ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Eurobank: Έλαβε το «ασημένιο» βραβείο στα Property Awards 2021

Το βραβείο αφορά την ανακατασκευή κτηρίου στην περιοχή του Νέου Κόσμου, τα πρώην γραφεία της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», με τη χρηματοδήτηση από την τράπεζα να φθάνει στα 12 εκατ.

Μια σημαντική διάκριση απέσπασε η Eurobank λαμβάνοντας το βραβείο «Silver», στο πλαίσιο των Property Awards 2021, για την ολική ανακατασκευή κτιρίου στην περιοχή του Νέου Κόσμου στην Αθήνα, την πρώην έδρα της ιστορικής εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», το οποίο εντάσσεται στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Grivalia Properties και περιήλθε στην ιδιοκτησία της Eurobank στα τέλη του 2018. 

Η βράβευση συνιστά και μια αναγνώριση της στρατηγικής του ομίλου, που έχει πραγματοποιήσει συνολικές επενδύσεις, σχεδόν, 250 εκατ. ευρώ κατά την τελευταία διετία και σχεδιάζει περίπου άλλες τόσες την επόμενη τριετία, να επενδύει σε μια νέα γενιά ακινήτων και σε περιβαλλοντικά βιώσιμες υποδομές - ορόσημα και για τις τοπικές κοινωνίες.

Το βραβείο Silver, στην κατηγορία «Redevelopment / Renovation», στο πλαίσιο των Property Awards 2021, που τελούν υπό την αιγίδα της Ένωσης Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδας, του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηματομεσιτών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, αφορά στο κτίριο επί της Μίνωος 10 - 16 στο Νέο Κόσμο, συνολικής επιφάνειας 15.173 τ.μ., το οποίο ανήκει πλέον, εξ ολοκλήρου στην Eurobank, μετά την απορρόφηση της Grivalia Properties. H Eurobank χρηματοδότησε την ανακαίνιση του κτιρίου, με συνολικό κόστος σχεδόν 12 εκατ. ευρώ, και το οποίο δόθηκε προς λειτουργία το Μάρτιο του 2021, στεγάζοντας σήμερα ένα σύγχρονο χώρο γραφείων της εταιρείας Webhelp Hellas.

Στόχος του επανασχεδιασμού του κτιρίου ήταν να του αποδοθεί ισχυρός χαρακτήρας και ταυτότητα προκειμένου να μετατραπεί σε τοπόσημο, στη βάση βιοκλιματικών αρχών. Κεντρική ιδέα της αρχιτεκτονικής σύνθεσης στο εσωτερικό του κτιρίου ήταν η αισθητική αναβάθμιση και δημιουργία λειτουργικών χώρων, με την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του U.S. Green Building Council και με στόχο την πιστοποίηση LEED σε επίπεδο Gold, έμφαση δόθηκε στην ποιότητα του εσωτερικού αέρα, τον εσωτερικό φωτισμό, τη χρήση συστημάτων κλιματισμού και αερισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης, τις θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων και σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, την εφαρμογή μεθόδων ανακύκλωσης, τη δημιουργία ποιοτικού περιβάλλοντος εργασίας και με την ενσωμάτωση πρασίνου κ.ά.

Ο Όμιλος Eurobank ως ιδιοκτήτης ενός χαρτοφυλακίου ακινήτων που υπερβαίνει τα τρία (3) εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, είναι σταθερά προσηλωμένος στη βέλτιστη διαχείριση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα βιώσιμης ανάπτυξης, επιδιώκοντας, σταθερά, προστιθέμενη αξία στη μελλοντική αξιοποίηση της περιουσίας του προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των μετόχων του
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Ολοκλήρωσε τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων απαιτήσεων 5,2 δις

H συναλλαγή δεν θα έχει σημαντική επίπτωση στα συνολικά εποπτικά κεφάλαια της τράπεζας και λόγω της ολοκλήρωσης της συναλλαγής, ο δείκτης NPE της Eurobank αναμένεται να διαμορφωθεί στο 7,3% στο τέλος του έτους.