ΓΔ: 878.34 -0.10% Τζίρος: 47.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Η PeopleCert εξαγοράζει τη βρετανική AXELOS αντί 450 εκατ. ευρώ

Ως μέρος της εξαγοράς, η FTV Capital που συνεργάζεται με καινοτόμες εταιρίες στο χώρο της τεχνολογίας θα αποκτήσει μερίδιο μειοψηφίας στην PeopleCert.

Το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της AXELOS Limited που υπολογίζεται στα 380 εκατ. λίρες450 εκατ. ευρώ) συμφώνησε να αποκτήσει η PeopleCert, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στη διενέργεια εξετάσεων και πιστοποίησης επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων.

Η PeopleCert συνεργάζεται με την AXELOS από τη σύστασή της το 2014 και από το 2018 αποτελεί αποκλειστικό συνεργάτη της για τη διάθεση των προγραμμάτων της παγκοσμίως. Η εξαγορά ενισχύει περαιτέρω την ευρύτερη σχέση της PeopleCert με τη βρετανική κυβέρνηση και είναι πλήρως εναρμονισμένη με την αναπτυξιακή της στρατηγική για περαιτέρω εδραίωση της ηγετικής θέσης στις επαγγελματικές δεξιότητες και στις αγορές πιστοποίησης γλωσσών. 

Ως μέρος της εξαγοράς, η FTV Capital ("FTV Capital"), με έδρα τις ΗΠΑ, θα αποκτήσει μερίδιο μειοψηφίας στην PeopleCert. Η FTV Capital είναι μια εταιρεία επενδύσεων μετοχικού κεφαλαίου που συνεργάζεται με καινοτόμες εταιρίες στο χώρο της τεχνολογίας με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης τους από το 1998.

Η AXELOS είναι μια εταιρεία κοινοπραξίας (joint venture) που δημιουργήθηκε το 2013 από το Υπουργικό Συμβούλιο (Cabinet Office) εκ μέρους της κυβέρνησης  (HMG) στο Ηνωμένο Βασίλειο και της Capita plc (CPI.L), για την ανάπτυξη και προώθηση παγκόσμιων μεθοδολογιών για τη διαχείριση έργων (Project Management) και των ψηφιακών υπηρεσιών (IT & Digitally enabled services), συμπεριλαμβανομένων των PRINCE 2 και ITIL. Οι μεθοδολογίες υιοθετούνται ευρέως από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε περισσότερες από 200 χώρες για τη βελτίωση επαγγελματιών δεξιοτήτων, με στόχο να βοηθούν τόσο τα άτομα όσο και τους οργανισμούς να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

Το 2020, η PeopleCert ολοκλήρωσε την εξαγορά της International Association of Six Sigma Certification (IASSC), της παγκόσμιας επαγγελματικής Ένωσης για την ανάπτυξη και ενίσχυση των προτύπων Lean Six Sigma.

Ο κ. Βύρων Νικολαΐδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PeopleCert, δήλωσε: «Η PeopleCert είναι περήφανη για τη συμφωνία και προσβλέπει στο να είναι ο θεματοφύλακας των παγκόσμιων κορυφαίων επαγγελματικών πιστοποιήσεων που έχουν αναπτυχθεί από την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου τα τελευταία τριάντα χρόνια. Σκοπεύουμε να τα αναπτύξουμε περαιτέρω προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών, κυβερνήσεων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και επαγγελματιών. Το τρέχον χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει σειρά προγραμμάτων, τα οποία αποτελούν πρότυπα αναφοράς στους αντίστοιχους τομείς τους».

Ο Richard Garman, Ιδρυτής της FTV Capital, δήλωσε ότι «οι επιχειρήσεις επενδύουν περίπου 400 δισ. δολάρια ετησίως σε προγράμματα κατάρτισης, με στόχο την αναβάθμιση των εργαζομένων και τη διατήρηση εξειδικευμένου και ανταγωνιστικού εργατικού δυναμικού. Η PeopleCert προσφέρει μια καινοτόμα προσέγγιση για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις μέσω τεχνολογίας, μακροχρόνιας και βαθιάς τεχνογνωσίας και ενός παγκόσμιου δικτύου συνεργατών. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τον κ. Β. Νικολαΐδη και την εξαιρετική ομάδα της PeopleCert και υποστηρίζουμε τη συμφωνία για την απόκτηση της Axelos».

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στην έγκριση των μετόχων και πιστωτών της εισηγμένης Capita και άλλες κανονιστικές εγκρίσεις. Η BofA Securities ενήργησε ως κύριος χρηματοοικονομικός σύμβουλος της PeopleCert για την εξαγορά της AXELOS. Η Morgan Stanley ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και ως ο μοναδικός πάροχοςχρηματοδότησηςτηςPeopleCert για τη συναλλαγή.

Η Domius Capital Advisors ενήργησε ως μοναδικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της PeopleCert για την επένδυση της FTV Capital. Οι Domius Capital Advisors και Gorgoneion Partners ενήργησαν ως πρόσθετοι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της PeopleCert για την εξαγορά της AXELOS. Η Milbank ενήργησε ως νομικός σύμβουλος της PeopleCert. H EY ήταν η εταιρεία που προέβη στον οικονομικό και φορολογικό έλεγχο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

PeopleCert: Σχεδόν τέσσερις φορές υπερκαλύφθηκε το ομόλογο που εξέδωσε

Η PeopleCert ολοκλήρωσε και τυπικά την εξαγορά της βρετανικής κοινοπραξίας Axelos έναντι 450 εκατ. ευρώ. Τα 300 εκατ. ευρώ για την εξαγορά προήλθαν από την έκδοση του ομολόγου και τα υπόλοιπα καλύφθηκαν από ίδια κεφάλαια της εταιρείας.
Kostopoulos-EAS-AUSA 2021
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δυναμικό «παρών» των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στην έκθεση AUSA 2021

Η προσπάθεια για την ανόρθωση των ΕΑΣ ξεκίνησε πέρυσι με την εταιρεία να κερδίζει διαγωνισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Αιγύπτου για την προμήθεια πυρομαχικών 105 εκατοστών.
lockheed martin-nautiko
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία με ελληνικές βιομηχανίες ανακοίνωσε η Lockheed Martin

Η Lockheed Martin θα συνεργαστεί με τις ελληνικές εταιρείας της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των Ναυπηγείων, για το Πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας.