ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ενώσεις και φορείς ζητούν την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά και άλλοι φορείς έχουν ήδη ξεκινήσει ενέργειες για να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την αποκατάσταση της κατάστασης και την αποφυγή των αρνητικών επιπτώσεων στην οικονομία και αγορά.

Την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά και τη διακοπή των απεργιών και κινητοποιήσεων εντός του χώρου απαιτούν ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης και μεγάλες εμπορικές ενώσεις και φορείς. Όπως τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι κινητοποιήσεις αυτές εκφράζουν τις απόψεις ενός συγκεκριμένου σωματείου, ενώ υπογραμμίζουν πως οι επιπτώσεις θα είναι πολύ αρνητικές για την οικονομία και την αγορά εάν συνεχιστούν, ειδικά αυτή την περίοδο πριν από τις γιορτές.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, πίσω από την απεργία και τις έντονες κινητοποιήσεις στο Λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται ένα συγκεκριμένο σωματείο η ΕΝΕΔΕΠ Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά με λιγότερο από 300 μέλη. Αυτές οι πρακτικές δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις των άλλων σωματείων τα οποία ζητούν την αποκατάσταση της λειτουργίας το συντομότερο και δεν αρέσει η λογική του «πλιάτσικου» που ακολουθεί η ΕΝΕΔΕΠ. Η ΣΥΝΕΔΕΠ (πολύ μεγαλύτερο με πάνω από 800 μέλη), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιρειών Εθνικών Οδικών Μεταφορών και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Φορτηγών Ελευθέρας Ζώνης Πειραιά και Τελωνείων έκαναν και σχετικές ανακοινώσεις.

Παράλληλα, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά και άλλοι φορείς έχουν ήδη ξεκινήσει ενέργειες για να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την αποκατάσταση της κατάστασης και την αποφυγή των αρνητικών επιπτώσεων στην εύθραυστη ελληνική οικονομία και αγορά, συνεχίζει η ανακοίνωση. Η PCT βρίσκεται για αυτό το λόγο σε στενή επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της λειτουργίας το συντομότερο δυνατόν. Η PCT / DPORT μάλιστα έκαναν αίτηση στο δικαστήριο για να κριθεί η απεργία της ΕΝΕΔΕΠ παράνομη και έχει γίνει ήδη και ακρόαση. Η απόφαση αναμένεται σύντομα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ