ΓΔ: 871.34 1.44% Τζίρος: 66.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Briq Properties

Ακίνητο στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας αγοράζει η BriQ Properties

Η BriQ Properties επενδύει σε αυτοτελές κτίριο μικτής χρήσης στην Αιόλου, συνολικής επιφάνειας 2.854,09 τ.μ. και ανακαινίσθηκε πλήρως το 2009. Το ακίνητο θα αγορασθεί 100% μισθωμένο.  

Η BriQ Properties προχώρησε σε υπογραφή συμβολαιογραφικού προσυμφώνου για την αγορά αυτοτελούς ακινήτου μικτής χρήσης (κτίριο γραφείων με ισόγειο κατάστημα) που αποτελείται από 7 ορόφους, ισόγειο, ημιώροφο και υπόγειο και το οποίο βρίσκεται στην οδό Αιόλου 67 στον Δήμο Αθηναίων.

Το κτίριο αποτελείται από οριζόντιες ιδιοκτησίες συνολικής επιφάνειας 2.854,09 τ.μ. και ανακαινίσθηκε πλήρως το 2009. Το ακίνητο θα αγορασθεί 100% μισθωμένο. 

Το συμφωνηθέν τίμημα για την μεταβίβαση του ακινήτου ανέρχεται σε €6.500.000. Η διαδικασία για την απόκτηση του ανωτέρω ακινήτου τελεί υπό την αίρεση ολοκλήρωσης ορισμένων διαδικαστικών ενεργειών εκ μέρους της πωλήτριας και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες. 

Επίσης, την 4.11.2019 η Εταιρεία προχώρησε στην αγορά ενός οικοπέδου επιφανείας 518,40 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση «Άγιος Γεώργιος», στον Δήμο Πάρου και το οποίο είναι όμορο στο οικόπεδο που στεγάζει το ξενοδοχείο “Mr&Mrs White Paros” ιδιοκτησίας της Εταιρείας. Το οικόπεδο είναι μισθωμένο στον μισθωτή του ξενοδοχείου “Mr&Mrs White Paros” και χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης του ξενοδοχείου. Το τίμημα για την αγορά του οικοπέδου ανήλθε σε € 260.000. 

H κ. Άννα Αποστολίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της BriQ Properties,  δήλωσε ότι «με μεγάλη χαρά εντάσσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας το αυτοτελές ακίνητο της Αιόλου 67 που βρίσκεται στο εμπορικότρίγωνο της Αθήνας το οποίο αναβαθμίζεται δυναμικά. Αναζητούμε επενδυτικές ευκαιρίες και ακίνητα εισοδήματος που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων όπου επιχειρείται μια μεγάλη ανάπλαση από τον Δήμο Αθηναίων και από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.» 

Οι παραπάνω επενδύσεις θα χρηματοδοτηθούν αρχικά από υφιστάμενες γραμμές δανεισμού (bridge financing), ο οποίος θα αποπληρωθεί από τα καθαρά έσοδα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Εταιρεία. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Prodea: Άντλησε 300 εκατ. με το ομόλογο, στο 2,3% το επιτόκιο

Το ποσό που αντλήθηκε από την έκδοση του εταιρικού ομολόγου θα χρηματοδοτήσει τις πράσινες επενδύσεις της εταιρείας. Στα 554,24 εκατ. ευρώ η συνολική ζήτηση, με την έκδοση να υπερκαλύπτεται κατά 1,85 φορές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Noval Property: Μεταξύ 2,60% και 2,95% το εύρος απόδοσης για το ομόλογο

Το κοινό ομολογιακό δάνειο είναι ύψους 120 εκατ. ευρώ, ενώ η προσφορά ξεκινά αύριο 30 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 2 Δεκεμβρίου, με έναρξη διαπραγμάτευσης των ομολογιών στο ΧΑ να τοποθετείται στις 7 Δεκεμβρίου.