ΓΔ: 901.15 -0.43% Τζίρος: 57.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Eurobank
Φωτο: Shutterstock

Νέα έξοδος στις αγορές από τη Eurobank με ομόλογο έως 500 εκατ.

Η τράπεζα είχε προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση και τον Απρίλιο, με το αντίστοιχο ομόλογο να έχει υπερκάλυψη 2,6 φορές και το επιτόκιό του να διαμορφώνεται στο 2,125%.

Σε μία νέα έξοδο στις αγορές προχωρά η Eurobank με την έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred), το οποίο θα έχει διάρκεια 6,5 ετών αλλά θα υπάρχει και η δυνατότητα ανάκλησής του στα 5,5 έτη. 

Η ελληνική τράπεζα έχει δώσει εντολή στις Barclays, Citi, Commerzbank, Credit Suisse and J.P. Morgan προκειμένου να «τρέξουν» την έκδοση ως  join Lead Managers. Η βαθμολογία των τίτλων από την Moody's αναμένεται ότι θα είναι Caa1, «Β» από την S&P και «CCC» από την Fitch.

Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank είχε προχωρήσει και τον Απρίλιο στην έκδοση ανάλογου ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ, με τη συνολική ζήτηση να υπερκαλύπτεται 2,6 φορές και το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 2,125%. Μάλιστα, βάσει των στοιχείων που υπήρξαν, για το εν λόγω ομόλογο υπήρξε ζήτηση εκτός από Ελλάδα εκδηλώθηκε από όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες (Ην. Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία Ελβετία, Σουηδία, Βέλγιο, Τσεχία, Ισραήλ, Κύπρο) και από ΗΠΑ και Hong Kong. Και επίσης από όλες τις κατηγορίες επενδυτών (τράπεζες, πολύ μεγάλη ζήτηση από asset managers private bank φυσικά funds και corporate).

Την πρόθεση της τράπεζας να προχωρήσει σε νέες εκδόσεις είχε επιβεβαιώσει πρόσφατα, στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση του μεγεθών α' εξαμήνου και ο διευθύνων σύμβουλός της, κ. Φ. Καραβίας. Ο κ. Καραβίας είχε υπογραμμίσει ότι η Eurobank θα προχωρήσει σε μία νέα έκδοση ομολόγου έως 500 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ως στόχο να πραγματοποιήσει αντίστοιχες εκδόσεις το 2022 και το 2023.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καραβίας: Έρχεται η μεγαλύτερη ανάπτυξη που έχει δει η Ελλάδα από τη δεκαετία του ’60

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank υπογράμμισε το ιδιαίτερα θετικό κλίμα για την οικονομία, την εξυγίανση των τραπεζών και την αφθονία διαθέσιμων κεφαλαίων για επενδύσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο δημιουργείται από την Eurobank Asset Management

Πρόκειται για το (LF) Fund of Funds GLOBAL MEGATRENDS, το οποίο επικεντρώνεται σε megatrends σχετικά με τη βιωσιμότητα, τις καινοτόμες τεχνολογίες, τις δημογραφικές αλλαγές και την υγεία, ακολουθώντας μια πειθαρχημένη διαδικασία που ενσωματώνει κριτήρια ESG.