ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
AUSA 2021-EAB-

Στην AUSA 2021, συμμετείχε η ΕΑΒ - Συναντήσεις με αμερικανικούς κολοσσούς

Τα στελέχη της ΕΑΒ, η οποία έχει ήδη κορυφαίες συνεργασίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, πραγματοποίησαν συναντήσεις με αμερικανικές εταιρείες όπως η Northrop Grumman, Boeing, Raytheon, Elbit Systems of America, Adventure Aviation, AAR, Alion Science & Technology.

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) συμμετείχε στη μεγάλη αμυντική έκθεση των Ηνωμένων Πολιτειών, AUSA 2021 Annual Meeting and Exposition, στο πλαίσιο του Εθνικού Περιπτέρου υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας-Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων και της Enterprise Greece. Πρόκειται για τη σημαντικότερη αμυντική έκθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου κορυφαίες αμερικανικές και διεθνείς αμυντικές βιομηχανίες παρουσιάζουν τα επιτεύγματά τους. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από 11 έως 13 Οκτωβρίου 2021 στην Ουάσιγκτον.  

Να σημειωθεί ότι η παρουσία της ΕΑΒ, η οποία έχει ήδη κορυφαίες συνεργασίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια τόσο μεγάλη έκθεση και σε μια τόσο κρίσιμη χρονική στιγμή για τα ελληνικά εξοπλιστικά είναι πάρα πολύ σημαντική, καθώς τα στελέχη της πραγματοποίησαν συναντήσεις με αμερικανικές εταιρείες όπως η Northrop Grumman, Boeing, Raytheon, Elbit Systems of America, Adventure Aviation, AAR, Alion Science & Technology.  Οι ξένες αποστολές και οι επισκέπτες του περιπτέρου, ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες, την τεχνογνωσία, την κατάρτιση και τις ανεξάντλητες δυνατότητες της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας.

Τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου τελέσθηκαν από τον Jack Haley, Brigadier General, U.S. Army Retired, Vice President Membership & Meetings AUSA, την  κα. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου Πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, τον κ. Νικόλαο Μπακατσέλο Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, τον  κ. Αριστείδη Αλεξόπουλο Γενικό Διευθυντή ΓΔΑΕΕ, την  Μs. Heidi Grant Director, Defense Security Cooperation Agency και την κα. Mπέτυ Αλεξανδροπούλου Executive Director & Member of the BoD, Enterprise Greece. Στην τελετή παρέστησαν επίσης, εκπρόσωποι ξένων αποστολών και άλλοι επίσημοι.

Το Εθνικό Περίπτερο οργανώθηκε για 8η συνεχή χρονιά από το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kostopoulos-EAS-AUSA 2021
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δυναμικό «παρών» των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στην έκθεση AUSA 2021

Η προσπάθεια για την ανόρθωση των ΕΑΣ ξεκίνησε πέρυσι με την εταιρεία να κερδίζει διαγωνισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Αιγύπτου για την προμήθεια πυρομαχικών 105 εκατοστών.
HPA, USA, ELLADA, SIMAIES, FLAGS
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η νέα συμφωνία για αμερικανικές βάσεις: Ποιες περιοχές έχουν κομβικό ρόλο

Οι τέσσερις προϋπάρχουσες θέσεις (Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Αεροπορική Βάση Λάρισας, Βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο) θα διπλασιαστούν, με προσθήκη τεσσάρων κοντινών τοποθεσιών στις ήδη υπάρχουσες.
lockheed martin-nautiko
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία με ελληνικές βιομηχανίες ανακοίνωσε η Lockheed Martin

Η Lockheed Martin θα συνεργαστεί με τις ελληνικές εταιρείας της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των Ναυπηγείων, για το Πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας.