ΓΔ: 953.46 0.19% Τζίρος: 5.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:55:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Autohellas: Συμφωνία με την JPMorgan για χρηματοδότηση 180 εκατ.

Αφορά τιτλοποίηση απαιτήσεων από συμβάσεις μισθώσεων και είναι η δεύτερη που συνάπτει η εταιρεία μετά από αντίστοιχη που υπήρξε με τις ΕΙΒ, EIF, EBRD και KFW.

Σε μία δεύτερη συμφωνία με την αμερικανική JPMorgan Chase για χρηματοδότηση ύψους 180 εκατ. μέσω τιτλοποίησης απαιτήσεων από συμβάσεις μακροχρόνιων μισθώσεων προχωρά η Autohellas, όπως τονίζει με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση. 

Στην ανακοίνωση του ομίλου τονίζεται ότι: «η Autohellas ανακοινώνει τη σύναψη συμφωνίας χρηματοδότησης 180 εκ. ευρώ με την JPMorgan Chase μέσω τιτλοποίησης απαιτήσεων από συμβάσεις μακροχρόνιων μισθώσεων (Asset Backed Securitization).

H συμφωνία αυτή είναι η δεύτερη του ιδίου τύπου για την Autohellas μετά την αντίστοιχη που σύναψε το 2018 με τις ΕΙΒ, EIF, EBRD & KFW, η οποία αποτέλεσε και την πρώτη συμφωνία τιτλοποίησης απαιτήσεων εκτός τραπεζικού κλάδου στη χώρα μας.

Η διαφορά είναι ότι μετά την επιτυχή εξέλιξη της πρώτης συνεργασίας που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2021, η δεύτερη συμφωνία αφορά σε υπερδιπλάσιο ποσό (180 εκ. ευρώ με την JPMorgan Chase, έναντι 72 εκ. ευρώ το 2018), ενώ επίσης στη δεύτερη συμφωνία δεν υπάρχει πλέον αναγωγή σε άλλα στοιχεία ενεργητικού της εταιρείας (non – recourse) παρά τη σημαντική βελτίωση των εμπορικών όρων. Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό ότι πραγματοποιείται με έναν από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, την JPM, με την οποία η Autohellas μέχρι σήμερα δεν είχε κάποια συνεργασία. Στη συναλλαγή αυτή με την JPM, η Alpha Ban S.A. έχει αναλάβει το ρόλο του Back up Servicer και παρέχει τον ελληνικό λογαριασμό της Εταιρείας ειδικού σκοπού που εξυπηρετεί την εν λόγω χρηματοδότηση».

Η CFO της Autohellas Αντωνία Δημητρακοπούλου δήλωσε σχετικά: «H συμφωνία αυτή διευρύνει τις εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης της Autohellas, διασφαλίζοντας ιδιαίτερα τη δυνατότητά μας για απρόσκοπτη ανάπτυξη με ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς όρους για τους πελάτες μας στον τομέα των μακροχρόνιων μισθώσεων. Παράλληλα, απελευθερώνει Ίδια κεφάλαια για την περαιτέρω ανάπτυξή μας στις βραχυχρόνιες μισθώσεις που σταδιακά ανακάμπτουν κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και στις υπόλοιπες 6 χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε, καθώς και για την ιδιαίτερα σημαντική και αναγκαία επένδυση στην ηλεκτροκίνηση. Ήδη το 2021 έχουμε επενδύσει σε αγορά 7,000 περίπου νέων αυτοκινήτων μόνο στην Ελλάδα στα οποία για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνονται και περισσότεροι από 10 διαφορετικοί τύποι ηλεκτρικών για το στόλο βραχυχρόνιων ενοικιάσεων. Από την πλευρά μας ευχαριστούμε την JPM για την αποτελεσματικότητα, αλλά και την ταχύτητα που επέδειξε για την επιτυχή διεκπεραίωση της συναλλαγής σε χρονικό διάστημα μόλις δύο μηνών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Autohellas Hertz διακρίθηκε ξανά ως «True Leader» από την ICAP

Η εταιρεία αναδείχθηκε ως μια από τις κορυφαίες επιχειρήσεις στον κλάδο μίσθωσης και ενοικίασης αυτοκινήτων και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 59 εταιρείες και 15 ομίλους που βραβεύτηκαν, σε σύνολο 30.000 επιχειρήσεων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της Sportland

Ομόφωνα εγκρίθηκε η απόκτηση κοινού ελέγχου επί της Sportland από τις Autohellas και Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας μέσω απόκτησης του 50% του μετοχικού κεφαλαίου της Sportland από την Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Autohellas: Αύξηση 46% στον κύκλο εργασιών κατά το α' εξάμηνο

Τα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) του εξαμήνου διαμορφώθηκαν σε 28,7 εκατ. ευρώ έναντι 10,5 εκατ. ευρώ το 2020, καταγράφοντας αύξηση 173,5% και τα κέρδη μετά από φόρους (ΕΑΤ) του Ομίλου για το α' εξάμηνο του 2021 ανήλθαν στα 16,9 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Autohellas: Πράσινο φως στη διοίκηση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Παράλληλα η έκτακτη Γενική Συνέλευση ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη διεύρυνση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας δια της εκλογής της κας Πολυξένης Καζόλη ως νέου ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του.
autohellas-hertz-escooters
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Autohellas: Καλεί τους μετόχους να αποφασίσουν για αύξηση κεφαλαίου

Οι μέτοχοι της Autohellas καλούνται σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού. Ποια είναι τα θέματα της ημερησίας διάταξης.