ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Alpha Bank: Ανώτατη τιμή 1,2 ευρώ για τις νέες μετοχές

Η 28η Ιουνίου ορίστηκε ως ημερομηνία καταγραφής για την κατά προτεραιότητα κατανομή. Η δημόσια προσφορά για την αύξηση κεφαλαίου αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Στο 1,2 ευρώ ορίστηκε η ανώτατη τιμή ανά νέα μετοχή που θα διατεθεί στο πλαίσιο της συνδυασμένης προσφοράς κατά τη διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank. Παράλληλα, η 28 Ιουνίου 2021 ορίστηκε ως η ημερομηνία καταγραφής για την κατά προτεραιότητα κατανομή, ενώ σημειώνεται ότι σήμερα η μετοχή της τράπεζας έκλεισε στο 1,1420 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Alpha Bank αναφέρει:

«Η Alpha Bank aνακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε, υπό την επιφύλαξη της έγκρισης του ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη Δημόσια Προσφορά, τα ακόλουθα

  • Η ανώτατη τιμή ανά Νέα Μετοχή που θα διατεθεί στα πλαίσια της Συνδυασμένης Προσφοράς, ορίζεται σε 1,2 ευρώ και
  • Σε συνέχεια της από 22 Ιουνίου 2021 Ανακοίνωσης της Εταιρείας, η 28 Ιουνίου 2021 ορίζεται ως ημερομηνία καταγραφής για την Κατά Προτεραιότητα Κατανομή.

Η Εταιρεία ανακοινώνει περαιτέρω ότι η Δημόσια Προσφορά αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της εβδομάδας που αρχίζει την 28η Ιουνίου 2021, ενώ η παράδοση των Νέων Μετοχών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου.

Περαιτέρω πληροφορίες για την Εταιρεία, τις Νέες Μετοχές και τη Δημόσια Προσφορά θα περιλαμβάνονται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο, για την έγκριση και διάθεση του οποίου θα ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό με νεότερη ανακοίνωση».

Όπως έχει ανακοινώσει η τράπεζα δεν θα υπάρξουν δικαιώματα προτίμησης, όπως συμβαίνει με τις κλασικές αυξήσεις κεφαλαίου, ωστόσο όλοι όσοι είναι κάτοχοι μετοχών κατά τη record date θα μπορούν να συμμετέχουν, ανάλογα με το ποσοστό τους, στην ΑΜΚ. Έτσι το ποσοστό συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο στην τράπεζα θα παραμένει αμετάβλητο μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ αποφεύγοντας το dilution.

Η τιμή των νέων μετοχών

Ο προσδιορισμός της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών θα γίνει μέσω διαδικασίας διεθνούς βιβλίου προσφορών, ενώ η τιμή θα είναι ενιαία τόσο στη δημόσια προσφορά, μέσω της οποίας θα διατεθούν οι νέες μετοχές στην Ελλάδα, όσο και μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης στο εξωτερικό. 

Τις τελευταίες εβδομάδες το επιτελείο της Alpha Bank πραγματοποίησε περίπου 100 virtual συναντήσεις με μετόχους και επενδυτές για την παρουσίαση της ΑΜΚ, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα ολοκληρωθούν και τα τελευταία προγραμματισμένα calls.

Η μετοχική σύνθεση

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Απριλίου το 65% των μετοχών της Alpha Bank ανήκε σε ξένους θεσμικούς επενδυτές, το 9% σε εγχώριους θεσμικούς επενδυτές, το 15% σε φυσικά και νομικά πρόσωπα και το 11% στο ΤΧΣ.

Έτσι, στην περίπτωση που απορροφήσουν το σύνολο των μετοχών που δικαιούνται οι εγχώριοι ιδιώτες μέτοχοι (φυσικά και νομικά πρόσωπα), που κατέχουν σήμεεα το 15% των μετοχών της τράπεζας, θα πρέπει να καταβάλουν 120 εκατ. ευρώ, ενώ στα 72 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί το ποσοστό συμμετοχής των εγχώριων θεσμικών επενδυτών, οι οποίοι κατέχουν το 9% των μετοχών.

Τη μερίδα του λέοντος της αύξησης κεφαλαίου θα κληθούν να καταβάλουν οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές, που ελέγχουν το 65% της τράπεζας, εισφέροντας κεφάλαια 520 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των ξένων θεσμικών περιλαμβάνεται και ο Τζον Πόλσον με ποσοστό 5,6%

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλειος Ψάλτης, Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ισχυρή κερδοφορία 300 εκατ. και γρήγορη ανάπτυξη εργασιών

Χωρίς να υπολογίζεται η εφάπαξ επιβάρυνση από την τιτλοποίηση Galaxy, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 297 εκατ. ευρώ. Απρόσκοπτα υλοποιείται το σχέδιο μετασχηματισμού. Νέα δάνεια 3,8 δισ. ευρώ στο 9μηνο, πάνω από 40 δισ. οι καταθέσεις.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Νέοι επικεφαλής σε Alpha Finance και Alpha Asset Management

Επικεφαλής της Alpha Finance αναλαμβάνει ο κ. Δ. Κωστόπουλος, της Alpha Asset Management, ο κ. Π. Αντωνόπουλος, ενώ στη θέση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές (IR) τοποθετείται ο κ. Ι. Κεπαπτσόγλου.
psaltis-alpha
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της Β. Ελλάδας

Το κλιμάκιο της Alpha Bank είχε συναντήσεις με τις διοικήσεις κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή, στο πλαίσιο υλοποίησης της φιλόδοξης πιστωτικής της πολιτικής, που έχει ως στόχο την καθαρή διοχέτευση πόρων άνω των 8 δισ. ευρώ.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Για 4η συνεχή χρονιά Best Private Bank in Greece η Alpha Bank

Ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank, Γιάννης Εμίρης δήλωσε πως η φετινή διάκριση επισφραγίζει τις επιδόσεις της τράπεζας σε μια χρονιά όπου προσαρμόστηκε ταχύτατα στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία.