ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Intrum, Georgakopoulos
Πηγή: Intrum

Intrum Hellas: Στα 25,2 δισ. τα υπό διαχείριση δάνεια στην 2ετία

Στην 2ετή δραστηριοποίησή του στην ελληνική αγορά ο όμιλος προχώρησε στην τιτλοποίηση δανείων η αξία των οποίων ξεπέρασε το επίπεδο των 16,5 δισ. ευρώ.

Δύο χρόνια έκλεισε η εταιρεία Intrum Hellas στην ελληνική αγορά διαχείρισης απαιτήσεων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, στην οποία τονίζει συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες παρά τις μεγάλες δυσκολίες που έχει δημιουργήσει η πανδημία. 

Στην ανακοίνωση αναφέρονται εκτενώς τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα του ομίλου, ο οποίος διαθέτει υπό διαχείριση δάνεια ύψους 25,2 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν σε συνολική αξία (νομικές απαιτήσεις) της τάξης των 50,4 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 27,0 δισ. είναι δάνεια επιχειρήσεων ενώ η αξία των υπό διαχείριση ακινήτων, στα οποία η εταιρία λειτουργεί ως real estate servicer, ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ.

«Υλοποιώντας την στρατηγική του Ομίλου Intrum να στηρίζει τις οικονομίες στις οποίες δραστηριοποιείται, η Intrum Hellas είναι μία ανεξάρτητη και ισχυρή εταιρία διαχείρισης απαιτήσεων που διατηρεί στρατηγική συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, διαχειρίζεται σημαντικά χαρτοφυλάκια και πρωτοστατεί στην αναδιάρθρωση ελληνικών επιχειρήσεων που περιλαμβάνονται σε αυτά. Η εταιρία καταγράφει ισχυρές οικονομικές επιδόσεις σύμφωνα με τον επιχειρηματικό σχεδιασμό του Ομίλου Intrum και έχει αναδειχθεί σε εργοδότη επιλογής με τη δημιουργία μίας δυναμικής ομάδας 1.300 συναδέλφων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου. 

Παράλληλα τονίζεται ότι εντός της 2ετίας η Intrum Hellas: 

  • Ολοκλήρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό τιτλοποιήσεων στην ελληνική αγορά ύψους άνω των 16,5 δισ. ευρώ μέσω του προγράμματος «Ηρακλής», συμβάλλοντας στην επιτυχία του προγράμματος που στοχεύει στην εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και την τόνωση της οικονομίας μέσω της απελευθέρωσης κεφαλαίων. 
  •  Απέδωσε στον στρατηγικό της εταίρο την Τράπεζα Πειραιώς ρυθμισμένα δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ εκ των οποίων 300 εκατ. ευρώ επιχειρηματικά δάνεια, επαναφέροντας τους δανειολήπτες στον υγιή οικονομικό κύκλο και στηρίζοντας τη βιωσιμότητα και τις θέσεις εργασίας σε 2.100 μεσαίες και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. 
  • Εφάρμοσε εξατομικευμένες ρυθμίσεις και ειδικά μέτρα αναστολής καταβολής δόσεων ύψους 2,4 δισ. ευρώ, στηρίζοντας επιχειρήσεις και ιδιώτες που επλήγησαν από την κρίση COVID-19. 
  • Υποστήριξε τη συμμετοχή περίπου 10.700 δανειοληπτών με οφειλές ύψους περί τα 1.210  εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Γέφυρα» μέσω του οποίου διευκολύνθηκε η ομαλή αποπληρωμή οφειλών από πληττόμενους δανειολήπτες λόγω της πανδημίας. Ειδικά για τις επιχειρήσεις η Intrum Hellas διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια σειρά πολύπλοκων αναδιαρθρώσεων μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων, πολλές εκ των οποίων με την είσοδο νέων επενδυτών, υποστηρίζοντας την ουσιαστική αναδιάρθρωση και εξυγίανσή τους.

«Προκειμένου να συνδράμει τις υπό διαχείριση επιχειρήσεις, ώστε να επωφεληθούν στο πλαίσιο των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, η Intrum Hellas παρέχει δωρεάν άμεση ενημέρωση και υποστήριξη σε κάθε βήμα της διαδικασίας ένταξης σε όλα τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά και κρατικά προγράμματα επιδοτήσεων και χρηματοδότησης μέσα από ειδικό help desk στελεχωμένο με εξειδικευμένα στελέχη και τη χρήση ειδικών εργαλείων. Ήδη πελάτες της Intrum Hellas με συνολικές οφειλές ύψους 734 εκατ. ευρώ έχουν αναγνωριστεί ως πιθανοί ωφελούμενοι από προγράμματα επιδοτήσεων για επανεκκίνηση της δραστηριότητας. Επιπρόσθετα, η στήριξη των πελατών από την Intrum Hellas αναμένεται να επεκταθεί καλύπτοντας μελλοντικά και προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Για τους εργαζομένους της, η Intrum Hellas έχει αναδειχθεί σε εργοδότη επιλογής υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των στελεχών που συμμετείχαν σε ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα και προσελκύοντας αξιόλογους επαγγελματίες και νέα ταλέντα σε έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής αγοράς», τονίζει ακόμη ο όμιλος.

Στην ετήσια εσωτερική έρευνα ικανοποίησης εργαζομένων «My Voice 2021» η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων αξιολόγησαν ιδιαίτερα θετικά την εργασιακή εμπειρία στην Intrum Hellas καθώς σε ένα μεγάλο ποσοστό θα πρότειναν την εταιρία ως εργοδότη σε τρίτους και παράλληλα:

  • Το 95% δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένο από την αποτελεσματικότητα και τη διοικητική  προσέγγιση της εταιρίας.   
  • Ο δείκτης δέσμευσης διαμορφώνεται σε 87 όταν το αντίστοιχο ποσοστό- στόχος διεθνώς  για εταιρίες υψηλής απόδοσης ανέρχεται σε 79. 

Επιπλέον σύμφωνα με τις αξίες του Ομίλου Intrum για παροχή ίσων ευκαιριών ανάπτυξης με αξιοκρατία, καθώς και τη θεσμοθέτηση αντίστοιχων πολιτικών: 

  • Ποσοστό άνω του το 50% της διοικητικής ομάδας της Intrum Hellas αποτελείται από γυναίκες. 
  • Στο δυναμικό της εταιρίας οι γυναίκες εκπροσωπούνται σε ποσοστό που υπερβαίνει το 60%. 

Η πρόσφατη συμφωνία της Διοίκησης της Intrum Hellas με τον Σύλλογο εργαζομένων για την υπογραφή της πρώτης Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρίας στην ανάπτυξη των ανθρώπων της.

Ο κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Intrum Ελλάδος, επεσήμανε ότι «Στα δύο χρόνια λειτουργίας μας στην Ελλάδα, έχουμε καταφέρει να πρωταγωνιστούμε στην αναπτυσσόμενη αγορά διαχείρισης απαιτήσεων, στηρίζοντας έμπρακτα ιδιώτες και επιχειρήσεις και συμβάλλοντας με τη δραστηριότητά μας στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Οι επιδόσεις μας υπερβαίνουν τους αρχικούς στόχους που είχαμε θέσει και επιβεβαιώνουν τη σημασία που έχει η Ελλάδα ως στρατηγική αγορά για τον Όμιλο Intrum». 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γεωργακόπουλος: Απαιτείται πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια που «θεραπεύονται»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intrum Hellas τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν κανόνες για την επάνοδο στο τραπεζικό σύστημα των δανείων που περιλαμβάνονται σε τιτλοποιήσεις και τα οποία μέσω της διαχείρισης, γίνονται και πάλι εξυπηρετούμενα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Γεωργακόπουλος: Επενδύσεις άνω των 3 δισ. ευρώ στην αγορά NPEs

Ο Μanaging Director της Intrum Ελλάδος σημείωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον από funds για την ελληνική αγορά και ότι επενδύσεις πάνω από 1 δισ. ευρώ αναμένεται να υπάρξουν σε ακίνητα που συνδέονται με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Βασίλης Ψάλτης, CEO, Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Έτος ορόσημο το 2021, αισιοδοξία για φέτος παρά τις αβεβαιότητες

Με ζημιές 2,9 δισ. έκλεισε η χρήση του 2021 αποτέλεσμα των συναλλαγών για την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου. Στα 330 εκατ. τα προσαρμοσμένα κέρδη, στο 13% τα NPEs σε μονοψήφια επίπεδα μέχρι τα μέσα του έτους.