ΓΔ: 1010.38 0.64% Τζίρος: 21.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:38:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Έγκριση συνολικής διαχείρισης και οικονομικών καταστάσεων

«Με την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία μας, διασφαλίσαμε την επιχειρησιακή συνέχεια της Εταιρείας και παράλληλα πετύχαμε αύξηση των οικονομικών μας μεγεθών» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λ. Μπακούρας.

Ολοκληρώθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, η οποία ενέκρινε τη συνολική διαχείριση της Εταιρείας, τις οικονομικές καταστάσεις, καθώς και τη διάθεση κερδών ύψους 19,5 εκατ. ευρώ προς τους μετόχους για την οικονομική χρήση του 2020.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας δήλωσε σχετικά: «πετύχαμε ισχυρές επιδόσεις σε μια χρονιά σημαντικών προκλήσεων. Με την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία μας, διασφαλίσαμε την επιχειρησιακή συνέχεια της Εταιρείας και παράλληλα πετύχαμε αύξηση των οικονομικών μας μεγεθών, προδιαγράφοντας θετικές προοπτικές και ενισχυμένη κερδοφορία για την τρέχουσα χρονιά αλλά και για το μέλλον.

Σήμερα διευρύνουμε τον ορίζοντα της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας και θέτουμε στόχους άρρηκτα συνδεδεμένους με τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη ενσωμάτωσης ενός ολοκληρωμένου συστήματος κριτηρίων βιωσιμότητας, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής κρίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Στο πλαίσιο αυτό, επεκτείνουμε την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών και συνεχίζουμε την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων για την ανάπτυξη των υποδομών και τον ολικό ψηφιακό μας μετασχηματισμό, συμβάλλοντας καταλυτικά στην ενεργειακή μετάβαση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Ιωάννης Τσιτσόπουλος δήλωσε: «Με την αγαστή συνεργασία του εξαίρετου ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας και με επικεφαλής το γενικό διευθυντή μας κ. Λεωνίδα Μπακούρα, θα συνεχίσουμε όλοι μαζί Διοίκηση και εργαζόμενοι το δρόμο των επιτυχιών και της συνεχούς ανοδικής πορείας των τελευταίων χρόνων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η Εταιρεία μας θα συνεχίσει να ηγείται και να συμβάλει με θετικό τρόπο στις εξελίξεις που διενεργούνται την περίοδο αυτή στον τομέα του φυσικού αερίου, παραμένοντας ελκυστική στους επενδυτές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Τιμήθηκε με βραβείο για τη συμβολή της στη βιώσιμη ανάπτυξη

O γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λ. Μπακούρας δήλωσε ότι «η στρατηγική ανάπτυξης βιώσιμων και «έξυπνων» δικτύων που εφαρμόζει η εταιρεία είναι πλήρως εναρμονισμένη με τους στόχους του ΕΣΕΚ».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα 13,8 εκατ. τα καθαρά κέρδη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ που ξεπέρασε τις προβλέψεις

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έφτασε τα 36,8 εκατ. ευρώ ξεπερνώντας τις προβλέψεις κατά 7,9%. Σημαντική ήταν η αύξηση στους διανεμηθέντες όγκους φυσικού αερίου που ανήλθαν στα 313,2 εκατ. κυβικά μέτρα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλες επενδύσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για ανάπτυξη της αγοράς Φυσικού Αερίου

Oι επιχειρησιακοί στόχοι για το 2020 επιτεύχθηκαν πλήρως με την ολοκλήρωση του προγράμματος επενδύσεων ύψους ~ 36 εκατ. ευρώ με το δείκτη διείσδυσης να ανέρχεται συνολικά στο 64% του πληθυσμού στις περιοχές της Αδείας.