ΓΔ: 1027.25 0.43% Τζίρος: 103.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza, trapeza peiraios
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Τρ. Πειραιώς: Διαπραγματεύσεις με Bain Capital για πώληση NPLs leasing

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η Τράπεζα Πειραιώς, όπως και οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες, προχωρά με ταχύτητα τα προγράμματα «εκκαθάρισης» του ισολογισμού της από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Σε διαπραγματεύσεις με τον επενδυτικό όμιλο Bain Capital για την πώληση του χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPLs) Leasing, βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, επικαλούμενο τραπεζίτες που εμπλέκονται στις συζητήσεις. 

Όπως σημειώνει το πρακτορείο οι ελληνικές τράπεζες έχουν προχωρήσει με ταχύτητα στην πώληση «κόκκινων δανείων» προκειμένου να «καθαρίσουν» τους ισολογισμούς τους, με τα εν λόγω δάνεια να είναι απόρροια της 10ετούς κρίσης χρέους στη χώρα. Το εν λόγω «πακέτο» NPLs, είναι μεικτής λογιστικής αξίας 535 εκατ. ευρώ.

Tο χαρτοφυλάκιο Sunshine περιλαμβάνει περίπου 5.000 συμβάσεις leasing 2.300 επιχειρήσεων, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων (περίπου 80%) είναι μικρομεσαίες. Το 65% των προς πώληση συμβάσεων leasing είναι μη εξυπηρετούμενες και το υπόλοιπο 35% ρυθμισμένες.

Παράλληλα το πρακτορείο πραγματοποιεί αναφορά στη, επίσης, χθεσινή έκθεση του οίκου αξιολόγησης Moody’s, ο οποίος προχώρησε σε αναβάθμιση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, τονίζοντας ότι πραγματοποιεί αυτήν την κίνηση λόγω της βελτίωσης των περιουσιακών τους στοιχείων, γεγονός το οποίο θα ενισχύσει και την κερδοφορία τους. 

Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Bain Capital έχει έντονη παρουσία στην αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών, καθώς τον Ιούνιο του 2020, μέσω της θυγατρικής της Bain Capital Credit, προχώρησε αγορά NPLs της Εθνικής Τράπεζας ύψους 1,6 δισ. ευρώ. 
Παράλληλα το 2018 η Τράπεζα Πειραιώς είχε προχωρήσει σε πώληση NPLs αξίας 1,45 δισ. ευρώ στην ίδια εταιρεία. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο οίκος Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο της Τράπεζας Πειραιώς σε "B"

Ο οίκος αναφέρει ότι η αναβάθμιση αντανακλά τη συνεχιζόμενη πρόοδο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της (NPEs) της Τράπεζας και την ενίσχυση των εποπτικών κεφαλαιακών δεικτών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Ενώνει δυνάμεις με Lely για στήριξη των κτηνοτρόφων

Σκοπός του προγράμματος, είναι η χρηματοδότηση των κτηνοτρόφων με ευνοϊκούς όρους, για την αγορά νέου ή μεταχειρισμένου κτηνοτροφικού εξοπλισμού, με σημαντικά πλεονεκτήματα για τους πελάτες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Άνω των 0,45 ευρώ εξομαλυμένα κέρδη ανά μετοχή, το 2023

Επίσης η Τράπεζα στοχεύει στη δημιουργία εποπτικού κεφαλαίου 100 μ.β. περίπου το 2023, μέσω ισχυρής οργανικής κερδοφορίας 1,7 δισ. ευρώ καθαρή πιστωτική επέκταση περίπου, με νέες χρηματοδοτήσεις σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Τρ. Πειραιώς επιλέγει RISE with SAP για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

H λύση αυτή αφορά τον μετασχηματισμό του Τομέα Οικονομικής Διαχείρισης. Στόχος του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός των εσωτερικών λειτουργιών, η περαιτέρω αυτοματοποίηση των διαδικασιών.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Χρηματοδότηση στην Παπουτσάνης βάσει κριτηρίων ESG

Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας χρηματοδότησης, η εταιρεία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ δεσμεύεται και συμβατικά στην υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης θέτοντας ενδεικτικά στόχους που αφορούν τη σημαντική βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητα.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην κορυφή των αποδόσεων το 2022 η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ

Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕΔΑΚ καταγράφει μακράν τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ελληνική αγορά asset management την τελευταία τριετία, και το 2022 το σύνολο σχεδόν των κεφαλαίων υπό διαχείριση έχουν καταγράψει υπεραπόδοση.