ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Creta Farms

Δύο κατέθεσαν προσφορές για την Creta Farms

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές το επενδυτικό σχήμα Lime Capital Partners και η Impala Invest BV. Εκτός διεκδίκησης Νίκας, Θ. Δουζόγλου και HIG.

Έληξε πριν από λίγη ώρα  η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για την διεκδίκηση της αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν τουλάχιστον δύο διεκδικητές: το fund Lime Capital Partners, που ελέγχει την Δωδώνη και τον Δημήτρη Βιντζηλαίο, που ηγείται της επενδυτικής εταιρείας Impala Invest BV.

Με βάση πάντα τις πρώτες πληροφορίες, από την διεκδίκηση φέρεται ότι αποχώρησαν τρεις από τους επενδυτές που γνωστοποιήθηκε ότι  εξέφρασαν μη δεσμευτικό ενδιαφέρον, ήτοι η αλλαντοβιομηχανία Νίκας, ο ομογενής επιχειρηματίας Θόδωρος Δουζόγλου που από το καλοκαίρι είχε εμφανιστεί ως υποψήφιος επενδυτής στο πλευρό του Κωνσταντίνου Δομαζάκη, καθώς και το fund HIG.

Πλέον η διαδικασία περνά στην φάση της αξιολόγησης των προτάσεων που σε φέρεται να συμπεριλαμβάνουν και σχεδιασμούς ανάπτυξης για την επόμενη μέρα. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι «κλειδί» για την ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή θα είναι το ύψος του κουρέματος των δανειακών υποχρεώσεων που θα προτείνουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Σε κάθε περίπτωση, απώτερος στόχος παραμένει έως το τέλος του χρόνου να καταστεί εφικτή  η κατάθεση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας με την υπαγωγή της στα άρθρα 106β&δ του Πτωχευτικού Κώδικα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πυκνό μυστήριο με το πόρισμα για την κατάρρευση της Creta Farms

Το πόρισμα του δικανικού ελέγχου από την Deloitte παραμένει άφαντο, ενώ άγνωστο είναι αν η Creta Farms βρήκε πόρους για να πληρώσει τους ελεγκτές. Κινήσεις από το νέο μέτοχο για ενδυνάμωση της παραγωγής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναγέννηση της Creta Farms με συνολικό «κούρεμα» 64%

Τράπεζες, Δημόσιο και προμηθευτές θα υποστούν τις μεγαλύτερες απώλειες για να δημιουργηθεί η νέα εταιρεία από τα συντρίμμια της βιομηχανίας αλλαντικών, ενώ προστατεύονται οι εργαζόμενοι και οι κτηνοτρόφοι.