ΓΔ: 907.74 0.98% Τζίρος: 60.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:33:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza, trapeza peiraios
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Την οικονομική ανάπτυξη της Κέρκυρας στηρίζει η Τράπεζα Πειραιώς

Συζητήθηκε η συμβολή της τράπεζας στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και τη σύνδεσή της με την τουριστική οικονομία μέσα από το καινοτόμο πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής.

Η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας της Κέρκυρας, αλλά και τα αποτελέσματα της τουριστικής σεζόν, εξετάσθηκαν εκτενώς σε ευρεία συνάντηση κλιμακίου της Τράπεζας Πειραιώς με τοπικούς φορείς που πραγματοποιήθηκε στο νησί.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου, ο επικεφαλής Δικτύου Νοτίου Ελλάδος Στ. Ηλιάδης και ο διευθυντής του Καταστήματος Κερκύρας, Ν. Καργόπουλος ενημερώθηκαν για τα μείζονος σημασίας οικονομικά ζητήματα του νησιού, όπως τα ανέλυσαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γ. Χονδρογιάννης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Χ. Βούλγαρης και ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Στ. Σπάτουλας.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε ο ρόλος της Τράπεζας Πειραιώς στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας της Κέρκυρας και δη η συμβολή της στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και τη σύνδεσή της με την τουριστική οικονομία μέσα από το καινοτόμο πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής. Όπως αναφέρεται σχετικά «η στήριξη του αγροδιατροφικού και του τουριστικού τομέα αποτελεί στρατηγική επιλογή της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να αποτελέσουν πυλώνες ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας. Από το 2013 αναπτύσσεται το καινοτόμο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής, το οποίο διευρύνθηκε με το πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής Ξενοδοχείων και στόχο την ανάδειξη των εθνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές».

Σημειώνεται ότι για τη στήριξη της οικονομίας της Κέρκυρας έχει συσταθεί από τοπικούς επιχειρηματικούς και πολιτειακούς φορείς Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΑΝΕΠ), η οποία βρίσκεται σε προκαταρτικές συζητήσεις με την ΕΤΒΑ για την από κοινού ανάπτυξη νέου Επιχειρηματικού Πάρκου, έκτασης περίπου 170 στρεμμάτων, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να εγκατασταθούν σε έναν οργανωμένο χώρο, με όλες τις απαραίτητες υποδομές για τη λειτουργία τους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

trapeza Peiraiws
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Σειρά δράσεων για την ανασύσταση αγροδιατροφικού τομέα

Η τράπεζα προχωράει σε μια σειρά από πρωτοβουλίες υποστήριξης για τις πληγείσες περιοχές, καθώς και σε στοχευμένες δράσεις, για την ανάδειξη του μείζονος σημασίας ζητήματος της κλιματικής αλλαγής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για αγροτικά φωτοβολταϊκά

Η Τρ. Πειραιώς προσφέρει χρηματοδότηση επενδύσεων “repowering”, για αντικατάσταση και αναβάθμιση εξοπλισμού και παροχή ρευστότητας για τις ανάγκες τόσο του πάρκου όσο και της αγροτικής εκμετάλλευσης.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Στηρίζει πλήρως τους παραγωγούς του Αγροτικού Τομέα

Η τράπεζα συμμετείχε στο Ψηφιακό Εργαστήρι, που διοργάνωσε η GAIA Επιχειρείν με θέμα: «Οργανώσεις Παραγωγών: ένα ισχυρό εργαλείο βιωσιμότητας για τους παραγωγούς και τον πρωτογενή τομέα».