ΓΔ: 908.95 3.66% Τζίρος: 32.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:39:45 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Νομικές ενέργειες κατά του ΕΦΚΑ από τον σύλλογο εργαζομένων της Alpha Bank

Ο Σύλλογος Προσωπικού της Alpha Bank αναφέρει στην ανακοίνωση του πως ο ΕΦΚΑ από την 1η Ιανουαρίου 2017 παρακρατούσε παράνομα μέχρι το 2020 ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του κλάδου υγείας (ΤΑΥΤΕΚΩ-ΤΑΠΕΤΕ) σε ποσοστό 0,85% μηνιαίως αντί 0,40%.

Σε νομικές ενέργειες κατά του ΕΦΚΑ ώστε να επιστραφούν τα χρήματα που έχει παρακρατήσει από τις ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του κλάδου υγείας θα προβεί ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank που αναφέρει σε ανακοίνωσή του, πως ο ΕΦΚΑ αρνείται παράνομα να επιστρέψει στους ασφαλισμένους αναδρομικά τα χρήματα για την τριετία 2017-2020.

Με δριμεία ανακοίνωση εναντίον του ΕΦΚΑ, ο σύλλογος αναφέρει πως παρά  το γεγονός ότι έχουν προταθεί λύσεις από πλευράς τους δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε συνεννόηση και καταλήγει «ο Σύλλογος παρακολουθεί τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας για την αναλγησία κάποιων λειτουργών του ΕΦΚΑ που ταλαιπωρούν τους πολίτες και είμαστε σίγουροι ότι θα καταγγείλει και τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ που κοροϊδεύει χιλιάδες τραπεζοϋπαλλήλους»!

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank με την Νομική του Υπηρεσία θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά του ΕΦΚΑ, ώστε να επιστραφούν τα χρήματα που κακώς έχει παρακρατήσει η ΕΦΚΑ από τις ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του κλάδου υγείας. Συγκεκριμένα όπως όλοι γνωρίζουν ο ΕΦΚΑ παρακράτησε από 1.1.2017 ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του κλάδου υγείας (ΤΑΥΤΕΚΩ-ΤΑΠΕΤΕ) σε ποσοστό 0,85% μηνιαίως αντί 0,40%.

Σύμφωνα με την εξίσωση των ασφαλιστικών εισφορών με τις ισχύουσες του ΕΦΚΑ, βάσει του νόμου 4387/2016 από 1.1.2017 η συγκεκριμένη εισφορά έχει οριστεί 0,40% (για παροχές σε χρήμα). Από τότε ο ΕΦΚΑ αρνείται παράνομα να επιστρέψει στους ασφαλισμένους αναδρομικά τα χρήματα από 1.1.2017 έως 31.1.2020.

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ

Από 13.7.2021, ημέρα κατάθεσης της εξώδικης πρόσκλησης στον ΕΦΚΑ, ουδεμία έγγραφη απάντηση λάβαμε παρά μόνο δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες από υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν για το δίκαιο του αιτήματος μας τονίζοντας ότι είναι χρονοβόρα η διαδικασία υπολογισμού των ποσών των δικαιούχων!!
Τότε καταθέσαμε την πρόταση-λύση, να λάβουν τις αναλυτικές καταστάσεις από τις Τράπεζες που διατηρούν αρχείο με τους δικαιούχους και τα συγκεκριμένα ποσά. 

Από τότε ουδέποτε επανήλθαν, για οποιαδήποτε συνεννόηση! 

Μετά την ωμή κοροϊδία προς τους ασφαλισμένους από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και ομόφωνα αποφάσισε να προχωρήσει σε καταγγελία, κατά του ΕΦΚΑ, στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ (Κεντρική Υπηρεσία, μονάδα επιθεωρήσεων και ελέγχων, τομέα διαχείρισης καταγγελιών και παρακολούθησης έργου των τομέων της μονάδας)».

Και καταλήγει «ο Σύλλογος παρακολουθεί τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας για την αναλγησία κάποιων λειτουργών του ΕΦΚΑ που ταλαιπωρούν τους πολίτες και είμαστε σίγουροι ότι θα καταγγείλει και τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ που κοροϊδεύει χιλιάδες τραπεζοϋπαλλήλους»!

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλειος Ψάλτης, Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ισχυρή κερδοφορία 300 εκατ. και γρήγορη ανάπτυξη εργασιών

Χωρίς να υπολογίζεται η εφάπαξ επιβάρυνση από την τιτλοποίηση Galaxy, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 297 εκατ. ευρώ. Απρόσκοπτα υλοποιείται το σχέδιο μετασχηματισμού. Νέα δάνεια 3,8 δισ. ευρώ στο 9μηνο, πάνω από 40 δισ. οι καταθέσεις.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Νέοι επικεφαλής σε Alpha Finance και Alpha Asset Management

Επικεφαλής της Alpha Finance αναλαμβάνει ο κ. Δ. Κωστόπουλος, της Alpha Asset Management, ο κ. Π. Αντωνόπουλος, ενώ στη θέση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές (IR) τοποθετείται ο κ. Ι. Κεπαπτσόγλου.
psaltis-alpha
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της Β. Ελλάδας

Το κλιμάκιο της Alpha Bank είχε συναντήσεις με τις διοικήσεις κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή, στο πλαίσιο υλοποίησης της φιλόδοξης πιστωτικής της πολιτικής, που έχει ως στόχο την καθαρή διοχέτευση πόρων άνω των 8 δισ. ευρώ.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Για 4η συνεχή χρονιά Best Private Bank in Greece η Alpha Bank

Ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank, Γιάννης Εμίρης δήλωσε πως η φετινή διάκριση επισφραγίζει τις επιδόσεις της τράπεζας σε μια χρονιά όπου προσαρμόστηκε ταχύτατα στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία.