ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

O Ανδρέας Κατσόγιαννος διευθυντής Private Banking της Alpha Bank

Ξεκίνησε την καριέρα του στον τραπεζικό τομέα το 2004, ως Auditor στην UBS Wealth Management, όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα ανέλαβε Σύμβουλος Εύπορης Πελατείας.

Η Διεύθυνση Private Banking της Alpha Bank ενισχύεται σημαντικά με τον κ. Ανδρέα Κατσόγιαννο, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντού. Γεννημένος στην Ελβετία και με μακρά εμπειρία, έχει διατελέσει επικεφαλής Private Banking στην UBS και την Credit Suisse, στην οποία κατά την τελευταία διετία ήταν επικεφαλής Νότιας Ευρώπης της υπηρεσίας Private Banking International. Ο κ. Κατσόγιαννος αποτελεί ένα ακόμη στέλεχος που επαναπατρίζεται στην χώρα μας και αναμένεται να συμβάλει με την εμπειρία του στην έτι δυναμικότερη ανάπτυξη της Τράπεζας, στον χώρο παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών Private Banking.  

Η Alpha Bank έχει ως πρωταρχικό σκοπό τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών προς τους Πελάτες της και την παροχή καινοτόμων λύσεων ανάλογα με τις εξειδικευμένες ανάγκες τους. Η Alpha Bank, με υπόβαθρο την υψηλή της τεχνογνωσία, ως η πρώτη Τράπεζα που εισήγαγε τις υπηρεσίες Private Banking (Alpha Private Bank) στην ελληνική αγορά το 1993, αναδεικνύεται επί τρία συνεχή έτη (2018, 2019 και 2020) “Best Private Bank in Greece”, στο πλαίσιο των βραβείων "Global Private Banking Awards” που διοργανώνουν οι εκδόσεις “Professional Wealth Management (PWM)” και “The Banker” του Ομίλου Financial Times.

Σύντομο Βιογραφικό του Ανδρέα Κατσόγιαννου

Γεννήθηκε το 1970. Σπούδασε οικονομικό δίκαιο και κοινωνικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του St. Gallen και είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το ESLCA του Παρισιού, στο Wealth Management από το Πανεπιστήμιο του Rochester των ΗΠΑ και στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Βέρνης.

katsogiannos_alpha

 

Ξεκίνησε την καριέρα του στον τραπεζικό τομέα το 2004, ως Auditor στην UBS Wealth Management, όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα ανέλαβε Σύμβουλος Εύπορης Πελατείας, ενώ αργότερα, τοποθετήθηκε Επικεφαλής του Γραφείου Παγκόσμιων Αναδυόμενων Αγορών του ίδιου οίκου, σε Ελλάδα, Τουρκία και Ισραήλ. Το 2019, εντάχθηκε στην Credit Suisse Private Banking International, ως Επικεφαλής Ελλάδας και Κύπρου και τον Δεκέμβριο του 2020, ανέλαβε Επικεφαλής Αγοράς Νότιας Ευρώπης. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Έτος ανάπτυξης το 2022 για την Alpha Bank και την εγχώρια οικονομία

Ο διευθ. σύμβουλος της τράπεζας υπογράμμισε σε επιστολή του προς το προσωπικό ότι «καταφέραμε, παρά τη συγκυρία, να υλοποιήσουμε μία σειρά από στρατηγικές μας επιλογές, διαμορφώνοντας την Alpha Bank του μέλλοντος».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η πώληση των ομολόγων του project Cosmos

Πρόκειται για την πώληση του 51% των ομολογιών τιτλοποίησης μεσαίας (Mezzanine) και χαμηλής (Junior) εξοφλητικής προτεραιότητας του χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) ύψους περίπου 3,41 δισ.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ολοκλήρωσε τιτλοποίηση εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 1,9 δις

Η συναλλαγή αποτελεί μέρος του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Τράπεζας “Project Tomorrow” και αναμένεται να συμβάλει περίπου 47 μονάδες βάσης στο Συνολικό Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας της τράπεζας.