ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza, trapeza peiraios
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Τρ. Πειραιώς: Διαπραγματεύσεις με Bain Capital για πώληση NPLs leasing

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η Τράπεζα Πειραιώς, όπως και οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες, προχωρά με ταχύτητα τα προγράμματα «εκκαθάρισης» του ισολογισμού της από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Σε διαπραγματεύσεις με τον επενδυτικό όμιλο Bain Capital για την πώληση του χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPLs) Leasing, βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, επικαλούμενο τραπεζίτες που εμπλέκονται στις συζητήσεις. 

Όπως σημειώνει το πρακτορείο οι ελληνικές τράπεζες έχουν προχωρήσει με ταχύτητα στην πώληση «κόκκινων δανείων» προκειμένου να «καθαρίσουν» τους ισολογισμούς τους, με τα εν λόγω δάνεια να είναι απόρροια της 10ετούς κρίσης χρέους στη χώρα. Το εν λόγω «πακέτο» NPLs, είναι μεικτής λογιστικής αξίας 535 εκατ. ευρώ.

Tο χαρτοφυλάκιο Sunshine περιλαμβάνει περίπου 5.000 συμβάσεις leasing 2.300 επιχειρήσεων, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων (περίπου 80%) είναι μικρομεσαίες. Το 65% των προς πώληση συμβάσεων leasing είναι μη εξυπηρετούμενες και το υπόλοιπο 35% ρυθμισμένες.

Παράλληλα το πρακτορείο πραγματοποιεί αναφορά στη, επίσης, χθεσινή έκθεση του οίκου αξιολόγησης Moody’s, ο οποίος προχώρησε σε αναβάθμιση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, τονίζοντας ότι πραγματοποιεί αυτήν την κίνηση λόγω της βελτίωσης των περιουσιακών τους στοιχείων, γεγονός το οποίο θα ενισχύσει και την κερδοφορία τους. 

Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Bain Capital έχει έντονη παρουσία στην αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών, καθώς τον Ιούνιο του 2020, μέσω της θυγατρικής της Bain Capital Credit, προχώρησε αγορά NPLs της Εθνικής Τράπεζας ύψους 1,6 δισ. ευρώ. 
Παράλληλα το 2018 η Τράπεζα Πειραιώς είχε προχωρήσει σε πώληση NPLs αξίας 1,45 δισ. ευρώ στην ίδια εταιρεία. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Πλήρης στήριξη επιχειρήσεων για την πράσινη μετάβαση

Η επικεφαλής του Επιχειρηματικού Σχεδιασμού Ενημέρωσης Επενδυτών και ESG της τράπεζας κα Χρ. Μπερμπάτη, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να συνδυάσει την επίτευξη των ενεργειακών και περιβαλλοντικών στόχων της με την αύξηση των επενδύσεων».
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Με Microsoft και Accenture προχωρά στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Η Τράπεζα Πειραιώς κάνει την μετάβαση στο Cloud την επόμενη τριετία σε συνεργασία με την Accenture και τη Microsoft επιδιώκοντας την αύξηση της λειτουργικής αποδοτικότητας και το λανσάρισμα νέων προϊόντων και υπηρεσιών.
trapeza Peiraiws
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Σειρά δράσεων για την ανασύσταση αγροδιατροφικού τομέα

Η τράπεζα προχωράει σε μια σειρά από πρωτοβουλίες υποστήριξης για τις πληγείσες περιοχές, καθώς και σε στοχευμένες δράσεις, για την ανάδειξη του μείζονος σημασίας ζητήματος της κλιματικής αλλαγής.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διεθνής διάκριση για την Πειραιώς factoring στα FCI Business Awards

Η παγκόσμια αυτή διάκριση είναι σημαντική για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, καθώς μέσω της Πειραιώς Factoring διαμορφώνουν εικόνα πριν αποφασίσουν να επεκταθούν, με ασφαλή τρόπο, σε νέες αγορές και σε νέο διεθνές πελατολόγιο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πάνω από 10 δισ. ξένες επενδύσεις σε τράπεζες και επιχειρήσεις φέτος

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γ. Χαντζηνικολάου είπε ότι οι τράπεζες είναι έτοιμες να χρηματοδοτήσουν όλα τα αξιόπιστα επενδυτικά σχέδια, ενώ θα έχουν ενεργό συμμετοχή στη διαχείριση και απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.