ΓΔ: 913.36 -0.16% Τζίρος: 73.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σταματούν προσωρινά την απεργία οι λιμενεργάτες στον Πειραιά

Οι εργαζόμενοι αποστέλλουν εξώδικο προς την εργοδοσία και την κυβέρνηση, με το αίτημα της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους με ανοιχτή ημερομηνία, αποφάσισαν οι λιμενεργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ).

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά, Μάρκος Μπεκρής, μιλώντας το μεσημέρι στη γενική συνέλευση των εργαζομένων είπε ότι τη Δευτέρα θα αποσταλεί εξώδικο προς την εργοδοσία και την κυβέρνηση, με το αίτημα της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Προσέθεσε επίσης ότι στην περίπτωση που δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από πλευρά της COSCO δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάνε οι εργαζόμενοι σε σύγκρουση. «Ό,τι έχει συμφωνηθεί, θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα. Πάμε να συνεχίσουμε πιο οργανωμένα πιο μαζικά τον αγώνα μας», τόνισε.

Σημειώνεται ότι η COSCO έκανε δεκτή χθες την εφαρμογή βάρδιας και αύξηση της πόστας από τέσσερα σε πέντε άτομα, στη συγκρότηση μεικτής επιτροπή υγιεινής και ασφαλείας με τη συμμετοχή εκπροσώπου και των εργαζομένων, ενώ καταργεί και την κόντρα βάρδια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τη διανομή μερίσματος 0,4 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η ΓΣ του ΟΛΠ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Yu Zenggang ο Πειραιάς «από ένας τοπικός λιμένας, το ελληνικό λιμάνι έχει μετατραπεί σήμερα σ’ ένα από τα πιο αναγνωρισμένα κέντρα ναυτιλίας παγκοσμίως, βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες θέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο».