ΓΔ: 911.12 0.22% Τζίρος: 0.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:37:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Alpha Bank: Προχωρά σε έκδοση ομολόγου με στόχο άντληση έως 500 εκατ.

Η ελληνική τράπεζα θα εκδώσει senior ομόλογο διάρκειας 6,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης στα 5,5 έτη, ενώ θα πρόκειται για την τρίτη ανάλογη κίνηση εντός του 2021.

Στις αγορές ομολόγων στρέφεται η Alpha Bank, μέσω της αναμενόμενης έκδοσης senior ομολόγου αναφοράς 6,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης μετά από 5,5 έτη και στόχο να αντλήσει ποσό έως και 500 εκατ. ευρώ. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters η ελληνική τράπεζα έδωσε ανάλογη εντολή σε BofA Securities, BNP Paribas, Citi, Commerzbank και Morgan Stanley για να διοργανώσουν ως ανάδοχοι σειρά παρουσιάσεων στους επενδυτές με έναρξη από σήμερα 14 Σεπτεμβρίου. Το ομόλογο αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Caa1 από Moody's, και B+ από S&P, ενώ η έξοδος στις αγορές θα γίνει ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες. 

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική τράπεζα έχει, ήδη, εκδώσει δύο ομόλογα Tier 2, ενώ η έξοδος στις αγορές είχε, ουσιαστικά, προεξοφληθεί κατά την παρουσίαση των οικονομικών μεγεθών α' εξαμήνου. Στην έκδοση που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο η Alpha Bank συγκέντρωσε το ποσό των 500 εκατ. ευρώ, Το κουπόνι της της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 5,5% και μαζί με το αντίστοιχο ομόλογο που εκδόθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου 2020, σε πολύ καλύτερες συνθήκες αγοράς και με κουπόνι 4,25%, η Alpha ενίσχυσε τα κεφάλαιά της με 1 δισ. μέσα σε έναν χρόνο, με μέσο κόστος 4,875%, πολύ χαμηλότερο από οποιαδήποτε άλλη ελληνική τράπεζα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Μεγάλη ζήτηση για την ομολογιακή έκδοση, στο 2,625% το επιτόκιο

Χαρακτηριστικό της μεγάλης ζήτησης ήταν πως η κάλυψη του βιβλίου προσφορών έφτασε τη 1,5 φορά, μέσα σε μόλις 1 ώρα από το άνοιγμα του, ενώ η τελική ζήτηση ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ. Η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,625%.