ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Alpha Bank: Προχωρά σε έκδοση ομολόγου με στόχο άντληση έως 500 εκατ.

Η ελληνική τράπεζα θα εκδώσει senior ομόλογο διάρκειας 6,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης στα 5,5 έτη, ενώ θα πρόκειται για την τρίτη ανάλογη κίνηση εντός του 2021.

Στις αγορές ομολόγων στρέφεται η Alpha Bank, μέσω της αναμενόμενης έκδοσης senior ομολόγου αναφοράς 6,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης μετά από 5,5 έτη και στόχο να αντλήσει ποσό έως και 500 εκατ. ευρώ. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters η ελληνική τράπεζα έδωσε ανάλογη εντολή σε BofA Securities, BNP Paribas, Citi, Commerzbank και Morgan Stanley για να διοργανώσουν ως ανάδοχοι σειρά παρουσιάσεων στους επενδυτές με έναρξη από σήμερα 14 Σεπτεμβρίου. Το ομόλογο αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Caa1 από Moody's, και B+ από S&P, ενώ η έξοδος στις αγορές θα γίνει ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες. 

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική τράπεζα έχει, ήδη, εκδώσει δύο ομόλογα Tier 2, ενώ η έξοδος στις αγορές είχε, ουσιαστικά, προεξοφληθεί κατά την παρουσίαση των οικονομικών μεγεθών α' εξαμήνου. Στην έκδοση που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο η Alpha Bank συγκέντρωσε το ποσό των 500 εκατ. ευρώ, Το κουπόνι της της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 5,5% και μαζί με το αντίστοιχο ομόλογο που εκδόθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου 2020, σε πολύ καλύτερες συνθήκες αγοράς και με κουπόνι 4,25%, η Alpha ενίσχυσε τα κεφάλαιά της με 1 δισ. μέσα σε έναν χρόνο, με μέσο κόστος 4,875%, πολύ χαμηλότερο από οποιαδήποτε άλλη ελληνική τράπεζα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπερκαλύφθηκε 5,7 φορές η έκδοση ομολόγου ΑΤ1 της Alpha Bank

Στα 400 εκατ. ευρώ έφτασε τελικά το ποσό που άντλησε η τράπεζα μέσω της έκδοσης ομολόγου Additional Tier 1. Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η έκδοση του ομολόγου με περισσότερους από 190 επενδυτές να καταθέτουν προσφορές που έφτασαν τα 1,8 δισ. ευρώ.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank Cyprus: Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο Μίλτος Μιχαηλάς

Σύμφωνα με την τράπεζα, η επιλογή του κ. Μιχαηλά υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα του μετόχου και του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας για ταχεία υλοποίηση του αναπτυξιακού επιχειρηματικού πλάνου της Alpha Bank Cyprus.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aναπληρωτής πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υποθηκών ο Sergiu Oprescu

Ο γενικός διευθυντής International Network του Ομίλου της Alpha Bank και εκτελεστικός πρόεδρος της Alpha Bank Romania, έχει συμμετάσχει ενεργά στην ανάπτυξη της ρουμανικής κεφαλαιαγοράς, ως πρόεδρος του Χρηματιστηρίου του Βουκουρεστίου από το 2000 έως το 2006.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

bizpay: Η νέα ψηφιακή εφαρμογή της Alpha Bank για τις επιχειρήσεις

Μέσω της εφαρμογής οι υπάλληλοι και συνεργάτες της επιχείρησης μπορούν με το πάτημα ενός κουμπιού να παρακολουθούν τις συναλλαγές τους και το υπόλοιπο ποσό της κάρτας τους, αλλά και να στέλνουν τις αποδείξεις και τα τιμολόγιά τους ψηφιακά.