ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στα 13,8 εκατ. τα καθαρά κέρδη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ που ξεπέρασε τις προβλέψεις

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έφτασε τα 36,8 εκατ. ευρώ ξεπερνώντας τις προβλέψεις κατά 7,9%. Σημαντική ήταν η αύξηση στους διανεμηθέντες όγκους φυσικού αερίου που ανήλθαν στα 313,2 εκατ. κυβικά μέτρα.

Στα 36,8 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ το α' εξάμηνο του 2021 ξεπερνώντας τις προβλέψεις κατά 7,9% με την εταιρεία να βγαίνει πιο ισχυρή μετά την πανδημία και να βλέπει τα μεγέθη της σημαντικά ενισχυμένα σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Η κερδοφορία της εταιρείας ενισχύθηκε κατά 21,9% το α' εξάμηνο του 2021 σε σύγκριση με τις προβλέψεις, με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται σε 13,8 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) για το α' εξάμηνο άγγιξαν τα 26,6 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 14,3% σε σχέση με τον προϋπολογισμό.

Στην υπογραφή 9.970 νέων συμβάσεων σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, που ήταν αυξημένες κατά 20,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 προχώρησε κατά το α'εξάμηνο του 2021 η ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, σημαντική ήταν η αύξηση στους διανεμηθέντες όγκους φυσικού αερίου, οι οποίοι ανήλθαν σε 313,2 εκατ. κυβικά μέτρα, αυξημένοι κατά 12,7% σε σχέση με το α' εξάμηνο του 2020, ως αποτέλεσμα της διεύρυνσης της καταναλωτικής βάσης και της σύνδεσης μεγάλων καταναλωτών και ενεργοβόρων βιομηχανιών.

Σημειώνεται ακόμη ότι:

  • Οι επενδύσεις του α' εξαμήνου υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον ετήσιο σχεδιασμό, ξεπερνώντας τα 14,5 εκ. ευρώ, αυξημένες κατά 15,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ενώ έως το τέλος του έτους, αναμένεται η πλήρης υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος.
  • Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 36,8 εκ. ευρώ ξεπερνώντας τον προϋπολογισμό κατά 7,9% ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) για το α' εξάμηνο άγγιξαν τα 26,6 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 14,3% σε σχέση με τον προϋπολογισμό.
  • Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, διαμορφώθηκαν στα 13,8 εκ. ευρώ., αυξημένα κατά 21,9% συγκριτικά με τα επίπεδα του προϋπολογισμού.
  • Η πτώση των τιμολογίων χρήσης του δικτύου, για το 2021 άγγιξε το 21% στην οικιακή χρήση και το 56% στη βιομηχανική.

«Η εταιρεία συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδιασμού, σεβόμενη το νομικό, ρυθμιστικό πλαίσιο και τις αποφάσεις της ΡΑΕ, με συνεπή και πλήρη εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής που βασίζεται στην αποδοτική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων. Κατά το α΄ εξάμηνο του έτους, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ τήρησε το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης, κατασκευάζοντας δίκτυα υψηλών προδιαγραφών, με γνώμονα την ασφάλεια και την τεχνική αρτιότητα. Παράλληλα πέτυχε εξορθολογισμό στα κόστη, πάντοτε σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από τη ΡΑΕ δαπάνες χωρίς να επιβαρύνει την τιμή διανομής για τους τελικούς καταναλωτές», επισημαίνει η εταιρεία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Τιμήθηκε με βραβείο για τη συμβολή της στη βιώσιμη ανάπτυξη

O γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λ. Μπακούρας δήλωσε ότι «η στρατηγική ανάπτυξης βιώσιμων και «έξυπνων» δικτύων που εφαρμόζει η εταιρεία είναι πλήρως εναρμονισμένη με τους στόχους του ΕΣΕΚ».