ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: BFF Banking Group

Η BFF Banking Group έγινε μέλος στην ελληνική ένωση factoring

H BFF Banking Group είναι πλέον μέλος του θεσμικού φορέα factoring της Ελλάδας, έτοιμη να βοηθήσει την εγχώρια αγορά να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της.

Ο Όμιλος BFF Banking Group, η ανεξάρτητη τράπεζα παροχής εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών λύσεων για τη διαχείριση και εκχώρηση επιχειρηματικών απαιτήσεων -factoring- χωρίς δικαίωμα αναγωγής έναντι του Δημοσίου Τομέα, παροχής υπηρεσιών κινητών αξιών και υπηρεσιών τραπεζικών και εταιρικών πληρωμών,  ανακοινώνει ότι είναι πλέον επίσημο μέλος της Ελληνικής Ένωσης Factoring. Η Ελληνική Ένωση Factoring είναι το θεσμικό όργανο της Ελλάδας, το οποίο εκπροσωπώντας συλλογικά τις εταιρίες με εγκατάσταση στη χώρα, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο του factoring, ιδρύθηκε για να προωθήσει και να αναπτύξει περαιτέρω την αγορά του factoring στη χώρα.

Η συμμετοχή στην Ελληνική Ένωση Factoring επιβεβαιώνει τη διαρκή προσήλωση του Ομίλου στην προώθηση του διαλόγου επί επίκαιρων θεμάτων που επηρεάζουν τις σχέσεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα. Η BFF είναι η μόνη εταιρεία factoring, από εκείνες  που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα , η οποία εξειδικεύεται σε απαιτήσεις από τον δημόσιο τομέα, ενώ παράλληλα ηγείται στον χώρο του  factoring σε ευρωπαϊκή κλιμακα. Από την έναρξη της δραστηριοποίησής της στη χώρα, διαχειρίστηκε περισσότερα από 170 εκατ. ευρώ απαιτήσεων έναντι του δημοσίου τομέα σημειώνοντας ετήσια αύξηση +32% τον Μάρτιο του 2021.

«Ως μέλος της Ελληνικής Ένωσης Factoring και χάρη στη διεθνή εμπειρία μας, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε το εργαλείο του factoring να επιβεβαιώσει τo ρόλο του ως κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης, ειδικά εν μέσω μιας περιόδου κατά την οποία η προσφορά μας έχει σημαίνουσα σημασία» δήλωσε ο κ. Χρήστος Θεοδοσίου, Διευθυντής του ελληνικού υποκαταστήματος του Ομίλου BFF Banking Group.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mylonas, Ethniki Trapeza, ETE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα ύψη τα κέρδη της Εθνικής με ώθηση από συναλλαγές σε ομόλογα

Στα 714 τα κέρδη μετά από φόρους, με συνεισφορά 413 εκατ. ευρώ από τα ομόλογα, αλλά και αύξηση κατά 50% των οργανικών κερδών. Νέα μείωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, αυξημένη η κεφαλαιακή επάρκεια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MIG: Ενισχύθηκε κατά 15% η κερδοφορία στο εννεάμηνο του 2021

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα EBITDA του ομίλου ανήλθαν σε 43,9 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο έναντι 34,6 εκατ. στην αντίστοιχη περίοδο του 2020. Στα 280,1 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών του ομίλου καταγράφοντας άνοδο 17%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aναβάθμιση σε «Α/Α1» της Παρευξείνιας Τράπεζας από τη Standard and Poor's

Σημεία - κλειδιά για την αναβάθμιση υπήρξαν η σταθερή αύξηση του δανειακού χαρτοφυλακίου τα τελευταία τρία χρόνια και την πρόσφατη απόφαση των μετόχων για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.