ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
RAE, Rythmistiki Arxi Energeias
Φωτο: ΡΑΕ

Μνημόνιο Συνεργασίας ΡΑΕ και ΕΜΠ για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας

«Βασικά θέματα που ενδιαφέρουν είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για οργάνωση, αδειοδότηση και εποπτεία της αγοράς ενέργειας», σημείωσε ο πρύτανης του ΕΜΠ.

Μνημόνιο συνεργασίας για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα που άπτονται ζητημάτων οργάνωσης, αδειοδότησης και εποπτείας της αγοράς ενέργειας, υπέγραψαν σήμερα ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθηγητής Ανδρέας Μπουντουβής και ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, αναπλ. καθ. Αθανάσιος Δαγούμας.

Στην υπογραφή του μνημονίου, παρευρέθηκαν οι αντιπρυτάνεις του ΕΜΠ, κκ. Σαπουντζάκης και Χατζηγεωργίου, καθώς και τα μέλη της Ολομέλειας της ΡΑΕ, ομότιμοι καθηγητές του ΕΜΠ, κκ. Μανιάς και Παπαντώνης.

Ο πρόεδρος της ΡΑΕ δήλωσε μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας: «Με ιδιαίτερη χαρά, η ΡΑΕ υπογράφει σήμερα μνημόνιο συνεργασίας με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, επιβεβαιώνοντας εκ νέου τους επιστημονικούς δεσμούς που έχουν σφυρηλατηθεί μεταξύ των δύο μερών, εδώ και χρόνια. Πιστεύουμε ότι η τεχνοκρατική με την ακαδημαϊκή συνέργεια θα αποτελέσουν ισχυρό λάκτισμα για την ανάπτυξη καινοτόμων ερευνών στον τομέα της ενέργειας, με στόχο το όφελος των καταναλωτών».

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΕΜΠ, σημείωσε: «To Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει στενούς δεσμούς με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας που έχουν οικοδομηθεί, αφενός λόγω του κοινού πεδίου ενδιαφέροντος, την Ενέργεια, και αφετέρου μέσω του ανθρώπινου δυναμικού που έχει στελεχώσει, κατά καιρούς και σε κορυφαίο διοικητικό επίπεδο, τη ΡΑΕ. Με το μνημόνιο συνεργασίας διαμορφώνεται το πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών και υλοποίησης δράσεων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Βασικά θέματα που ενδιαφέρουν είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για οργάνωση, αδειοδότηση και εποπτεία της αγοράς ενέργειας, ήτοι την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από συμβατικά καύσιμα, από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και φυσικό αέριο. Σημειωτέον ότι το ΕΜΠ είναι ο κεντρικός κόμβος του πρώτου Ενεργειακού Κέντρου Ικανοτήτων που ιδρύθηκε στην Ελλάδα. Μεταξύ των δράσεων που σχεδιάζονται είναι η παροχή εκπαίδευσης εκ μέρους του ΕΜΠ μέσω του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) σε θέματα ενδιαφέροντος της ΡΑΕ».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

RAE, Rythmistiki Arxi Energeias
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα έντυπα λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΡΑΕ

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε η ΡΑΕ νέα έντυπα λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχο την ορθή ενημέρωση των καταναλωτών και την ενίσχυση της διαφάνειας. Ποιες ενδείξεις περιλαμβάνουν τα νέα έντυπα.
RAE, Rythmistiki Arxi Energeias
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΡΑΕ: Αντιδρούν οι πάροχοι στις προτάσεις για αλλαγές στα τιμολόγια

Από την πλευρά των καταναλωτών οι προτάσεις της ΡΑΕ γίνονται αποδεκτές, ενώ αναφέρουν επιπλέον ότι οι όροι των συμβάσεων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ιδίως οι ρήτρες αναπροσαρμογής των τιμών είναι δυσνόητοι.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ρεύμα: Πλαφόν 30% στις μηνιαίες αυξήσεις και κατάργηση των παγίων

Να περιορίσει τις μηνιαίες προσαυξήσεις των λογαριασμών λόγω της εφαρμογής των ρητρών που συνδέουν τα τιμολόγια με τις τιμές χονδρικής επιχειρεί η ΡΑΕ. Σε δημόσια διαβούλευση θα βγουν οι προτάσεις.