ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Alpha Bank: Ανώτατη τιμή 1,2 ευρώ για τις νέες μετοχές

Η 28η Ιουνίου ορίστηκε ως ημερομηνία καταγραφής για την κατά προτεραιότητα κατανομή. Η δημόσια προσφορά για την αύξηση κεφαλαίου αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Στο 1,2 ευρώ ορίστηκε η ανώτατη τιμή ανά νέα μετοχή που θα διατεθεί στο πλαίσιο της συνδυασμένης προσφοράς κατά τη διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank. Παράλληλα, η 28 Ιουνίου 2021 ορίστηκε ως η ημερομηνία καταγραφής για την κατά προτεραιότητα κατανομή, ενώ σημειώνεται ότι σήμερα η μετοχή της τράπεζας έκλεισε στο 1,1420 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Alpha Bank αναφέρει:

«Η Alpha Bank aνακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε, υπό την επιφύλαξη της έγκρισης του ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη Δημόσια Προσφορά, τα ακόλουθα

  • Η ανώτατη τιμή ανά Νέα Μετοχή που θα διατεθεί στα πλαίσια της Συνδυασμένης Προσφοράς, ορίζεται σε 1,2 ευρώ και
  • Σε συνέχεια της από 22 Ιουνίου 2021 Ανακοίνωσης της Εταιρείας, η 28 Ιουνίου 2021 ορίζεται ως ημερομηνία καταγραφής για την Κατά Προτεραιότητα Κατανομή.

Η Εταιρεία ανακοινώνει περαιτέρω ότι η Δημόσια Προσφορά αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της εβδομάδας που αρχίζει την 28η Ιουνίου 2021, ενώ η παράδοση των Νέων Μετοχών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου.

Περαιτέρω πληροφορίες για την Εταιρεία, τις Νέες Μετοχές και τη Δημόσια Προσφορά θα περιλαμβάνονται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο, για την έγκριση και διάθεση του οποίου θα ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό με νεότερη ανακοίνωση».

Όπως έχει ανακοινώσει η τράπεζα δεν θα υπάρξουν δικαιώματα προτίμησης, όπως συμβαίνει με τις κλασικές αυξήσεις κεφαλαίου, ωστόσο όλοι όσοι είναι κάτοχοι μετοχών κατά τη record date θα μπορούν να συμμετέχουν, ανάλογα με το ποσοστό τους, στην ΑΜΚ. Έτσι το ποσοστό συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο στην τράπεζα θα παραμένει αμετάβλητο μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ αποφεύγοντας το dilution.

Η τιμή των νέων μετοχών

Ο προσδιορισμός της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών θα γίνει μέσω διαδικασίας διεθνούς βιβλίου προσφορών, ενώ η τιμή θα είναι ενιαία τόσο στη δημόσια προσφορά, μέσω της οποίας θα διατεθούν οι νέες μετοχές στην Ελλάδα, όσο και μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης στο εξωτερικό. 

Τις τελευταίες εβδομάδες το επιτελείο της Alpha Bank πραγματοποίησε περίπου 100 virtual συναντήσεις με μετόχους και επενδυτές για την παρουσίαση της ΑΜΚ, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα ολοκληρωθούν και τα τελευταία προγραμματισμένα calls.

Η μετοχική σύνθεση

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Απριλίου το 65% των μετοχών της Alpha Bank ανήκε σε ξένους θεσμικούς επενδυτές, το 9% σε εγχώριους θεσμικούς επενδυτές, το 15% σε φυσικά και νομικά πρόσωπα και το 11% στο ΤΧΣ.

Έτσι, στην περίπτωση που απορροφήσουν το σύνολο των μετοχών που δικαιούνται οι εγχώριοι ιδιώτες μέτοχοι (φυσικά και νομικά πρόσωπα), που κατέχουν σήμεεα το 15% των μετοχών της τράπεζας, θα πρέπει να καταβάλουν 120 εκατ. ευρώ, ενώ στα 72 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί το ποσοστό συμμετοχής των εγχώριων θεσμικών επενδυτών, οι οποίοι κατέχουν το 9% των μετοχών.

Τη μερίδα του λέοντος της αύξησης κεφαλαίου θα κληθούν να καταβάλουν οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές, που ελέγχουν το 65% της τράπεζας, εισφέροντας κεφάλαια 520 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των ξένων θεσμικών περιλαμβάνεται και ο Τζον Πόλσον με ποσοστό 5,6%

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπερκαλύφθηκε 5,7 φορές η έκδοση ομολόγου ΑΤ1 της Alpha Bank

Στα 400 εκατ. ευρώ έφτασε τελικά το ποσό που άντλησε η τράπεζα μέσω της έκδοσης ομολόγου Additional Tier 1. Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η έκδοση του ομολόγου με περισσότερους από 190 επενδυτές να καταθέτουν προσφορές που έφτασαν τα 1,8 δισ. ευρώ.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank Cyprus: Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο Μίλτος Μιχαηλάς

Σύμφωνα με την τράπεζα, η επιλογή του κ. Μιχαηλά υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα του μετόχου και του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας για ταχεία υλοποίηση του αναπτυξιακού επιχειρηματικού πλάνου της Alpha Bank Cyprus.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aναπληρωτής πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υποθηκών ο Sergiu Oprescu

Ο γενικός διευθυντής International Network του Ομίλου της Alpha Bank και εκτελεστικός πρόεδρος της Alpha Bank Romania, έχει συμμετάσχει ενεργά στην ανάπτυξη της ρουμανικής κεφαλαιαγοράς, ως πρόεδρος του Χρηματιστηρίου του Βουκουρεστίου από το 2000 έως το 2006.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

bizpay: Η νέα ψηφιακή εφαρμογή της Alpha Bank για τις επιχειρήσεις

Μέσω της εφαρμογής οι υπάλληλοι και συνεργάτες της επιχείρησης μπορούν με το πάτημα ενός κουμπιού να παρακολουθούν τις συναλλαγές τους και το υπόλοιπο ποσό της κάρτας τους, αλλά και να στέλνουν τις αποδείξεις και τα τιμολόγιά τους ψηφιακά.