ΓΔ: 866.73 -0.12% Τζίρος: 83.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Intracom Telecom
Φωτο: Intracom Telecom

Η Intracom Telecom υλοποιεί έργο «Έξυπνης Πόλης» στον Δήμο Αιγάλεω

Στόχος είναι η αναβάθμιση της εμπειρίας των πολιτών και η βελτιστοποίηση των λειτουργιών του Δήμου. Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2022.

H Intracom Telecom ανέλαβε την υλοποίηση έργου «Έξυπνης Πόλης» χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ΙοΤ με σκοπό την αναβάθμιση και βελτίωση της εμπειρίας των πολιτών και τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών του Δήμου Αιγάλεω. Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2022.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο δήμος επέλεξε την Intracom Telecom και την ολοκληρωμένη πλατφόρμα ενορχήστρωσης uiTOP για την παρακολούθηση και διαχείριση υποδομών και εφαρμογών «Έξυπνης Πόλης», οι οποίες περιλαμβάνουν δίκτυο WiFi, καινοτόμο σύστημα καταγραφής της ποιότητας του αέρα και των επιπέδων ηχορύπανσης, καθώς και τη λύση wifio CrowdSensing για την αποφυγή συνωστισμού στο 'Αλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο).

Όλες οι παραπάνω πληροφορίες είναι διαθέσιμες και στους πολίτες με τη μορφή πολυμεσικού περιεχομένου, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν πρόσβαση μέσω της πλατφόρμας. Για την επικοινωνία των αισθητήρων με την πλατφόρμα uiTOP, η οποία έχει αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου από Έλληνες μηχανικούς της εταιρείας, έχει σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί από την Intracom Telecom ένα Δίκτυο LoRaWAN, το οποίο έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει και άλλες εφαρμογές «Έξυπνης Πόλης» και θα αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου Αιγάλεω.

Ο Νικόλαος Βελέντζας, γενικός διευθυντής Τομέα Υπηρεσιών της Intracom Telecom, δήλωσε: «Ένα σημαντικό έργο έχει μόλις ξεκινήσει και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που αναλάβαμε μια τόσο απαιτητική υλοποίηση και στην Ελλάδα. Επιδιώκουμε συνεχώς να αναπτύσσουμε και να ενισχύουμε συνδεδεμένες κοινωνίες εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνολογίες IoT για τον εκσυγχρονισμό και τη διασύνδεση κάθε Δήμου στη χώρα μας. Κάθε υλοποίηση αποτελεί σημαντική ευκαιρία για να προσφέρουμε τις γνώσεις και την τεχνολογία μας προκείμενου να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Intracom Telecom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανάληψη έργου «Έξυπνων Πόλεων» στο Βελιγράδι από την Intracom Telecom

Έχοντας ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την παροχή «έξυπνων» υπηρεσιών, η πόλη του Βελιγραδίου αναζήτησε λύσεις για την παρακολούθηση και τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.