ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:08:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στα 1,2 δισ. οι πωλήσεις ακινήτων στο Ελληνικό έως τα τέλη του 2021

Όπως ανέφερε σε επενδυτική ημερίδα ο επικεφαλής της Lamda Development, ήδη οι προπωλήσεις κατοικιών και οι πωλήσεις οικοπέδων έχουν φθάσει στα 700 εκατ. ευρώ.

Εντυπωσιακή πορεία ακολουθούν οι προπωλήσεις κατοικιών και πωλήσεις οικοπέδων στο Ελληνικό, όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου σε επενδυτική ημερίδα που διοργανώθηκε σήμερα. 

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου η αξία των προπωλήσεων κατοικιών και πωλήσεων οικοπέδων θα φθάσει στα 1,2 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους, καθώς, ήδη, ανέρχονται στα 700 εκατ., ενώ παραδέχθηκε ότι η πορεία τους αποτελεί έκπληξη και για την ίδια τη Lamda Development. 

Μιλώντας σε ημερίδα την οποία διοργάνωσε η Goldman Sachs σε συνεργασία με τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες, τόνισε, ακόμη, ότι η κατασκευή των υποδομών (δίκτυα και άλλες κοινόχρηστες υποδομές) θα ξεκινήσει στο α’  εξάμηνο του 2022, ενώ εντός του β’ εξαμήνου του επόμενους έτους θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής των πρώτων κτιρίων.

Για το ζήτημα των εμπορικών κέντρων, ο επικεφαλής της Lamda ανέφερε ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το Vouliagmenis Mall φθάνει στο 60% πριν ακόμη να έχει παρουσιαστεί στους επενδυτές. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο από τα δύο εμπορικά κέντρα που θα κατασκευαστούν, με την επιφάνειά του να φθάνει στα 70.000 τ.μ. Παράλληλα επεσήμανε ότι τα υπάρχοντα εμπορικά κέντρα του ομίλου, δηλαδή τα The Mall, Golden Hall και Mediterranean Cosmos επανέρχονται σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς και στη θέση που κατείχαν προ της πανδημίας.

Η Lamda Development δίνει έμφαση στην πρόσληψη στελεχών από το εξωτερικό που διαθέτουν την εμπειρία σε αντίστοιχες αναπτύξεις όπως το Ελληνικό, τόνισε ο κ.  Αθανασίου. Πρόσθεσε πως το 25% των νέων προσλήψεων είναι μάλιστα Έλληνες που μέχρι σήμερα εργάζονταν στο εξωτερικό και επιστρέφουν.

Για την πορεία της εισηγμένης, ο διευθύνων σύμβουλος προέβλεψε πως η εκτιμώμενη μέση ετήσια αύξηση της καθαρής εσωτερικής αξίας ανά μετοχή στην πρώτη φάση του Ελληνικού (μέχρι το 2025) αναμένεται να ξεπεράσει το 25%. Η εκτιμώμενη συνολική καθαρή εσωτερική αξία (NAV) της Lamda το 2025 θα προσεγγίσει τα τρία δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν θα τριπλασιαστεί μέσα στην πρώτη πενταετία ανάπτυξης του έργου. Ο κ. Αθανασίου εξήγησε πως η εταιρεία έχει ήδη θετικές ταμειακές ροές πριν ακόμα αρχίσει το έργο του Ελληνικού.

Υπενθυμίζεται ότι πριν χθες η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία στο Ελληνικό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας τα γραφεία, συνολικού εμβαδού 40.000 τμ, αναπτύσσονται σε στρατηγική τοποθεσία, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στο Μητροπολιτικό Πάρκο ενώ το έργο θα ολοκληρωθεί εντός της πρώτης πενταετούς φάσης υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό, δηλαδή έως το 2025. Θα πρόκειται για υπερσύγχρονα γραφεία που θα συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος της τράπεζας,

Αναλυτικότερα η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε σε υπογραφή προκαταρκτικής συμφωνίας με τη Lamda Development για την απόκτηση γραφειακών χώρων στο νέο, υπερσύγχρονο Επιχειρηματικό Κέντρο που θα δημιουργηθεί επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, εντός του χώρου του Ελληνικού (πρώην Αεροδρόμιο Αθηνών), όπου σχεδιάζεται η μεταφορά όλων των υπηρεσιών διοίκησης που διατηρεί η Τράπεζα στην περιφέρεια Αττικής. 

Η συμφωνία, όπως αποτυπώνεται στο σχετικό Μνημόνιο (MoU) που υπεγράφη μεταξύ των δύο μερών, αφορά στην απόκτηση χώρων γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ.. Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός της πρώτης πενταετούς φάσης υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό, δηλαδή έως το 2025.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

marina tower-elliniko
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda Development: Μεγάλο ενδιαφέρον για διαμερίσματα του Marina Tower

Ο Marina Tower, όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, θα είναι ένας από τους πιο πράσινους ουρανοξύστες παγκοσμίως και ένα υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού με τα πλέον σύγχρονα πρωτόκολλα ασφάλειας διεθνώς.