ΓΔ: 944.64 -1.22% Τζίρος: 62.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Intracom Telecom
Φωτο: Intracom Telecom

Ανάληψη έργου «Έξυπνων Πόλεων» στο Βελιγράδι από την Intracom Telecom

Έχοντας ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την παροχή «έξυπνων» υπηρεσιών, η πόλη του Βελιγραδίου αναζήτησε λύσεις για την παρακολούθηση και τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

H Intracom Telecom, ανακοίνωσε την ανάληψη έργου «Έξυπνων Πόλεων» στο Βελιγράδι, για τη βελτίωση της συνολικής ποιότητας του αέρα της πόλης μέσω έξυπνης παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η υλοποίηση αυτού του πολυετούς έργου θα γίνει σε συνεργασία με την Ecomaks Solutions, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται στο τέλος του έτους.

Έχοντας ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την παροχή «έξυπνων» υπηρεσιών, η πόλη του Βελιγραδίου αναζήτησε λύσεις για την παρακολούθηση και τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Για το σκοπό αυτό, η Intracom Telecom προσφέρει την υπερσύγχρονη ενοποιημένη πλατφόρμα διαχείρισης εφαρμογών IoT, uiTOP, για τη συλλογή και την απεικόνιση δεδομένων, καθώς και την καινοτόμο σουίτα Cognitiva, η οποία υποστηρίζει εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) για μοντελοποίηση και πρόβλεψη. Από την πλευράς της, η Ecomaks Solutions παρέχει σταθμούς παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα.

Σύμφωνα με το έργο αυτό, θα εγκατασταθεί ένα ευρύ δίκτυο σταθμών παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα σε όλη την πόλη, το οποίο θα επιβλέπει και θα καταγράφει ατμοσφαιρικούς ρύπους και διάφορες περιβαλλοντικές παραμέτρους οι οποίες συνδέονται στενά με την ατμοσφαιρική ρύπανση, όπως η θερμοκρασία, η πίεση, ο άνεμος, η υγρασία, κλπ.

Η λύση συμπληρώνεται από μία κεντρική εφαρμογή συλλογής, επεξεργασίας και απεικόνισης δεδομένων, μέσω της οποίας τα δεδομένα συλλέγονται, εμπλουτίζονται και αναλύονται περαιτέρω. Με βάση αυτήν την πλούσια πηγή δεδομένων και χρησιμοποιώντας τεχνικές AI & Μηχανικής Εκμάθησης (Machine Learning), το σύστημα θα είναι σε θέση να παρέχει βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες προβλέψεις για τον Δείκτη Ποιότητας Αέρα (AQI) της περιοχής, αλλά και για τους ρύπους μεμονωμένα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ