ΓΔ: 1027.25 0.43% Τζίρος: 103.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Κ. Μακέδος: Έτος - σταθμός το 2021 για την εξυγίανση της Attica Bank

Οι μέτοχοι της τράπεζας έδωσαν το «πράσινο φως» στη διοίκηση προκειμένου να προχωρήσει στο reverse split των μετοχών, με την αντικατάσταση 60 παλαιών μετοχών με 1 νέα μετοχή.

Την έγκρισή τους προκειμένου να προχωρήσει το reverse split των μετοχών της Attica Bank έδωσαν οι μέτοχοι της τράπεζας κατά τη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της. 

Παράλληλα ο πρόεδρος της Attica Bank, κ. Κωνσταντίνος Μακέδος, υπογράμμισε στην ομιλία του ότι το 2021 θα αποτελέσει ένα έτος  - σταθμό για την τράπεζα, καθώς θα είναι ο τελευταίος σταθμός και η ολοκλήρωση της εξυγίανσής της. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «το 2021 αποτελεί για την Attica Bank έτος σταθμό, καθώς σηματοδοτεί αφενός την ολοκλήρωση μιας μακράς πορείας για την πλήρη και οριστική εξυγίανσή της και αφετέρου τη μετάβασή της, σε βιώσιμη πορεία ανάπτυξης. Και δεν είναι μόνο η δυναμική αντιμετώπιση των συνεπειών του παρελθόντος. Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία, με στιβαρό σχεδιασμό και πίστη στις στρατηγικές μας επιλογές, τις οποίες τηρούμε απαρέγκλιτα και εφαρμόζουμε με συνέπεια. Η ελληνική οικονομία, μετά από μια και πλέον δεκαετία, ανταποκρίνεται σε μια δυναμική πορεία.

«Παίρνει θέση» για την ανάκαμψη με ορίζοντα και όγκο. Σε αυτή τη θετική συγκυρία, όλοι μαζί, με αίσθημα ευθύνης, εργαζόμαστε για να υλοποιήσουμε με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα το στρατηγικό σχεδιασμό της Attica Bank, ώστε να μπει δυναμικά στη γραμμή της εκκίνησης και να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις της ελληνικής οικονομίας. Η Attica Bank γυρίζει σελίδα, μεταβαίνοντας από την εποχή της εσωστρέφειας, στην εποχή της δυναμικής επανεκκίνησης και της ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης που θα αφορά τους μετόχους, τους εργαζομένους, τους πελάτες και την πραγματική οικονομία».

Αναφορικά με τις αποφάσεις της Έκτακτης ΓΣ η τράπεζα αναφέρει ότι ενέκρινε  όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, δίνοντας έτσι το έναυσμα  περαιτέρω επιτάχυνσης των διαδικασιών για την πραγματοποίηση της αναπτυξιακής αύξησης κεφαλαίου και την μετάβασή της σε βιώσιμη πορεία ανάπτυξης. Ειδικότερα, οι μέτοχοι της Attica Bank ενέκριναν:

  • Το reverse split των μετοχών, με την αντικατάσταση 60 παλαιών μετοχών με 1 νέα μετοχή, με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0, 30 ευρώ σε 18 ευρώ και εν συνεχεία τη μείωσή της σε 0,20 ευρώ, προκειμένου να σχηματίσει ειδικό αποθεματικό 136.838.692,60 ευρώ 
  • Εξουσιοδότησαν το Δ.Σ. της τράπεζας, προκειμένου αυτό να έχει τη δυνατότητα περιορισμού ή κατάργησης του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων. 
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα στελέχη στη διοικητική ομάδα της Attica Bank

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, η κα Βασιλική (Βάλερυ) Σκούμπα αναλαμβάνει τη θέση της Γενικής Διευθύντριας Οικονομικών Υπηρεσιών και ο κ. Γιώργος Κουρούμαλος εκείνη του Γενικού Διευθυντή Διαχείρισης Κινδύνων.
Eleni_Vrettoy
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Άναψε «πράσινο φως» για την κεφαλαιακή ενίσχυση 490 εκατ.

Τον πέμπτο πόλο του τραπεζικού συστήματος θέλει να αποτελέσει η Attica Bank. Σταδιακά θα ξεδιπλωθεί το σχέδιο εξυγίανσης της τράπεζας σύμφωνα με την διευθύνουσα σύμβουλο της τράπεζας Ε. Βρεττού.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με ζημιές στο εννεάμηνο η Attica Bank, επιταχύνεται το σχέδιο εξυγίανσης

Η τράπεζα παρουσίασε λειτουργική ζημία 34,2 εκατ. πετυχαίνοντας όμως βελτίωση εσόδων απο προμήθειες και μείωση δαπανών. Ελ. Βρεττού: «Με συστηματική δουλειά και επαγγελματισμό θέτουμε τις βάσεις μετασχηματισμού της τράπεζας».