ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Eurobank: Με την τεχνολογία Tap to Phone το κινητό μετατρέπεται σε POS

Η Eurobank συνεργάζεται με τη Visa, που είναι ο πάροχος της συγκεκριμένης τεχνολογίας, ενώ με την εφαρμογή Eurobank Smart POS, γίνονται αποδεκτές όλες οι κάρτες αλλά και τα συστήματα ανέπαφων πληρωμών.

Την παροχή μίας νέας πρωτοποριακής τεχνολογίας, της Tap to Phone, μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση, καθιστώντας την εφαρμογή Eurobank Smart POS να μετατρέπει το android κινητό της σε POS και να ολοκληρώνει, από οπουδήποτε, εύκολα, γρήγορα, ανέπαφα και με ασφάλεια κάθε συναλλαγή, ανακοίνωσε η Eurobank

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η τράπεζα «για την κυκλοφορία της νέας αυτής υπηρεσίας η Eurobank συνεργάστηκε με την Visa, τον πάροχο της τεχνολογίας Tap to Phone. Με τη νέα αυτή υπηρεσία, η Eurobank είναι η πρώτη συστημική τράπεζα στην Ελλάδα που φέρνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους πελάτες της, συμβάλλοντας στον αναγκαίο ψηφιακό εκσυγχρονισμό, ειδικά των ελευθέρων επαγγελματιών και ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Η εφαρμογή Eurobank Smart POS αποδέχεται όλες τις Visa και Mastercard κάρτες με τεχνολογία contactless καθώς επίσης και όλα τα ψηφιακά πορτοφόλια, όπως τα Apple Pay, Google Pay και Garmin Pay, τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα από την Eurobank».

Ειδικότερα, η εφαρμογή Eurobank Smart POS έχει σημαντικά πλεονεκτήματα για επιχειρήσεις και καταναλωτές:

  • Δεν απαιτείται κάποια επένδυση σε εξοπλισμό POS από την πλευρά της επιχείρησης ή του ελεύθερου επαγγελματία. 
  • Ενεργοποιείται άμεσα με την έγκριση μιας απλής αίτησης σε οποιοδήποτε κατάστημα Eurobank και διατίθεται δωρεάν για τους πρώτους έξι (6) μήνες με δυνατότητα παράτασης.
  • Δυνατότητα αξιοποίησής της από κάθε επαγγελματία ή επιχείρηση, οποιουδήποτε μεγέθους και σε οποιονδήποτε κλάδο για συναλλαγές ανεξαρτήτως ποσού, τόσο για πληρωμές εκτός του φυσικού χώρου των επιχειρήσεων (courier, delivery, υπηρεσίες μετακίνησης, εστίαση, εμπορία καυσίμων, ελεύθερους επαγγελματίες κ.λπ.) όσο και για εκείνες εντός των φυσικών καταστημάτων.
  • Επιταχύνει και διευκολύνει την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ανέπαφα με τη μικρότερη αναμονή για τον καταναλωτή, μέσω της πλήρους φορητότητας που εξασφαλίζει η μετατροπή του android κινητού σε POS χωρίς να απαιτείται καλώδιο ή κάποια επιπλέον συσκευή. Μεταξύ άλλων, παρέχονται οι δυνατότητες για έκδοση απόδειξης και αποστολής της στον πελάτη (QR, e–mail, sms) στο σημείο που ολοκληρώνεται η πληρωμή, αλλά και ακύρωσης συναλλαγής, επιστροφής ή και μερικής επιστροφής χρημάτων.
  • Μέσω τoυ διαχειριστικό εργαλείου εφαρμογής Merchant Portal η επιχείρηση έχει πλήρη αυτονομία και απόλυτο έλεγχο ενεργοποίησης και απενεργοποίησης των λογαριασμών του προσωπικού. Υποστηρίζει αυτόματο ή χειροκίνητο κλείσιμο βάρδιας, ανάλογα με τον προβλεπόμενο χρόνο απασχόλησης και έχει τη δυνατότητα διασύνδεσης με το ταμειακό σύστημα της επιχείρησης.
  • Είναι ασφαλής και αξιόπιστη βάσει της Δεύτερης Οδηγίας Υπηρεσιών Πληρωμών (PSD2) και των διεθνών οργανισμών Visa & Mastercard και δεν αποθηκεύει δεδομένα κατόχου κάρτας στο smartphone.

Όπως διευκρινίζεται η συσκευή κινητού τηλεφώνου να διαθέτει λειτουργικό android 8.0+ να υποστηρίζει NFC συναλλαγές και να έχει πρόσβαση στο Google Play.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Ολοκλήρωσε τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων απαιτήσεων 5,2 δις

H συναλλαγή δεν θα έχει σημαντική επίπτωση στα συνολικά εποπτικά κεφάλαια της τράπεζας και λόγω της ολοκλήρωσης της συναλλαγής, ο δείκτης NPE της Eurobank αναμένεται να διαμορφωθεί στο 7,3% στο τέλος του έτους.