ΓΔ: 1011.49 0.75% Τζίρος: 28.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:16:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: jp-avax.gr

Avax Development και Dimand εξαγοράζουν το 70% της 3V

Η εταιρεία 3V ΑΕ διαθέτει στο Νέο Φάληρο, δίπλα στο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης οικόπεδο επιφανείας 18.730 τ.μ. με οικοδομική άδεια για την ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος 57.450 τ.μ.. Περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ στην επόμενη τριετία το συνολικό ύψος της επένδυσης.

Η AVAX Development, θυγατρική του ομίλου ΑΒΑΞ και η εταιρεία Dimand SA κατέληξαν σε συμφωνία για την απόκτηση ποσοστού συμμετοχής 15% και 55% αντίστοιχα στην εταιρεία 3V ΑΕ, μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες, με το συνολικό ύψος της επένδυσης στο ακίνητο να αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη τριετία.

Η εταιρεία 3V ΑΕ διαθέτει στο Νέο Φάληρο, δίπλα στο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης και στην ευρύτερη περιοχή του δημοπρατηθέντος μέσω ΣΔΙΤ Κέντρου Καινοτομίας, οικόπεδο επιφανείας 18.730 τ.μ. με οικοδομική άδεια για την ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος 57.450 τ.μ.. Επί του ακινήτου θα αναπτυχθεί κατόπιν επανασχεδιασμού ένα συγκρότημα μικτής χρήσης με σκοπό την εκμετάλλευσή του.

O Κωνσταντίνος Χασάπης, Διευθύνων Σύμβουλος της AVAX Development ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την νέα μας επένδυση καθώς και τη συνεργασία μας με τη Dimand. Πιστεύουμε στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και τις προοπτικές αυτού του μοναδικού ακινήτου». Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand δήλωσε: «Η νέα μας αυτή επένδυσή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής μας τοποθέτησης στο Δήμο Πειραιά, τις προοπτικές ανάπτυξης του οποίου πιστεύουμε και στηρίζουμε, καθώς επίσης και της επίτευξης αμοιβαία επωφελών συνεργασιών με ισχυρούς εταίρους».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Δήμτσας, Chief Investment Officer της Dimand προσέθεσε πως «το συνολικό ύψος της επένδυσης στο ακίνητο αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ στα επόμενα 3 έτη και προσβλέπουμε στη συμμετοχή της EBRD, θεσμικής εταίρου της εταιρείας». Σημειώνεται πως οι δύο εταιρείες έχουν ήδη προχωρήσει στην υλοποίηση της επένδυσης καταβάλλοντας την πρώτη δόση που προβλέπει το πλαίσιο της συμφωνίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

AVAX, HLEIA, MEA
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΒΑΞ: Ενισχυμένα στα 33,6 εκατ. ευρώ τα κέρδη στο εννεάμηνο

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων κατασκευαστικών έργων του ομίλου, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί εντός του δ’ τριμήνου, καθώς επίσης τα προς υπογραφή έργα, προσεγγίζει τα 2,3 δισ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΒΑΞ: Συμφωνία με ΕΥΔΑΠ για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στη Ψυτάλλεια

Το έργο αξίας 174,9 εκατ. ευρώ θα έχει διάρκεια 5 ετών με δικαίωμα προαίρεσης για ετήσια παράτασή της αντί 34,3 εκατ. ευρώ. Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυτάλλειας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα επεξεργασίας λυμάτων στην Ευρώπη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΒΑΞ: Άνοδος 24,7% στον κύκλο εργασιών του Ομίλου για το πρώτο εξάμηνο

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 32,1 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 20,2%, ενώ αξίζει να σημειωθεί, πως σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα έργα που υλοποιούνται στο εξωτερικό.