ΓΔ: 2274.98 -0.63% Τζίρος: 330.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Τράπεζα της Ελλάδος

Παραδόθηκαν οι επιστολές για τη λειτουργία των δύο κινεζικών τραπεζών

Στις δύο κινεζικές τράπεζες παραδόθηκαν οι επιστολές του κ. Στουρνάρα για τη λειτουργία τους στη χώρα μας, από τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρο Μητράκο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Industrial and Commercial Bank of China, που επισκέπτεται την Αθήνα, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Την αντιπροσωπεία αποτελούν ο πρόεδρος της τράπεζας Chen Siqing, ο γενικός διευθυντής του τμήματος διεθνούς τραπεζικής Zhang Weiwu και ο επικεφαλής του Γραφείου Αντιπροσωπείας στην Αθήνα Chen Guangping.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ενημερώσει την Industrial and Commercial Bank of China (Europe) S.A., με έδρα το Λουξεμβούργο, ότι μπορεί να εγκατασταθεί στην Ελλάδα με Γραφείο Αντιπροσωπείας.

Επίσης η Τράπεζα της Ελλάδος ενημέρωσε πρόσφατα το υπουργείο Ανάπτυξης για την εγκατάσταση στην Ελλάδα υποκαταστήματος της Bank of China (Europe) Luxembourg, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Αθήνα την 1η Νοεμβρίου.

Η παράδοση των σχετικών επιστολών του κ. Στουρνάρα προς τις δύο κινεζικές τράπεζες πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου από τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρο Μητράκο, στο πλαίσιο της τελετής για την υπογραφή 16 διακρατικών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδος και Κίνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ubs
ΑΓΟΡΕΣ

UBS: Ισχυρή ανάπτυξη και ελκυστικές αποτιμήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

Η UBS εκτιμά ότι ο κλάδος εξακολουθεί να προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες, ενώ βλέπει ισχυρή αύξηση εταιρικών δανείων και ελκυστικές αποτιμήσεις για τις ελληνικές τράπεζες, με θετικές προοπτικές κερδοφορίας.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή η κερδοφορία των εταιρειών του Χ.Α. το 2025, ποιες ξεχωρίζουν

Ισχυρή κερδοφορία κατέγραψαν τράπεζες και εισηγμένες το 2025, με συνολικά κέρδη άνω των 10 δισ. ευρώ. Η έκτακτη ζημιά της Metlen αντισταθμίστηκε από την εξαιρετική πορεία των HelleniQ Energy και Motor Oil
Στεγαστικό δάνειο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση των δανείων προς νοικοκυριά για πρώτη φορά έπειτα από 15 χρόνια

Για πρώτη φορά έπειτα από 15 χρόνια, ο τραπεζικός δανεισμός προς τα νοικοκυριά πέρασε σε θετικό έδαφος το 2025, με ώθηση από τα στεγαστικά λόγω των προγραμμάτων «Σπίτι μου και την καταναλωτική πίστη.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Ανθεκτικές οι ελληνικές τράπεζες ακόμη και στα stress tests

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι οι ελληνικές τράπεζες ενίσχυσαν το 2025 την κερδοφορία, τη ρευστότητα και την ανθεκτικότητά τους, ακόμη και υπό δυσμενή σενάρια.
Revolut
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επαναληπτική ταυτοποίηση για τους πελάτες της Revolut φέρνει το ελληνικό IBAN

Για να λανσάρει το ελληνικό IBAN στην αγορά, η Revolut θα πρέπει να συμμορφωθεί με το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει η ΤτΕ και να ταυτοποιήσει ξανά τους πελάτες της μέσω βιντεοκλήσης.