ΓΔ: 1004 1.02% Τζίρος: 72.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Eurobank
Φωτο: Shutterstock

Νέα έξοδος στις αγορές από τη Eurobank με ομόλογο έως 500 εκατ.

Η τράπεζα είχε προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση και τον Απρίλιο, με το αντίστοιχο ομόλογο να έχει υπερκάλυψη 2,6 φορές και το επιτόκιό του να διαμορφώνεται στο 2,125%.

Σε μία νέα έξοδο στις αγορές προχωρά η Eurobank με την έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred), το οποίο θα έχει διάρκεια 6,5 ετών αλλά θα υπάρχει και η δυνατότητα ανάκλησής του στα 5,5 έτη. 

Η ελληνική τράπεζα έχει δώσει εντολή στις Barclays, Citi, Commerzbank, Credit Suisse and J.P. Morgan προκειμένου να «τρέξουν» την έκδοση ως  join Lead Managers. Η βαθμολογία των τίτλων από την Moody's αναμένεται ότι θα είναι Caa1, «Β» από την S&P και «CCC» από την Fitch.

Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank είχε προχωρήσει και τον Απρίλιο στην έκδοση ανάλογου ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ, με τη συνολική ζήτηση να υπερκαλύπτεται 2,6 φορές και το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 2,125%. Μάλιστα, βάσει των στοιχείων που υπήρξαν, για το εν λόγω ομόλογο υπήρξε ζήτηση εκτός από Ελλάδα εκδηλώθηκε από όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες (Ην. Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία Ελβετία, Σουηδία, Βέλγιο, Τσεχία, Ισραήλ, Κύπρο) και από ΗΠΑ και Hong Kong. Και επίσης από όλες τις κατηγορίες επενδυτών (τράπεζες, πολύ μεγάλη ζήτηση από asset managers private bank φυσικά funds και corporate).

Την πρόθεση της τράπεζας να προχωρήσει σε νέες εκδόσεις είχε επιβεβαιώσει πρόσφατα, στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση του μεγεθών α' εξαμήνου και ο διευθύνων σύμβουλός της, κ. Φ. Καραβίας. Ο κ. Καραβίας είχε υπογραμμίσει ότι η Eurobank θα προχωρήσει σε μία νέα έκδοση ομολόγου έως 500 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ως στόχο να πραγματοποιήσει αντίστοιχες εκδόσεις το 2022 και το 2023.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Στο 1,25 δισ. ευρώ οι προσφορές για το senior preferred ομόλογο

Η ισχυρή συμμετοχή που υπήρξε, είχε σαν αποτέλεσμα η συνολική ζήτηση να υπερκαλύψει 2,5 φορές την προσφορά με την προσφερόμενη απόδοση να πέφτει σε 7,125%. Στο 71% του βιβλίου έφτασε η συμμετοχή από ξένους επενδυτές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Αύξησε στο 15,8% τη συμμετοχή της στην Ελληνική Τράπεζα

Η Eurobank αύξησε το ποσοστό της κατά 3,2% έναντι 16,74 εκατ. ευρώ, ενώ όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, έχει συμφωνήσει να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό 13,41% στην Ελληνική Τράπεζα, υπό την αίρεση λήψης των σχετικών εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Διπλάσια ευρώ επιστροφή στις καθημερινές αγορές των νοικοκυριών

Το πρόγραμμα επεκτείνεται μέχρι το τέλος Απριλίου 2023 για αγορές που πραγματοποιούν οι πελάτες της Τράπεζας μέσω πιστωτικών καρτών στο δίκτυο των 68 super markets που συνεργάζονται με το Πρόγραμμα Επιβράβευσης €πιστροφή σε όλη την Ελλάδα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βασιλείου (Eurobank): Επενδύσεις 32 δισ. στην Ελλάδα την επόμενη τριετία

Συντελείται μία αλλαγή, με οδηγό τις νέες επενδύσεις με υψηλή προστιθέμενη αξία που συμβάλλουν στην μακροχρόνια βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας, τόνισε ο αναπληρωτής CEO της τράπεζας.