ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Attica bank, trapeza attikis
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Attica Bank: Παραίτηση Ι. Τσακιράκη, αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο

Αποχώρησε τόσο από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και από τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας.

Αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε η Attica Bank μετά την παραίτηση του κ. Ιωάννη Τσακιράκη τόσο από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και από τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας.

Η Attica Bank ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, εξέλεξε ως νέα ανεξάρτητα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τις κ. Χαρά Βαρδακάρη και Βενετία Κουσία σε αντικατάσταση των υπολειπόμενων δύο εκ των παραιτηθέντων κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 30-11-2020 ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Η εκλογή ισχύει για το υπόλοιπο της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου, που ήταν και η θητεία των αντικατασταθέντων μελών και θα ανακοινωθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο στην αμέσως προσεχή Γενική Συνέλευση των Μετόχων, όπως ορίζεται στον νόμο και στο καταστατικό της Τράπεζας. 

Στη συνέχεια των παραπάνω αντικαταστάσεων των ανεξαρτήτων μελών και της σημερινής παραίτησης του κ. Ιωάννη Τσακιράκη τόσο από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και από τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας, το Διοικητικό Συμβούλιο ανασυγκροτήθηκε ως εξής: 

 • Κωνσταντίνος Μακέδος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (Μη Εκτελεστικό Μέλος) 
 • Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (Μη Εκτελεστικό Μέλος) 
 • Θεόδωρος Πανταλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος (Εκτελεστικό Μέλος) 
 • Αλέξιος Πελέκης, (Μη Εκτελεστικό Μέλος) 
 • Ηλίας Μπέτσης, (Μη Εκτελεστικό Μέλος) 
 • Σωτήριος Καρκαλάκος, (Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος) 
 • Χρήστος - Στέργιος Γκλαβάνης, (Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος) 
 • Χαρά Βαρδακάρη, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος, 
 • Βενετία Κουσία, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος, 

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ορίστηκαν εκ νέου οι αρμοδιότητες και η εκπροσώπηση του Διοικητικού Συμβουλίου. Η θητεία του παραμένει όπως έχει καθοριστεί με την από 02- 09-2020 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετοχώνκαι συνεπώς τριετής. 

Περαιτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τα εξής: 

 • Την ανασύνθεση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Μελών Δ.Σ. και Αποδοχών, με Πρόεδρο το Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σωτήριο Καρκαλάκο και μέλη αυτής τους κ.κ. Χρήστο – Στέργιο Γκλαβάνη, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ., Ηλία Μπέτση, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. , και Βενετία Κουσία , Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. 
 • Την ανασύνθεση της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων, με Πρόεδρο αυτής το Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αλέξιο Πελέκη, και μέλη αυτής, το Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σωτήριο Καρκαλάκο, το Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Χαρά Βαρδακάρη, και το Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ηλία Μπέτση. 
 • Η Επιτροπή Ελέγχου έχει ορισθεί σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 7/7/2021.
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Attica bank, trapeza attikis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τουλάχιστον μια προσφορά για Attica Bank, συνεδριάζει αύριο το Δ.Σ.

Αύριο θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας. Σημειώνεται ότι η αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας ειναι εξασφαλισμένη από το ΤΧΣ σε περίπτωση που δεν κριθεί ικανοποιητικό το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Attica bank, trapeza attikis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Η διαδικασία εισαγωγής των warrants στην αγορά του Χ.Α.

Οι 16.541.878 τίτλοι θα πιστωθούν στις μερίδες των δικαιούχων και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών με ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης την 30η Σεπτεμβρίου 2021.