ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
minion
Το κτήριο του ΜΙΝΙΟΝ το 2016. Πηγή: ΑΠΕ.

Στην Dimand το Μινιόν με προσφορά που ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ

Από την Dimand, όπως δείχνουν οι πληροφορίες, θα αξιοποιηθεί η έκταση των 16.000 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στην κυριότητα της Folli Follie.

Mε προσφορά που ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ, η Dimand προκρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον διαγωνισμό για την απόκτηση του ακινήτου που στέγαζε το Μινιόν στην Πατησίων. 

Η φημολογία είχε ήδη φουντώσει στις 25 Οκτωβρίου, μετά και από όσα είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dimand Δημήτρης Ανδριόπουλος στο συνέδριο για τα ακίνητα Prodexpo. 

Το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκει στη Folli Follie, η οποία προώθησε τη διαδικασία στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης. Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο παρέμενε ως το μοναδικό αδέσμευτο εκ της περιουσίας της εταιρείας. Από την Dimand, όπως δείχνουν οι πληροφορίες, θα αξιοποιηθεί η έκταση των 16.000 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στην κυριότητα της Folli Follie. 

Το Μινιόν αποτελούσε το σημείο αναφοράς του ελληνικού λιανεμπορίου, στην περιοχή της Ομόνοιας και στέγασε για πάνω από 50 χρόνια ένα πολυκατάστημα στο οποίο μετέβαινε για τις αγορές του πλήθος κόσμου, ενώ απασχολούσε 1.000 υπαλλήλους, κατά την περίοδο της ακμής του. Το κτίριο καταστράφηκε το 1980 μετά από φωτιά που ξέσπασε από εμπρησμό.

Μετά το συμβάν αυτό, το κατάστημα επαναλειτούργησε χάρη στα δάνεια που χορηγήθηκαν, αλλά τελικά το 1983 κρατικοποιήθηκε, αφού η επιχείρηση δεν μπόρεσε να επαναφέρει την πρότερη κερδοφορία. Το 1998 χρεωκόπησε και το ακίνητο αγοράστηκε από την Elmec Sports, η οποία σκόπευε να επαναλειτουργήσει το κατάστημα μετά από ανακαίνιση.

Η Folli Follie εξαγόρασε την Elmec Sports και το Μινιόν πέρασε στο χαρτοφυλάκιό της. Mετά το σκάνδαλο της Folli Follie, οι όποιες εργασίες για την «επάνοδο» του Μινιόν σταμάτησαν.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Δεκεμβρίου, ωστόσο η διοίκηση της Folli Follie έχει λάβει την έγκριση των ομολογιούχων πιστωτών της και προγραμματίζει την αποπληρωμή της Arena Investments, που παρείχε την ενδιάμεση χρηματοδότηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Dimand: Στα 6,6 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το εννεάμηνο με άνοδο 57%

Παρά την αύξηση του κύκλου εργασιών και το άλμα των EBITDA που ανήλθαν σε 5,5 εκατ. ευρώ έναντι των 0,1 εκατ. το 2021, ο όμιλος έκλεισε το εννεάμηνο με ζημιές ύψους 8 εκατ. ευρώ. Αυξήθηκε στα 125,5 εκατ. ευρώ η αξία των ακινήτων και επενδύσεων του ομίλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Premia Properties: Απόκτηση ακινήτου σε Παιανία για πάρκο βιοτεχνολογίας

Τα ετησιοποιημένα μισθωτικά έσοδα προβλέπεται να ανέλθουν από το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σε 1,5 εκατ. ευρώ και σταδιακά μέχρι την ολοκλήρωση της επένδυσης τέλος του 2023 θα διαμορφωθούν σε 3,5 εκατ. ευρώ.
minion
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο χαρτοφυλάκιο της Dimand Real Estate το κτίριο του «ΜΙΝΙΟΝ»

Η εταιρεία αναφέρει ότι βάσει του χρονοδιαγράμματος «το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε βάθος τριετίας και το κτίριο θα έχει μικτή χρήση, καθώς θα περιλαμβάνει γραφεία, καταστήματα και χώρους φιλοξενίας».