ΓΔ: 889.27 1.14% Τζίρος: 9.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:50:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Στην τελική ευθεία η αύξηση της Alpha Bank, μεγάλη υπερκάλυψη

Πάνω από 1 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, ικανοποιητική ανταπόκριση και στο ελληνικό βιβλίο. Η  ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών εκτιμάται ότι θα είναι η 13 Ιουλίου.

Ξεπέρασαν το 1,2 δισ. ευρώ οι προσφορές για  το ξένο βιβλίο της συνδυασμένης προσφοράς νέων μετοχών της Alpha Bank, στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Η τιμή διάθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες κινείται πάνω από το 1 ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι ικανοποιητική είναι η ανταπόκριση και στο ελληνικό βιβλίο.

Χθες το πρωί άνοιξε το βιβλίο των προσφορών, ενώ υπενθυμίζεται ότι 20% των Νέων Μετοχών θα διατεθούν στη Δημόσια Προσφορά και 80% των Νέων Μετοχών θα διατεθούν στην Ιδιωτική Τοποθέτηση. Νέες Μετοχές που κατανέμονται, αλλά δεν θα καλυφθούν στη Δημόσια Προσφορά, μπορούν να ανακατανέμονται σε επενδυτές στην Ιδιωτική Τοποθέτηση, εάν η ζήτηση για Νέες Μετοχές στη Δημόσια Προσφορά είναι μικρότερη από τον αριθμό των Νέων Μετοχών που είχε αρχικά κατανεμηθεί στη Δημόσια Προσφορά, και αντιστρόφως. Το ίδιο ισχύει και για τις ανακατανομές για τη διατήρηση του κανόνα της Κατά Προτεραιότητα Κατανομής, τόσο στη Δημόσια Προσφορά όσο και στην Ιδιωτική Τοποθέτηση.

Σύμφωνα με την τράπεζα η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου εκτιμάται ότι θα είναι η 13 Ιουλίου 2021. Με βάση το χρονοδιάγραμμα, η δημόσια προσφορά λήγει αύριο.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του ΤΧΣ, το Ταμείο εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και ενημέρωσε για την απόφασή του να εγγραφεί στη Ιδιωτική Τοποθέτηση μέχρι το ποσοστό της υφιστάμενης συμμετοχής του, ήτοι το 10,94%. Επιπρόσθετα, η Paulson & Co Inc. (ενεργούσα για λογαριασμό επενδυτικών κεφαλαίων υπό τη διαχείρισή της) δήλωσε με την από 15 Ιουνίου 2021 επιστολή προς το Δ.Σ. της τράπεζας, την πρόθεσή της να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου κατά ποσοστό που της αναλογεί (5,6%), σύμφωνα με τον μηχανισμό της κατά προτεραιότητας κατανομής. Ποσοστό 5,2% βρίσκεται στον έλεγχο της Shroders ενώ το υπόλοιπο 78,2% βρίσκεται σε διαφόρους μετόχους, κυρίως στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το μετοχολόγιο της τράπεζας στις 31.5.2021 το 68% των μετοχών βρίσκεται στον έλεγχο ξένων θεσμικών, το 7% σε εγχώριους θεσμικούς και το 14% σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.

ανώτατη τιμή ανά νέα μετοχή που θα διατεθεί στο πλαίσιο της συνδυασμένης προσφοράς κατά τη διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank ορίστηκε στο 1,2 ευρώ

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλειος Ψάλτης, Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ισχυρή κερδοφορία 300 εκατ. και γρήγορη ανάπτυξη εργασιών

Χωρίς να υπολογίζεται η εφάπαξ επιβάρυνση από την τιτλοποίηση Galaxy, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 297 εκατ. ευρώ. Απρόσκοπτα υλοποιείται το σχέδιο μετασχηματισμού. Νέα δάνεια 3,8 δισ. ευρώ στο 9μηνο, πάνω από 40 δισ. οι καταθέσεις.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Νέοι επικεφαλής σε Alpha Finance και Alpha Asset Management

Επικεφαλής της Alpha Finance αναλαμβάνει ο κ. Δ. Κωστόπουλος, της Alpha Asset Management, ο κ. Π. Αντωνόπουλος, ενώ στη θέση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές (IR) τοποθετείται ο κ. Ι. Κεπαπτσόγλου.
psaltis-alpha
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της Β. Ελλάδας

Το κλιμάκιο της Alpha Bank είχε συναντήσεις με τις διοικήσεις κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή, στο πλαίσιο υλοποίησης της φιλόδοξης πιστωτικής της πολιτικής, που έχει ως στόχο την καθαρή διοχέτευση πόρων άνω των 8 δισ. ευρώ.