπλέον, η MYTILINEOS έχει έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία μακροχρόνιαςδιάρκειας με την GLENCORE για την πώληση αλουμίνας και αλουμινίου,
εκτιμώμενης συνολικής αξίας άνω των $1,5 δισ.

Με την ολοκλήρωση και εξειδίκευση των συγκεκριμένων συμφωνιών η MYTILINEOS, κατά την πάγια τακτική της, θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό».

Όπως τόνισε, προ ολίγων ημερών, ο επικεφαλής της Mytilineos, που μέσω της Αλουμίνιον της Ελλάδος έχει με διαφορά τη μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος στον χώρο της ελληνικής βιομηχανίας, η συμφωνία θα βοηθήσει την εταιρεία στην πορεία της προς την πράσινη ενεργειακή μετάβαση. Παράλληλα επεσήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται σε πολύ καλό κλίμα και τόνισε ότι η βοήθεια της ΔΕΗ για την ενεργειακή μετάβαση της βιομηχανίας είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Προσέθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις της ΔΕΗ με την Αλουμίνιον της Ελλάδος που συνεχίζονται αφορούν ορισμένα επιμέρους ζητήματα και είναι πιθανό να ολοκληρωθούν ως το τέλος της εβδομάδας.

Σε ότι αφορά την τιμολόγηση, εκτιμάται δεν θα είναι ανάλογη αυτής που πέτυχε η Αλουμίνιον της Ελλάδος, που παραδοσιακά απολάμβανε προνομιακές τιμές, ενώ λόγω μεγέθους -πρόκειται για τον μεγαλύτερο και με διαφορά καταναλωτή ενέργειας- και ειδικού βάρους στην οικονομία διαθέτει μεγάλη διαπραγματευτική ισχύ.

Όσον αφορά τη συμφωνία με τη Glencore, θα έχει δεκαετή διάρκεια και σύμφωνα με αυτή, οι τιμές πώλησης της αλουμίνας θα είναι σταθερές για τα επόμενα 4 χρόνια. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έκλεισε η ενεργειακή συμφωνία μεταξύ της ΔΕΗ και της Mytilineos

Η σύμβαση θα διαρκέσει έως και την 31η Δεκεμμβρίου 2023, ενώ ο κ. Ευαγ. Μυτιληναίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «για εμάς, μετά το 2023, ξεκινά μία νέα εποχή για το ιστορικό εργοστάσιο «Αλουμίνιον της Ελλάδος»: μία εποχή «πράσινη» και βιώσιμη».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Διπλάσιος τζίρος στο α΄ τρίμηνο, ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ

Τα EBITDA αυξήθηκαν στα 130 εκατ. ευρώ, επωφελούμενα τόσο από τις σταθερά ισχυρές επιδόσεις του σε Μεταλλουργία και Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου όσο και τη σημαντικά βελτιωμένη επίδοση των μονάδων ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας.