ΓΔ: 944.64 -1.22% Τζίρος: 62.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
capital_maritime
Το τάνκερ Amor της Capital. Πηγή: Capital Ship Management Corp.

Capital: Απόκτηση δύο πλοίων LNG από την CGC Operating Corp.

Oλοκληρώθηκε χθες η μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών των εταιρειών Poseidon Gas Carrier Corp. και Maximus Gas Carrier Corp., οι οποίες κατέχουν τα πλοία LNG/C Attalos και LNG/C Asklipios, αντίστοιχα.

Την ολοκλήρωση της απόκτησης δύο πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου από την εταιρεία CGC Operating Corp. ανακοίνωσε η CPLP Shipping Holdings. Πρόκειται για τα πλοία LNG/C Attalos και LNG/C Asklipios, ενώ η απόκτηση αυτή έγινε στο πλαίσιο της διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων από την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 150 εκατ. διάρκειας 5 ετών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση: 

H Εταιρεία «CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC» (η «Εταιρεία») ανακοινώνει, σύμφωνα με το άρθρο 17 (Δημοσιοποίηση προνομιακών πληροφοριών) του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς και την υπ’ αριθμ. απόφαση 3/347/12.7.2005 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι την 18η Νοεμβρίου 2021 ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών των εταιρειών «Poseidon Gas Carrier Corp.» και «Maximus Gas Carrier Corp.», οι οποίες κατέχουν ως Ναυλωτές Γυμνού Πλοίου βάσει Σύμβασης Χρηματοδοτικής Μίσθωσης τα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG/C Attalos, και LNG/C Asklipios, αντίστοιχα, από την εταιρεία «CGC Operating Corp.» στην Εταιρεία, στο πλαίσιο της διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων από την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου ποσού ευρώ εκατόν πενήντα εκατομμυρίων (€150.000.000) διάρκειας πέντε (5) ετών, οι ομολογίες του οποίου έχουν εισαχθεί και τελούν υπό διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η Εταιρεία θα ενοποιεί τις ως άνω εταιρείες στις οικονομικές της καταστάσεις σύμφωνα με τα Δ.Π.Χ.Α. και θα συντάσσει ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

capital_maritime
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 25 Οκτωβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση των ομολογιών της Capital

Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της oμολογίας είναι με λατινική γραμματοσειρά «CPLPB1». Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των oμολογιών της eταιρίας είναι 1.000 ευρώ ανά ομολογία, το 100% της ονομαστικής αξίας της.
Capital
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπερκαλύφθηκε κατά 5,3 φορές το ομόλογο της Capital του Β. Μαρινάκη

Η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε 801,37 εκατ., σημειώνοντας υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 5,3 φορές. Στο 2,65% η απόδοση.
capital_maritime
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Capital: Από 2,6% έως 3% το εύρος απόδοσης για το ομόλογο των 150 εκατ.

Η δημόσια προσφορά θα ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 20 του μήνα, με το ομόλογο να έχει 5ετή διάρκεια, ενώ ο καθορισμός της απόδοσης θα γίνει με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών.