ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΛΘ: Στις 30 Ιουνίου η αποκοπή μερίσματος 1,42 ευρώ ανά μετοχή

Ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων του μερίσματος «Record Date» ορίσθηκε η Πέμπτη 1.Έναρξη πληρωμής του μερίσματος ορίσθηκε η Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 από την πληρώτρια τράπεζα «Alpha Bank»

Σε 1,42 ευρώ ανά μετοχή ανέρχεται το μέρισμα για τη χρήση του 2020, όπως αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση της ΟΛΘ, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες. Ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, ημερομηνία κατά την οποία, οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα λήψης μερίσματος, το οποίο υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5%, ήτοι σε καθαρό ποσό 1,349 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως αναφέρει η ΟΛΘ:

«Ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων του μερίσματος «Record Date» ορίσθηκε η Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021. Σύμφωνα με το Κανονισμό του Χ.Α, δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ ως δικαιούχοι κατά την ως άνω ημέρα προσδιορισμού (Record Date).

Έναρξη πληρωμής του μερίσματος ορίσθηκε η Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 από την πληρώτρια τράπεζα «Alpha Bank» ως ακολούθως:

1. Mέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες) σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων» και τις σχετικές αποφάσεις της.

2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ. υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου καταστημάτων της «ALPHA BANK».

Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν μέσα σε πέντε (5) χρόνια, παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος μέσω του δικτύου της «ALPHA BANK» θα είναι σε ισχύ για ένα (1) έτος από την ημερομηνία καταβολής (έως την 7 Ιουλίου 2022)».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 23 Ιουνίου η ΓΣ του ΟΛΘ για τη διανομή μερίσματος

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου απαρτίας για την λήψη απόφασης επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, η τυχόν επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα συνέλθει στις 12 Ιουλίου 2021.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον έλεγχο της οικογένειας Σαββίδη πέρασε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Αποχωρούν από την ΟΛΘ οι δύο γερμανικές εταιρείες που συμμετείχαν στην αποκρατικοποίηση του 2017 και ανεβαίνει στο 44,7% το ποσοστό μετοχών που ελέγχεται έμμεσα από την οικογένεια Σαββίδη.